Povariin uskotaan ( hän on puolueeton )

Useimmat blogini täällä ovat olleet politiikka painotteisia ja ovat polveilleet historiasta nykypäivään ja tulevaisuuteen.

Poliittisesta historiantutkimuksestakin on yhtä monta totuutta kuin on tutkijaakin ja yhtään puolueetonta historiankirjoitusta ei ole olemassa, kaikki polveutuvat enemmän tai vähemmän tutkijan omia ambitioita mukaillen ja sieltä varmasti kukin sen oman ”totuutensa” löytää omaa uskoaan vahvistamaan, niin minäkin.

Tämänpäivän politiikka on huomispäivän historiaa, jota toiset ylistää ja toiset manaa maan rakoon, kaikki omia ”ismejä” mukaellen ja kuka kansalaisten enemmistön pystyy oman totuutensa taakse saamaan, sillä on valtakunnan avaimet taskussaan.

Sitten tulevaisuuden ennustaminen, sen sanovat vaikeaksi ne, joiden ennustukset menevät useimmiten metsään. Itse olen esimerkisi jos puheeksi otetaan vaikka tulevat kuntavaalit, niin ennustanut perussuomalaisille sellaisia prosenttikorotuksia, että minua on pidetty kahjona prosentteineni.

Mutta olen varma, että jos nämä minun ennustukseni epäilijät, menisivät kysymään tulevien vaalien prosentteja vaikka mustalaispovarilta, joka korteista ennustaa ja hän olisi ennustuksessaan samansuuntainen omaani nähden, niin häntä nämä uskoisivat, sillä minun otsassani on persuleima                 ( kainin merkki )

16 vastausta artikkeliin “Povariin uskotaan ( hän on puolueeton )”

 1. Onhan sitä Arvi näilläkin sivustoilla ja ihan tuoreeltaan näitä suurvaltapolitiikan asiantuntijoita ja ennustajia.
  Toisaalta, Venäjän piti hyökätä Suomeen jo vuosia sitten vaan eipä vieläkään ole näkynyt. Trump loikkaa Venäjälle, eipä vieläkään kuulemma ole pilettiä ostanut … jne.
  Pieniä ne Arvi nuo Sinun poliittiset ennustuksesi em ennustusten rinnalla.
  No, ennustinhan minäkin vähän ennen vuodenvaihdetta; tuskin enää Pikkumirriä näen. Sepä peijooni romuttikin ennustukseni ilmaantuessaan useamman vuorokauden jälkeen aamiaiselle. Minun ennustukseni ovat tuota Mirri-mittaluokkaa, isompiin ei asiantuntemukseni riitä, jos on edes tarviskaan.

 2. Oli se siunaus Kalle kun Mirrin kohdalla ennustuksesi meni pieleen.
  Kun olen Putinista ja Trumpista vähänkin jonkin myönteisen kommentin näillä sivulla antanut, niin sen jälkeen poikkeuksetta kuuluisin ”pitkäänniemeen”.
  Se on totta, että nämä ennustukseni eivät ketään satuta muuten kuin henkiseltä puoleltaan, kun ne eivät heidän totuuttaan noudattele edes ennustuksina.

 3. Katos Arvi, noita henkisiä haavojahan täällä viljellään ja runsaasti. Minä kun reilusti kerron poliittisesta ymmärtämättömyydestäni, siltikin sanoisin; kyllähän sekä Trumpista jos Putinistakin löytynee ehkä positiivistakin kerrottavaa, joskaan ei mitenkään runsaasti mutta kuitenkin.
  Minä kun poliittisesti en kuulu mihinkään ryhmään; voin kommentoida jopa puolueesta riippumatta kenen hyvänsä kirjoituksia, positiivisinakin.

  1. Olet Kalle poikkeus näillä sivulle, otat asiat asioina ilman ennakkoasenteita, etkä ketään tuomitse hänen poliittisen suuntautuneisuutensa vuoksi, etkä mene henkilökohtaisuuksiin, vaikka ne eivät olisikkaan yksi yhteen omiesi kanssa.
   Olen ainakin omalta kohdaltani sen havainnut, että minun mielipiteitäni täällä vastustetaan juuri siksi kun olen persu, aina niistä se porsaanreikä löydetään mollaamiseen.

 4. Persu tai ei; henkilö on henkilö ja puolue on puolue ja sillä siisti.
  Mm Mikan kanssa olemme vääntäneet asiasta jos toisestakin. Senkin tiedän Mikan puoluetaustasta hänen itsensä ilmaisemana, vaan ei se häiritse keskusteluamme.
  Henkilö on henkilö ja puolue on puolue; puolueen kanssa ei voi keskustella, henkilön kanssa voi ja fiksustikkin.

 5. Mutta kirjo on laaja näillä sivuilla, kun pil…kin aiheuttaa noin paljon ukoille parranpärinää kuten toisessa blogissa huomaamme, minä en siihen kommentointiketjuun ”kynääni” sohaise, puhukoon ”isot pojat” suunsa puhtaaksi.

  1. Mika,- säästä sanon sen verran, että jos säätilat olisivat meillä aina muuttumattomina, niin 90% ihmisistä ei keksi mitään keskustelunaihetta kohdatessa ( minun humoristinen kommentti )

 6. Mikä se porvari sitten on onko hikisen kaksion omistaja vai onko se esim jonkun uskon lahkon jäsen jolle lahko määrää ketä äänestät
  No kuka politiikkoon uskoo on eräänlainen uskon veli ja meillä on nyt äärioikeisto kokoomuksen rinnalla
  Kehen heistä uskot antaa kuvan Suomen poliitisesta kentästä tänä päivänä terv tepivaari

  1. Meneeköhän Niilolla ja tepiltä povari ja porvari iloisesti sekaisin, kun entisen likan kusi vehkeet.

 7. Ei mene sekaisin porvari ja porvari tiedän mitä suuntaa kukin edustaa terv tepivaari

 8. Ei ole lukihäriötä minulla joillakkin se on joka asiaan terv tepivaari

  1. Miksi sinä porvarista meuhkaat, en ole niin kirjoittanut, lue otsake oikein mistä oli blogissa kysymys.

 9. No olipa oikea luki no povari on niin lähellä politiikkoo ettei niitä erota kun jumala ja poliisi no sattuu niitä ei mulla silti ole lukihäriöö lainkaan
  Anteeksi jos tuotin mielipahaa terv tepivaari

Kommentoi