Iltapäivälehtien lööppijournalismilta on pudonnut pohja pois

Irtonumeromyynnin perusajatus on se, että kootaan lööppeihin ja kanteen kissan korkuisilla kirjaimilla muutamat ns. ”täkyt”, joilla houkutellaan lehdelle ostajia. Itse juttu sisäsivuilla voi olla ingressi ja pari kappaletta ja kuva. Taitoa levikkivastaavilta vaatii se, kuinka paljon lehteä painetaan, koska vain myydyistä kustantaja saa rahat ja myymättömät palautetaan, joten niiden liika painattaminen maksaa.

Tilausvaltaisilla aikakauslehdillä , joiden irtonumeromyynti on suhteellisesti pieni, tämä ei ole niin suuri ongelma. Irtonumerovaltasilla on.

Vielä pahempi juttu on se, jos pääkirjoitustoimittaja tai päätoimittaja käyttää ns. ”riippumatonta” lehteään poliittisena lyömäaseena.

… ja pahin on, jos jutun todenperäisyyttä alusta loppuun saakka ei ole tarkistettu, tarkistettu ja vielä kerran tarkistettu useista lähteistä oikeaksi. Jos näin ei ole tehty, niin juttu on rikkonut journalismin yhtä perussääntöä räikeästi.

Nyt tapauksessa ”pääministeristä” on kiirehditty tekemään täky lööppeihin, jossa todenperäisyytenä näytetään sitä, että pääministeri on henkilökohtaisesti toiminut väärin vastoin ohjeita jopa moraalisestikin, joka ei ole ollut tarkistetusti, tarkistetusti ja tarkistetusti totta. Eli tämä on ollut lehtien suurin virhe, jota jopa hallituspolitiikkaa vastustava(t) itse moraalikattoa harrastava (t)puolue(et) ilkkuu(vat) ja käyttää(vät) hyväkseen.

Lisäksi some innostui näiden johdosta liittämään vielä häiden kustannukset samaan soppaan. Eli IP- lehtien aloittama soppa oli valmis.

Yle on selvittänyt sen, ettei pääministerillä henkilökohtaisesti ole ollut mitään tekemistä sen kanssa, että olisi rikkonut laadittuja jo pitkään voimassa olleita säännöksiä. Pääministerinä Lipposella ei ollut voimassa nykyisiä säännöksiä. Ja, Lipposen eri säännöin toiminut malli sekoitettiin sekin lööppisopalla asiaan.

Väärin:

https://www.is.fi/paakirjoitus/

Oikein:

https://yle.fi/uutiset/3-11957044

Poistan jo moneen kertaan esitetyt kaikki vanhat puoluesidonnaiset, henkilöön menevät solvaukset kommenteista. Jos tutkitusti tukee todennettu uusi näkökulma, se on ok.

53 vastausta artikkeliin “Iltapäivälehtien lööppijournalismilta on pudonnut pohja pois”

  1. ex- päätoimittaja Veli-Antti Savolainen mm. Apu-lehti

    KAAMEAA KORRUPTIOTA:
    EDUSKUNTA ON HAJOITETTAVA,
    MARIN SIPERIAAN
    Suomen tasavallan Pääministerille on korvattu ateriakuluja 845 euroa kuukaudessa jossa on noin 30 päivää eli 28,16 euroa päivässä.
    Syöjiä on ollut kolme joten päiväkulu per henkilö on ollut 9,38 euroa.
    Koska aterioita on ollut aamiainen ja kylmäruoka eli kaksi on yhden syöjän ateriakohtainen päiväkulu ollut 4,69 euroa sisältäen valmistuskulun ja kotiinkuljetuksen Pääministerin asuntoon Kesärantaan.
    Siellä Pääministerin perhe asui koronapakosta kun Tampereen junassa olisi mahdotonta kulkea erityisesti Uudenmaan sulun aikana.
    Kyllä tämä on Suuri Periaate kysymys, johon pitää kiinnittää vielä pari etusivua ja aastudiota lisää huomiota.
    Aikamoisia summia.
    Seuraavaksi on saatava selville söikö ja joiko Lennu-vainaa valtion piikkiin!

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Veli-Antti_Savolainen

    1. Onhan tuo nyt ihan törkeätä, että pääministeri, joka on käytettävissä 24/7, saa moisen ateriaedun.
      Kateus vaiko poliittisesti sitoutuneeseen henkilöön saa moisen kohun aikasiseksi.
      Kukahan vielä muistaa Lipposen aikakauden panssarimersun; lienee aivan eri luokan asia.
      Valtaa pitävät nyt vain käyttävät valtaansa; muut inisevät.

      1. Mielestäni en inise turhasta omasta mielestäni, muut voivat olla eri mieltä, se olkoon sitten heidän ininäänsä.

  2. Minä olen iloinen että kolmas valtiomahti alkaa vähitellen herätä horroksestaan, jossa se on viimeiset vuodet lepäillyt laulaen sen lauluja jonka leipää syö.

    Jos se ilmenee vaikka lööppijournalismina niin entäs sitten, pääasia kai on että totuus selviää ja politikotkaan eivät nauti yhteiskunnallista koskemattomuus suojaa, jos ovat vilunkia tehneet, olivatpa ne mittasuhteiltaan minkäsuuruisia hyvänsä.

  3. ”… jos ovat vilunkia tehneet …”, Arvi

    Taitaapa aika harvassa, esim valtakunnan politiikassa olla niitä, jotka eivät jonkintasoista vilunkia ole tehneet. Sehän kuulunee poliittisten johtajien luonteenpiirteeseen.

    1. Harvassa ovat kuten Kalle sanoit ja on tuntunut siltä, että politikot elävät omaa elmäänsä ja heitä eivät samat lait ja asetukset kosketa muuhun väestöön verrattaessa.

      Joten ei ole ihme että politikot asetetaan kansan silmissä siihen arvostusluokkaan, että he ovat kärjessä kun alhaalta päin aletaan lukemaan.

  4. Tässä asiassa lööppijournalismi on tehnyt karhunpalveluksen koko lehdistölle, johdetaan harhaan, jopa kirjoitellaan muunneltua totuutta ja, riippumattomiksi tituleerattuja (Alma-HeSa) ilmoittautuneita lehtiä käytetään poliittisiin tarkoitusperiin.
    Vain nyt juuri, Yle kantaa riippumatonta viittaa yllään.

    1. ”Yle kantaa riippumatonta viittaa yllään”
      Heikki, kotikasvatukseni estää minua sanomasta, mitä tästä kommentistasi olen mieltä.

      1. YLE:n riippumattomuutta valvovat poliittisin perustein valittu hallintoneuvosto, jossa ovat kaikki puolueet edustettuina. Jos olet sitä mieltä, että YLE ei ole riittävästi tukenut omaa kannatussuuntaasi, olet väärä mies arvioimaan median riippumattomuutta.
        Poliittinen lehdistö, niin kuin Demokraatti tai Suomen Uutiset jne.. tekevät juttunsa täysin puolueen etua silmällä pitäen.

        Katso tätä:

        https://yle.fi/aihe/s/yleisradio/ylen-hallintoneuvosto

        1. ”olet väärä mies arvioimaan median riippumattomuutta”.
          Heikki,- veit jalat suustani, minä meinasin juuri saman kommentin sinusta laittaa.

          1. Arvioin nyt juuri asiaa ikään kuin riippumattoman lehdistön edustajana, mitä todellisesti olen ollut aikakauslehdissä ja sanomalehdissä. Ja, siinä vain oikeaksi todistetut asiat pätevät, ei oma henkilökohtainen mielipide.

            1. Sana helinää Heikki,- aivan hyvin minäkin voisin sanoa, että katson nyt asiaa puolueettomasta näkökulmasta, mutta niin sinä kuin en minäkään kykeni seepranraidoistamme eroon pääsemään millään vakuuttelulla riippumattomuudesta, se seuraa meitä halusimmepa tai emme.

              1. Tuo alustus ja kommenttini ovat puhtaasti journalismin kannalta katsottuja asioita, ei poliittisia kannanottoja. Olen Ylen riippumattoman journalismin kannattaja eli sinne kallellaan.

  5. Minusta on yhdentekevää jos pääministeri aterioi kenen laskuun. Kyllä pääministerille sopii jo valtion puolesta antaa sapuskaa. Ihan sama kuka siellä pääministerinä on.

  6. Saihan Vanhanenkin vähän puutavaraa vaikka ne taisi mennä hänen jonkun tuttavan mökkitarpeiksi.

  7. Uuden Suomen kuvateksti. Eivät anna lukee enempää jos ei maksa.

    Aamiaiskohu. Kuka teki virheen? Eduskunnan entisen talouspäällikön Pertti J. Rosilan mukaan syyllinen on selvä, eikä nyt puhuta Sanna Marinista (sd).

  8. Kyllä minua hämmästyttää se, kuinka laaja kannatus ”maan tavalla” näyttää olevan. Kansan taskulla saa näköjään käydä oli syy sitten mikä tahansa..

    Eiköhän tuo pääministerin työskentely 24/7 ole huomioitu jo palkassa. Ei kai pääministeri, olkoon sitten kuka tahansa, tarvitse sosiaaliapua kansalta perheensä elättämiseen. Sosiaaliapua, joka vastaa määrältään pieneläkeläisen takuueläkettä.

    Pääministeri Marin ja hänen esikuntansa pahensivat itse asiaa salailemalla asioita, kertomalla epätotuuksia ( vrt. 300€ ) ja suorastaan valehtelemalla väittäessään jo Lipposten käyttäneen samaa etua.

    Jos totuudessa pysymistä vaaditaan, niin olisikon syytä ensimmäisenä osoittaa vaatimukset Valtioneuvoston kansliaan.

    1. Tässä jutussa ei totuudells ole ollut mitään arvoa. Jo Katainen muistaa käyttäneensä aamiais- ja jopa lounasetua. Iltalehti ei siitä paljon kirjoittele. Jos työnantajasi sanoo että sinulle kuuluu työsuhde-etuna aamupala tarpeita ja halutessasi kylmä lounas niin alatko kysellä että onkohan se nyt ihan laillista? Koko juttu on keksitty ennen vaaleja Marinin suosion alentamiseksi mutta voi käydä juuri päinvastoin. Kansa ei ehkä olekaan niin tyhmää kuin tämän jutun juonitelleet luulevat. Sataa demareiden laariin, perussuomalaiset muistanevat saman aiemmilta vuosilta. Nyt vaatisi oppositiolta moraalista selkärankaa olla menemättä mukaan tähän jonkun hämärän tyypin junailemaan juoneen. Ainakaan Taviolta sitä ei löytynyt.

  9. Totuus on kenties ollut kateissa lehdistöltä, mutta niin se on ollut myös valtioneuvoston kanslialta. Tai ainakin kanslian suunnalta totuutta on jaettu tipoittain vasta pakon edessä. Esimerkiksi saadun hyödyn euromäärä.

    Kritiikkini kohdistui kuitenkin enemmän tähän vallitsevaan tapaan, miten Suomessa toimitaan. Päättäjillämme on valta päättää omista eduistaan ja sen mahdollisuuden he kyllä hyödyntävät täysimääräisesti.

    Toisekseen mielestäni on myös niin, että pääministeri Marin itse vaikuttaa eniten suosioonsa. Niin hyvässä kuin pahassa. Hänen johdollaan VNK toimii ja hän on siellä virkamiesten ylin esimies. Hänen on viimekätinen vastuu.

    Valitettavasti on kuitenkin niin, ettei tämä suinkaan ole ensimmäinen kerta eikä tapaus, kun pääministeri Marin vetäytyy virkamiesten selän taakse.

  10. Tässä uutisoinnissa haetaan vain jostain lähteestä keksittyä skuuppia = lööppiaihetta. Totuus lähteestä, joka lisäksi on tehnyt tutkintapyynnön poliisille paljastuu.
    Koko juttu on täyttä harhaanjohtamista, että päämisteri olisi tehnyt tarkoituksellisesti ja tietäen jotain lainvastaista.
    Pahinta mahdollista ”vaalityötä”. Se antaa vihjeen, että erään puolueen Eduskuntaryhmän pj. on kehottanut Marinia vetämään johtopäätökset.
    Mutta aihe on lööppilehdistölle nanaa. Mutta paljastaa myös toimittajiien henkilökohtaiset, omat puoluetaustaiset antipatiat toista naista kohtaan, Kreeta Karvala.
    Minun aikaisemmin johtamassani lehdessä olisi saanut kirjallisen varoituksen, koska toimittajan potkut saa heti koko valtakunnan muut toimittajat kapinaan.

  11. On aivan älytön vaatimus että Sanna Marinin olisi pääministeriksi tultuaan pitänyt alkaa tutkia onko jokin kympin aamupala tarvike etu määrätty laissa. Sen tajuaa pienelläkin älyllä mutta koska on niin suuri kiusaus päästä haukkumaan Marinia niin ei huvita tajuta. Iltalehti on kyllä aiemminkin ollut oikea likasanko, aikoinaan se aloitti melkein tyhjästä kohun Päivi Räsäsen ympärillä ja sai aikaan suuren kirkosta eroamisen aallon. Kirkko tosin menetti siinä lähinnä tyhmimmät jäsenensä jotka luulivat Räsäsen olevan arkkipiispa. Nyt SDP tai Sanna Marin saattaa myös menettää tyhmimmät äänestäjänsä, saa nähdä paljonko sellaisia höplästä vedettäviä on ollut. Toisaalta aivojaan käyttävät saattavat sisuuntua ja äänestää Marinia ihan protestiksi. Protestia ei pidä aliarvioida, jo SMP sen näytti. Eliitin kampitusyritys voi kääntyä itseään vastaan. Kyllä nauran jos tuloksena on äänivyöry Marinille.

  12. Kekkosen sanoja lainatakseni. ”Politiikassa olennaista on, miltä asiat näyttävät, ei se, mitä ne todellisuudessa ehkä ovat.”

    Nyt näyttää siltä, että pääministeri Marin perheineen syö minunkin pöydässäni.

    1. Tuntuu siltä, että juuri persujen kannattajilla on erityinen ruokalista ja halu väärinymmärtää reseptit ja, että naapurille kahvinkin tarjoaminen ilmaiseksi kuuluu kieltolistalle.
      Koko jupakka johtaa kieltämättä persujen sylttytehtaalle, eikö hävetä ?

  13. No, jos noin kateellinen olet; suotakoon. ”Minun pöydästäni” syöviä en oie edes kyennyt laskemaan; kaiketi kaikki valtion politiikkaan osallistuvat, virkamiehet ets.

  14. Täällä ”maan tavan” kannatus näyttää olevan hyvin vahvaa. Kannatusta saanee myös siltarumpupolitiikka ja kaikenlainen muukin kotiinpäinveto.

    Karjalainen voi kysellä asioita tuntemiltaan persuilta, jos heidän kantansa asiaan noin kiinnostaa. Ja ei, minua ei hävetä mikään.

    Pohjolalle voin sanoa, että turha heitellä noita iänikuisia kateuskommentteja minun kohdallani. Kateus ja oikeudenmukaisuuden vaatiminen ovat kaksi eri asiaa.

    Palkka ja kohtuuttomat edut ovat myös eri korissa, turha tuotakaan on yrittää kääntää miksikään muuksi.

    Kysyn teiltä minua syyttäviltä.

    Miksi pääministeri Marin päätti luopua tuon ruokaedun hyödyntämisestä, jos hän ei nähnyt siinä mitään ongelmaa? Jos kaikki oli kohdallaan miksi perääntyä?

    Vai tuliko tahra kiiltokuvaan?

  15. Ministeripalkkiolaki

    1 §:n 1. momentti: ”Valtioneuvoston jäsenille maksetaan tehtävän asianmukaisen hoitamisen vaatima palkkio.”

    Palkka on vaatimusten mukainen. niin myös pääministerillä.

    6 § : ”Pääministerillä on asunto valtion talossa, jonka kunnossapito, lämmitys ja valaistus sekä sisustus kustannetaan ja tarpeellinen henkilökunta maksetaan valtion varoista.”

    Vaikka kuinka VNK:ssa lakia tulkittaisiin, tuo ei sisällä ruokia. Ei edes aamupalaa.

    7 §: ”Valtioneuvoston jäsenelle korvataan tehtävien hoitamisesta aiheutuneet ylimääräiset kohtuulliset kustannukset valtioneuvoston kanslian päätöksellä.”

    Vaikka jälleen lakia tulkittaisiin hyvinkin luovasti, niin pääministerin ja varsinkaan hänen perheenjäsentensä aamupalat ja kylmät ruuat eivät ole tehtävän hoitamisesta aiheutuneita ylimääräisiä kuluja.

    Siinpä sitä ”kateuden” pohjana olevaa lakitekstiä.

    1. Aivan turhaa linkkaamista ja vänkäämistä. Marin on toiminut hänelle annettujen ohjeiden ja edellisen toimintamallin mukaisesti, piste.
      Se, mikä on malli jatkossa, on eri asia.
      Oletteko vänkääjät (persut) aivan tyhmiä, vai aapinenko pitää ostaa.

      1. Mitäpä tässä vänkäämään, kun Marin itsekin myöntää Politiikan toimittajat ry:n tapaamisessa, että hänen olisi ollut syytä tarkemmin selvittää verotukseen ja ministeripalkkiolakiin liittyvät seikat.

        1. Ei uskonut, että tallainen hölmöily voi olla mahdollista, mutta erityisesti sitä, että jotkut pöljät ovat tahtoneet siitä tehdä valtakunnan tärkeimmän asian sekoittavan pääuutisen.
          Taustalla häikäilemätön vaalisabotointi.

            1. Mitä on sellaista rikottu, mitä verottaja nyt selvittelee jälkikötee edellistenikin pääministerien osalta ?
              Puutaheinää irrottaa jotain pilkkua nussittavaksi- loppu.

  16. Tämä kommentointi lähti taas jauhamaan samaa sontaa, mitä tässä on jo pari viikkoa jauhettu.
    Peruskysymys on: koska kukaan ei ole tehnyt mitään laittomuutta, väärin, vaan on toimittu viranomaisten entisten ohjeiden mukaisesti, joita ei aikaisemminkaan ole tuomittu väriksi, edes moitittaviksi, jää ainoastaan oleelliseksi kysymykseksi se, kuka, millä motiivilla ja, miksi on tämän juuri vaalien kaivanut julkisuuden mällättäväksi.
    Ja, koska kaikki, mikä liittyy pieneenkin edustus tms. poliitikkojen rahankäyttöön on herkullinen aihe mässäillä väärinkin perustein.

    Minun vahva epäilykseni on, koska nuo IP-lehdet ovat opposition käsikassaroita, ovat halunneet poliittista syitä johtuen vahingoittaa pääministeriä ja puoluetta. Tämä on oleellinen asia selvittää.

    Poistan tuon vanhan teeman jauhamisen.

    1. Aivan, juuri se on oleellinen kysymys kuka on tämän lokakampanjan takana. Siihen sitä tutkivaa journalismia tarvittaisiin.

  17. Erkki Tuomioja sanoo sen asian niin kuin se on:

    ”En ole pitkän poliittisen urani aikana nähnyt yhtä häikäilemätöntä ja perusteetonta media-ajojahtia kuin tämä ”aamiaisgate” jolla loataan Sanna Marinia. Hän ei ole syyllistynyt mihinkään muuhun kuin siihen, että on tarkkaan noudattanut virkamiesten useiden edellisten pääministereiden aikana vakiintuneiden käytäntöjen mukaisia ohjeita.
    Se miten persut nyt kyselytunnilla mesoavat asiasta ei yllätä. Populistisilta poliittisilta puolueilta tätä voi odottaa, mutta medialta toivoisi että se olisi journalismin asialla, ei politiikan.”

    ——-

    Itse kirjoitin tietämättä tuosta samaa juuri edellisessä kommentissani.

    … mutta nyt osa lehdistöä, joka on opposition käsikassara, heiluttaa niin moraalista kuin ”laillisuuden miekkaa” itse vääryydellä.
    Lisäksi siihen liittyy paljon niin Mariniin kohdistuvaa henkilökohtaista vihaa kuin myös keskusta-vaemmitolaista ( puna-viher) hallitusta vastaan. Ja se ilmenee täälläkin runsaissa populistien kommenteissa.

    … eli itse asia, mistä on ollut kysymys, on hämärtynyt tässä tapauksessa täysin usvaan: eli häikäilemätön poliittinen ajojahti.

  18. Tämä soppa voi johtaa siihen, että kaikkien ammattiryhmien luontaisedut pitää ottaa syyniin: autot, asunnot, sähköpyörät, lehdet, vapaa-ajan lomanviettopaikat, edustustilaisuudet tarjoiluineen, matkat, palkan lisäbonukset, ovatko ne oikeassa suhteessa saavutuksiin ja työn vaativuuteen. Ja yksi joka koskee eritysesti lehdistöä on LEHDISTÖKORTTI, joka on jokaisella luokitetulla toimittajalla ja, jolla pääsee kaikkiin kulttuuritapahtumiin, urheilumatseihin ja ties minne ilman pääsymaksua, vaikka siitä vierailusta ei juttua syntyisikään.

  19. Näin koko hölmöily eteni totutun kaavan mukaisesti. Joku oli kannellut lööppilehdistöön siitä, että Marin olisi maksattanut häänsä valtion pussista. Ja tästähän lööppilehdistö sai vettä myllyynsä ja siinä sivussa tuli esiin, että lisäksi pääministeri nauttii palkkioillaan vielä aamiaisetua.

    Mutta… kävikin niin, että juttu oli jo valmisteltu painettavaksi kiireessä, ettei toinen kilpaileva lööppilehti ehdi paljastaa sitä ensin, mutta tarkistivat onneksi sen, että häiden maksattaminen oli täyttä potaskaa- eli varsinainen lööppipommi oli suutari.

    Jotain oli pakko nyt julkaista ja julkaistiin suutari, josta kasvoikin hallitsematon kivitys. Hääkustannus oikaistiin varmuuden vuoksi, ettei lehti joudu oikeuteen.

  20. Eräs tunnettu hesalainen toimittaja kirjoitti toisen blogin avaukseeni näin, jota kommentoin:

    ”Broidini kirjan nimenä taisi olla sen tapaista, että lehdistö on vallan vahtikoira. Se on sen tehtävä sekä myönteisesti että kriittisesti seurata poliittisten vaikuttajien motiiveja kaikissa tekemisissään.”

    Vastasin näin:

    Yes, mutta se, onko vahtikoiran luissa jotain kaluttavaa ja, kuka sen luun heitti aidan takaa juuri nyt ? Tässä on myös kysymys ip-lehtien kilpajuoksusta skuuppien metsästyksessä.

    Eli edelleen, nyt on koko ajan puhuttu aidanseipäistä eikä itse aidasta, mikä on ollut koko jutun perimmäinen tarkoitus.

  21. Vaalipäivä lähenee ja joillakin paniikki syvenee. On pakko keksiä vaikka ”tikusta” asiaa, jota sitten paisutellaan ja lihotellaan; taisit Heikki parissakin kommentissasi asiasta mainita.

  22. Lienen sitten kenties ainoa, joka on vuosikymmenten aikana nähnyt mitä erilaisempia vaalikampanjoita.

    Usein on ollut niin, ettei niinkään puhuta oman puolueen asioista, vaan kaivetaan oletetusta vastapuolesta esiin ikäviä asioita. Asioita, joissa ei välttämättä ole juuri siteeksikään totuuspohjaa.

    Ehkä nyt on vain käynnissä vastareaktio Marinin esikunnan käynnistämään yltiöpositiiviseen julkisuuskampanjaa. Vastaisku naistenlehti -kampanjalle. Vastaisku, jossa pääministeri ei saakaan itse sanella tekstiä.

  23. Kateushan se on motivaationa tässäkin, eräiden mielestä. Vaan mitäpä miettii 837,59 euron takuueläkettä saava ihminen pääministeristä, joka nauttii saman suuruista ateriaetua, vaikka palkka on n. 17 000 euroa kuukaudessa.

    1. Et näytä vieläkään tajuavan, että tästä kateudesta se ei johdu, vaan kateellisuus johtuu Marinin persoonan saamasta kansainvälisestä ja kotimaisesta julkisuudesta.
      Eduskunnassa mälläävät riviedustajatkin ilmaisista eduista, joista kukaan ei tässä tilanteesta puhu.

  24. Sen verran vielä tähän asiaan, että kansanedustajien edut perustuvat lakiin. Marinin ateriaetu ei.

    VNK:n virkamiehet ohittivat selkeän lainkirjaimen vapaamielisessä tulkinnassaan.

    minun osaltani tämä oli tässä.

  25. Tässä on erinomainen kirjoitus, mikä meitä suomalaisia vaivaa ja erityisesti sen voi tulkita koskevan myös Tamperetta; ”mää en oo mittää, sää et oo mittää, eikä kukaan oo yhtään mittää..”
    Kirjoittaja on Pariisissa asuva suomalainen.

    Lukijalta | Suomalainen lankeaa nauttimaan menestyjiensä ristiinnaulinnasta edelleen hämmästyttävän helposti – Sanna Marin on onnistunut Suomen näkyvänä edustajana: https://www.aamulehti.fi/lukijalta/art-2000008026994.html?share=2eb0603a9ad06ce73a5da4fe6d6b2624

    1. Suomessa on myös paljon alistuneita ihmisiä, jotka ovat valmiit hyväksymään mitä vain vallan ytimessä tapahtumat.

      *********************************************************************************
      .
      Marin oli kuitenkin kohtuullisen nopeasti valmis taipumaan samaan käsittelyyn kuin karvalakkiporukka.

      Tässä mielessä hän eroaa positiivisesti Sipilästä ja Berneristä.

      *******************************************************************************
      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sanna-marin-palauttaa-ateriaedun-ja-maksaa-siita-myos-verot-miksi-nain-vastaa-paaministeri/8162206#gs.37ayr1
      .
      Pääministeri Sanna Marin ilmoitti eilen palauttavansa kohua herättäneen ateriaetunsa rahallisesti kokonaisuudessaan. Tämän lisäksi hän korjaa vuoden 2020 veroilmoitustaan ja maksaa saadusta edusta verot.
      .
      Ilmoitus tuli sen jälkeen, kun verottaja kertoi eilen päätöksestään, että pääministerin nauttima ateriaetu on ollut veronalaista tuloa, toisin kuin Valtioneuvoston kanslia on aiemmin etuutta Marinille ja häntä edeltäneille pääministereille tarjotessaan tulkinnut.

  26. https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008022576.html

    ”Keskustelu Sanna Marinin aterioista jakoi mieli­piteitä, vaikka toimittajat tekivät asiassa perus­työtään

    Liikaa kriittisyyttä isommaksi ongelmaksi mediassa on noussut liika varovaisuus ja valheellinen tasapuolisuus, kirjoittaa kolumnissaan Saksa Saarikoski.”

    Asiaa, mikä korventaa Marin-uskovaisten sielua niin penteleesti.

    Tosiasia on, että niin Marin kuin VNK munivat ja seuraukset ovat suoraan siitä – ei siitä, että asiasta tehtiin julkinen juttu.

    Asiaa ei millään pelasta Marin-uskovaisten hysteerinen puolustelu ja muiden syytteleminen.

  27. Tuo veroilmoituksen täyttäminen on täyttä roskaa, koska siihen kohtaan ei ollut mitään täytettävää. Poistan suomi24 tyyppiset solvaukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *