23 vastausta artikkeliin “Meidän kotisauna, entä teillä ? Ja jäämökkikin !”

 1. Avantoa ei ole meilläkään mutta perinteinen sauna, puilla lämmitettävä. Avantoa en edes kaipaa; avantoa reippaampaa on pyörähtää lumihangessa.

 2. Missä tuo sauna on ja minne menee likavedet Narvi on hieno firma ja tekee hyviä kiuaita no kaikkia sitä näkee onko ranta viivaan tarpeellinen matka terv tepivaari

  1. …..N(arvi) soon arvillakin ja p(arvi) tykkää arvi(oida) löylyn laadun.

    1. Narvi on pitkän kehittelyn lopputulosta ja siksi se onkin hyvä loppitilos terv tepivaari

  2. Jääsauna on Eteläpuiston rannassa, jonka opiskelijat ovat rakentaneet ja vuokraavat sitä 10 hengen ryhmälle hintaan 110€ / tunti. On kuulemma täyteen varattu pitkäksi aikaa. Se on pystyssä niin pitkään kun ei sula. Lämpö on hiukan kuin turkkilaisessa saunassa eli hyvin kostea ja 55-60 C.
   Kai ne pesuvedet siitä jorpakkoon valuvat. Tuskin sille kukaan oikealle pesulle tulee, kunhan löylyttelevät.

   1. Niin siis sinne jorpakkoon!! Melko tavallinen ajatuskuvio vaikkakin kyse olisi ns harmaavesistä.
    Jätevesi on aina jätevettä ja talvisaikaan nuo harmaavedet eivät edes imeydy maastopohjaan.
    Mielestäni koko saunaidea on ainoastaan yhden kiuasmerkin mainospuffi, tai sitten opiskelijoiden harkitsematon julkisuudentavoittelukuvio.

    1. Koko Eteläpuiston iso hiekkakenttä on kaupungin lumien välivarasto, siis vuori aurattuja lumia, jotka viedään eteenpäin varsinaisille sulatuskentille.
     Kai ne vedet siitä vallien välistä löytävät tiensä parinkymmenen metrin matkan rantajäälle.
     Tuo tempaus on pro-akatemian tempaus ja varojen keruukampanja.
     Tuskin nuo vedet se enempää saastuttavat kuin koirankuset ja paskat lumikinoksissa.

     1. No kun puhuit saunasta siellä myös peseydytään ja nuot pesuaineet on kemiallisiaja niide ei tarvitse mennä pyhäjärveen minkään hiekan läpi suurin osa valuukuitenkin suoraan jäälle koskaei se hiekkapäästäläpi nyt
      Pro akatemia voi kerätä varoja muilla tempauksilla vaikkapa vaalikopeilta keräämällä
      Koirien kakat pitää kerätä ja viedä roska pöntöön pissoja ei tarvitse terv tepivaari

      1. Ilman kaupungin lupia tuolle alueelle ei pystytetä mitään. Täytyy piruuttaan kysellä.
       Kun katselin kirkkopuistoa, Palomäentietä, Koulukatua, harjun polkuja ym. kaupunkialueita, kovin ovat jäykkäselkäisi keräämään koiran paskoja. Niitä on kadun varret täynnä.
       Kusisitko sinä porttisi pieleen ?
       Kaikki kaupunkilaiset eivät hallitse koirajuttuja. Useimmat onneksi.

       1. Mulla on ollut useita koiria ja aina kerännyt kakat talteen koiralle olen sanonut laitetaan museoon
        Koirat on katsonut ilmeellä älä nyt hulluja höpötä kun en minä viitsinyt pitää pyllyssäni
        Mutta totta Heikki haastat niitä jäykkä selkiä on liian kanssa terv tepivaai

 3. Tietysti rantasaunalla avanto on, mistä sinne vesi muualta saataisiin. Hankala se on näin kovilla pakkasilla, pitää ensin peittää styroks- levyllä ja sitten lunta päälle.

  Näin kun ollaan mainostamatta niin tuo Narvi on kiukaista ehdottomasti paras, sen voin sanoa kymmenien vuosien kokemuksella. Meillä ei heikko kestä, kun lämmitetään ympäri vuoden kaksi kertaa viikossa, eilen viimeksi.

  1. Narvi kesti 3 vuotta.
   Harviat ovat jokainen kestäneet yli 7vuotta.
   Tyyillisesti sauna lämpiää kolmesti viikossa.

 4. Taisit saada maanantai kiukaan meillä on ollut Narvi n 8 vuotta eikä ole vielä vaihtoa edessä on mutta menee vielä muutama vuosi ja varsinkin kesällä lämpenee joka päivä viikosta
  ja käyttäjiä on varmaan monin kertainen jäseniä kun onkin melkoisesti enemmän kun perheessäsi terv tepivaari

 5. Onko teillä perheessä n 1000 jäsentä no aina voit kuvitella asioita vähemmän varmuudella on kun meidän kalaseuralla terv tepivaari

 6. Niin noista jäsenistä käy melkoisen iso porukka säännöllisesti saunomassa viikottain pari kolme kertaa ei kaikki kerralla mutta kyllä siellä sauna on useimmiten täynnä terv tepivaari

 7. Hesan aikaan kävin avanto/saunassa pari kertaa viikossa. Nyt olis vastaava kilometrin päässä mutta sauna suljettu koronan varjolla….

 8. Meillä on nyt Narvi kestänyt noin 16 vuotta ja lämmitetään pari kertaa viikossa ja aina kylmässä rakennuksessa. Edellinen kesti suurinpiirtein samanverran.

  Montaa merkkiä tuli ennen kokeiltua, jopa valurautaista. Muuta merkkiä meille ei laiteta, ihan sama mitä se muiden saunoissa kestää.

 9. Yleensä kiukaissa palaa tulipesän katto puhki, useimmiten se onkin vaan 6- 8 mm paksua. Tässä isoimmassa Narvissa se on on peräti 10 mm plootua.

Kommentoi