Populistit on leimattu natseiksi, vaikka ovat meitä natseilta suojelemassa.

Kun seuraa nyt Yhdysvaltain oikeudenkäynti sirkusta, jossa demokraatit yrittävät joidenkin republikaanien tuella saada Trumpille sellainen virkarikostuomio, että hän ei voisi enään tulevaisuudessa olla tavoittelemassa presidentin virkaa.

Mutta tämänkaltainen toiminta tulee varmasti vain lisäämään Trumpin kansansuosiota ja käy kuten niin monesta aikaisemminkin, niin kansalaiset lähtevät puolustamaan Trumpia valtakoneistoa vastaan ja hänen koetaan joutuneen noitavainon kohteeksi.

Ja tämä ei ole nyt kannanottoni Trumpin puolesta tai häntä vastaan, mutta demokraatit jos kuvittelevat nyt vaalien voittajana pystyvänsä näytösoikeudenkäynneillään selättäväsä Trumpin lopullisesti, niin toimivat vain Trumpin pussiin.

Mutta kyllä sitä esimerkkiä löytyy ihan meillä omastakin takaa, kun yhtä demokraattisesti valittua ja toimivaa puoluetta demonisoidaan ja kieltäydytään tekemästä yhteistyötä, höpisemällä arvoista ja rasismista ja kuten ollaan havaittu, niin kansa lähtee yhä enenevässä määrin puolustamaan heitä noitavainolta ja sekin ollaan huomattu, että sitä mukaan kun kannatus kohoaa, niin vihapuhekkin kohoaa sfääreihin perussuomalaisten suuntaan.

Kun Trumpia ja perussuomalaisia verrataan natseiksi, rasisteiksi, Hitleriksi ja fasisteiksi, niin ne jotka näistä syytöksistä voimansa ammentavat ja näitä nimityksiä kiihkossaan viljelevät, ovat sopivampia näitä nimityksiä kantamaan.

Ja jos ei muuten saada vaikka perussuomalaisten nousua tukituksi, niin keksitään sopiva laki ja sorvataan sen verran myös perustuslakia, että saavat ikuisen porttikiellon Arkadianmäelle, missä syntymäjuopot juopuvat omasta vallastaan ja kohottavat ”verimaljojaan”  Pontius Pilatuksina.

23 vastausta artikkeliin “Populistit on leimattu natseiksi, vaikka ovat meitä natseilta suojelemassa.”

  1. Meillä erotetaan, mutta muut suojelevat Al- Taeen kaltaisia fasisteja ja Haaviston tavoin toimiva rikollisia.

   1. Kumpaakaan ei ole tuomittu mistään rikoksesta eikä edes kiihoituksesta kansanryhmää vastaan, sen sijaan Hal…..jne…..
    Haavisto on nyt luupin alla ja toivo, miten Eurooppa pärjää ison karhun kanssa.

    1. Ei vielä sentään ole perussuomalaisia syytetty Stalinisteiksi ja kommunisteiksi…ai niin, nehän nauttivatkin nykyään suomessa valtiollista koskemattomuus suojaa ja toiminta saa oikeillisuutensa vihersosialisimin kaavussa.

      1. …jos ei nykyinen ilmastovouhotus ole yhdensortin fasismia, niin mikäs sitten.
       Puuttuu enään, että polttouuneja keskitysleireineen aletaan pystyttelemään vääräuskoisille.

       1. Kyllä sillä ”ilmastovouhotuksella” on ihan oikeat ihmisen aiheuttamat syytkin, kunhan kaikki siihen osallistuisivat tasaveroisesti kuten USA Trumpin aikana ( nyt ääni kellossa muuttui), Kiina ( tavoitteet naulattu), Bolsonaro, Puola ja Saksa kivihiilineen, Intia, Meksiko jne..
        Pienet ovat Suomen marjat ja turpeet sopassa. Laivaliikenne ja Lentoliikenne kyllä.

    2. Niinpä, maahanmuuttaja saa sanoa ja kirjoittaa melkein mitä tahansa, kunhan on katuvinaan kirjotuksiaan.
     Valtakunnansyyttäjä, joka keksii koko ajan uusia laintulkintoja kaikesta ”rasismista” ja ”kansanryhmää vastaan kiihottamisesta”, ei näe maahanmuuttajan tekosissa mitään laitonta.

 1. Ns. populismi on parasta mitä länsimaille on tapahtunut. Se on haastanut kristinuskon ja kulttuurimarxismin aikaansaaman kieroutuman, jossa valkoinen heteromies yritetään alistaa työorjan asemaan elättämään ja rikastuttamaan punavihreää eliittiä ja ruoskiman itseään esi-isien tekojen tähden.
  Tuskinpa valkoisten esi-isät ovat olleet sen pahempia kuin muidenkaan rotujen esi-isät, se on kulttuurikommunismin aikaansaama historiavääristymä.

  Toisaalta ihmisroduista ei saisi puhua, se ei ole poliittisesti korrektia. Toisaalta taas valkoisia pitäisi syyttää ja syyllistää kaikesta huonosta mitä maailmassa on tapahtunut.
  Toisaalta ihminen on sosiaalinen konstruktio, toisaalta taas sukupuolikiintiöt ovat pysyneet paikallaan. Ja vaikka ihminen on pelkkä sosiaalinen konstruktio eikä naisia ja miehiä perinteisessä mielessä ole edes olemassa, jokainen sukupuolenkorjausta verorahoilla haluava henkilö on eittämättä naisen ruumiiseen joutunut mies tai miehen ruumiiseen joutunut nainen. Onko monimutkaista? No, se on sitä kulttuurimarxilaista jacgues derrida-kieltä.

  Kanadalainen jungilainen psykologi Jordan B. Petersen on avannut näitä asioita minua paremmin megasuosion saaneessa kirjassaan ”12 elämänohjetta, käsikirja kaaosta vastaan” (julkaistu suomeksi v.2018).

  Ilman ns. populismin esiinmarssia länsimaat olisivat ajautuneet orwellilaiseen dystopiaan. Saattaa olla, ettei tämä ns. populismi pysty sitä enää estämään, mutta ainakin toivoa on paljon enemmän kuin parisenkymmentä vuotta sitten.
  Ugh! Olen puhunut.

 2. Päättäjät tuskin tietävät mitä se kulttuurimarxismi on tai kuka se on ”jacgues” derrrida po. jacques. Päättäjät demokraattisissa maissa onneksi antavat kaikkien kukkien kukkia ja saavat populistitkin elämöidä. Elämöiköön rauhassa.

  1. Meinaatko, että päättäjät ovat keskiverto kansalaista tyhmempiä tai tietämättömämpiä?
   Eikös päättäjiä valitakaan tiedon ja kokemuksen mukaan?

 3. ”Kun Trumpia ja perussuomalaisia verrataan . . .”

  Trump ja perussuomalaiset, sic! Contra muut poliittiset voimat Suomessa.

  Eihän kukaan tai mikään ole perussuomalaisia ”demonisoinut”. Lähes kaikki poliittiset puolueet ovat vain ilmaisseet kieltäytymisensä hallitusyhteistyöstä heidän kanssaan mikä on politiikan arkipäivää ja johtuu perussuomalaisten ilmaisemista kannanotoista s.o. politiikasta. Perussuomalaisilla on kaikki mahdollisuudet tehdä kenenkään estämättä näiden muiden vastaista politiikkaa ja niin he tekevätkin. Mutta eivät he tietenkään voi sanella miltään kannalta ja millään perusteella miten muiden olisi heihin suhtauduttava ja heitä kohdeltava. Tämä riippuu yksinomaan perussuomalaisten omasta politiikasta.

 4. Jordan Petersonia pidetään vaarallisena älykkönä, jota oikeisto rakastaa, koska hän ryttää feministit – Nyt.fi:n haastattelussa hän sanoo pitävänsä itseään eheyttäjänä. – Helsingin Sanomat 12.11.2018.

  Tuo Hesarin otsikon jälkeinen ”iskuvirke” on parasta mainosta Jordan Petersenin ajatuksille Suomessa. On häntä Atlantin takanakin yritetty pysäyttää natsi-fasisti-rasisti- leimoilla, mutta se on vain lisännyt hänen suosiotaan.
  Hän kun on eheyttäjä ja järjen ääni tässä kaaottisessa maailmassa.

 5. Noita helppoheikkejä tulee ja menee. Pian on taas uusi tilalle. Ei tainnut Trump lukea tuota kirjaa kun siinä neuvotaan puhumaan aina totta.

 6. Äärioikeistolaisia ovat tätä nykyä kaikki, jotka ovat maolaisuudesta oikealle. – Komisario Lewis-poliisisarjasta tuttu näyttelijä Laurence Fox.

  Esipuheen Jordan Petersenin kirjaan ”12 elämänohjetta, käsikirja kaaosta vastaan” on kirjoittanut Tohtori Norman Doidge. Hänen isänsä oli yksi Auschwitzista selvinneistä juutalaisista. Hänen isoäitinsä ja tämän mies, Doidgen isoisä olivat myös olleet natsien keskitysleirillä. Sitten suora lainaus esipuheesta:
  ”Mainitsen tämän siksi (sukulaistensa keskitysleiritaustan), että vuosia ystävystymisemme jälkeen, kun Jordan puolusti sananvapautta klassiseen liberaaliin tapaan, äärivasemmistolaiset väittivät häntä oikeistolaiseksi kiivailijaksi.
  Haluan sanoa niin hillitysti kuin suinkin kykenen: tällaisia syytöksiä esittävät henkilöt eivät parhaimmillaankaan ole perehtyneet asiaan kyllin tarkoin. Minä olen; kun ihmisellä on sellainen perhetausta kuin minulla, hänelle kehittyy ei ainoastaan tutka vaan myös kaikuluotain, jolla tunnistaa oikeistolaisen kiivailun, mutta mikä vielä tärkeämpää, hän oppii myös tunnistamaan ihmisen, jolla riittää ymmärrystä, välineitä, hyvää tahtoa ja urheutta taistella sitä vastaan, ja Jordan Petersen on juuri sellainen ihminen.”

  1. Ääriokeisto on määritelty puoluepoiittesessa nelikenttäanlyysissä tarkasti jopa usean poliitikon osalta. Tuon kaltaiset höpötykset poliisisarjan tekijöistä ja Maosta ovat alle vesirajan.

 7. Toisaalta on huvittavaakin tämä liberaali”suvaitervaisuus”. Amerikan valtamedia vihapuhui Donald Trumpia vastaan neljä vuotta, tasaiseen ja tappavaan tahtiin. Suomen valtamedia tietenkin papukaijana perässä.
  Kun Trump hävisi vaalit, asetelma käännettiin täysin päinvastoin, Trump oli se vihapuhuja ja peräti kapinaan yllyttäjä. Eipä silti, itse Trump antoi aseet vastustajan käsiin, kun ei myöntänyt vaalitappiotaan. Vaikka vaalivoitto olisikin viety häneltä vippaskonstilla, demokraattien, Bich techin ja valtamedian yhteispelillä, ei hän sille kuitenkaan olisi mitään voinut. Omaa jääräpäisyyttään hän joutui alttiiksi virkarikosoikeudenkäynnille. No, koko juttu oli pelkkää teatteria ja lopputulos hyvin arvattavissa.Mutta yrittänyttähän ei laiteta.
  Illalla näin tekstitv:stä, ettei Trumpille tullut senaatissa tuomiota, ja ajattelin että se siitä.

  Aamupäivällä näin netin ihmemaasta, etteivät maamme iltapäivälehdet puhuneet sanaakaan Trumpista. Vissiin ne olivat shokissa kun Trumpia ei tuomittu. Shokkivaikutus kesti jotain iltapäiville asti. Sitten nämä totuuden torvet aloittivat ronkkumisen ja ronkkuvat yhä edelleen kuin haaskan menettäneet korpit, manaten Trumpille jälkikostoa, unholaan painumista ja mitä ne nyt manaavatkin töintuskin salaten pettymystään, kun eivat pystyneet nujertamaan yhtä Trumpia.

  Miten tällainen ”liberaalimedia” edes kehtaa syyttää muita kuin itseään vihapuheesta? Verenhimoisempaa vihapuhujaa on vaikea edes kuvitella. Kyllä se kehtaa! Niin sanottu populismi ja vaihtoehtomediat ovat tervehenkisemmällä meiningillä haastaneet marxilaisvoittoisen liberalismin ja tätä liberalismia yllä pitänyt valtamedia/valemedia puhuu itseään kovaa vauhtia pussiin. Tyylipuhtaasti.

Kommentoi