Sitoutumaton on kuin ei olisi mielipidettä lainkaan.

Vaikka olen usein ihmetellyt niitä, jotka sanovat olevansa sitoutumattomia poliittisesti, niin nyt kiitän heitä, sillä he tulevat olemaan keskeisessä asemassa, kun perussuomalaisten listoilla ovat perussuomalaiset viemässä hyvään tulokseen kuntavaaleissa.

Mutta kun nyt ovat perussuomalaisten listoilla mukana, niin samalla he menettävät statuksensa sitoutumattomuudestaan ja jos ja kun valtuustoihin pääsevät, niin siellä pelataan joukkueena palloa yhteiseen maaliin, eikä lähdetä enään sitoutumattomuuden pallolla pelleilemään.

Usein huomaan joidenkin sanovan olevansa liikkuva äänestäjä ja samaan hengenvetoon myös sitoutumaton, niin tämä on höpö puhetta, sillä kun vaaleissa jollekkin ryhmälle äänesi annat, niin samalla sitoutumattomuutesi lentää taivaan tuuliin.

Ehkä sitoutumattomia ovat vain ne, jotka eivät ääntään anna kenellekkään vaaleissa, joten nukkuvat ovat todellisia sitoutumattomia, vaikka kuvittelevat vaaleja boikotoimalla jotakin protestoivansa jotakin toista vastaan.

 

 

 

 

23 vastausta artikkeliin “Sitoutumaton on kuin ei olisi mielipidettä lainkaan.”

 1. Jos hiukan tutkit eri kirjoittajia US:ssa, fb:ssä jne.. siellä on naamiotuja valekirjoittajia, sitotumattomina esiityviä aktiivipersuja kuten Matti Viren, Arto Luukanen, Hankamäki jne..
  Valheellista porukkaa naamarit päässään.

 2. Sitoutumattomina kun monet ovat huomanneet taistelevansa tuulimyllyjä vastaan valtuustoissa, niin nyt he voivat perussuomalaisissa saadaa äänensä sovitettavaksi persumuottiin, sillä hioessa ne särmät tasoittuu molemmilta.
  Tampereellakin monet näkyvät ”sitoutumattomat” tulivat persujen listoille, kun huomasivat perussuomalaiset ainoaksi voimaksi ”vanhaa valtaa” vastaan.

  1. Nämä TaPu laiset jne. ovat mielipiteettömiä kaistanvaihtajia. Nyt, kun lilliputit eivät pärjää, hyppäsivät nyt naamiot päällä väärän hevosen selkään.
   Kaikki nuo persujen listoille hypänneet Scha…ja Rae..ja yksi kokoomuslainen kaiken vastustaja ja höyrypää, eivät kenenkään kunnioitusta ansaitse.
   Sitä paitsi ne ovat kaikki olleet vahingoksi Tampereelle.

   1. Perussuomalaisiin palasi myös ex-kansanedustaja Laila Koskela, joka harharetkeltään huomasi kepun liian punaiseksi.

 3. Kyllä minäkin jotakin puoluetta äänestän ja mielestäni siellä parasta ehdokasta. Mutta mikään absolutisti en ole, näen jokaisessa puolueessa myös jotain hyvää.

  No nyt tuli ehkä liian löysästi puhuttua koska SKPssä ja vasemmistoliitossa hyvää näen vain teoriassa koska teorioissaan on todella hyvää.

 4. Perussuomalaisten suosio perustuu sille, että he eivät aseta kaupunkien ja maalaisten ( hajaasutusalueiden ) etuja vastakkain, eli se on sekä että politiikkaa, eikä joko tai.
  Sama koskee työntekijän ja työnantajan etuja, sillä hyvä työntekijä on yrittäjän etu ja päin vastoin.
  Ilmankos perussuomalaisten kannatus on puolueista tasaisemmin jakautunut kautta maan ja niin yrittäjät kuin palkansaajatkin ovat molemmat löytäneet poliittisen kotinsa perussuomalaisesta puolueesta.

 5. No eipä käy kiistäminen että persut eivät kiihkoile työntekijä/työnantaja keskustelussa mikä on erinomaisen hyvä asia, siitä plussat.

  Persujen kohdalla sitä tulee ihmetellyksi että jos edes hiukan löysentäisivät kantojaan maahanmuuton ja EUn kohdalla niin nousisiko vai laskisi kannatus, liikettä molempiin suuntiin varmasti tulisi.

  Omassa kielenkäytössäni en sanaa persu sano ilkeilläkseni vaan laiskuuttani kun on lyhyempi kirjoittaa. Ihan sama jos puhun lappalaisista, se on iskostunut vanha tapa, tulee automaattisesti. Mustalaisista ja neekereistä, intiaaneistakaan en nyt sano mitään.

  1. Minusta persu on persu, ei nimi miestä pahenna ja itse olen omalla tavallani ylpeä PerusS
   Ei haukku haavaa tee, kunhan ei liiveihin uida, koskee siis persunimitystä.

 6. Minun sitoutumattomuuteni tarkoittaa kaikkia muita kuin persuja. Vasemmistoliitonkin yksi edustaja vastaa humaanisuudellaan, osaamisellaan ja yhteistyökyvyllään ainakin kymmentä persua, jotka eivät osaa muuta kuin vastustaa kaikkea.
  Persut ovat Tampereen valtuuston ikävimpiä räyhäjengiläisiä.

  1. Onneksi yksi Karjalainen ei päätä, mitä termi sitoutumaton tarkoittaa.
   Seon yksi suomen kielen sana ja sillä on tasan täsmällinen tarkoitus sinusta riippumatta.

    1. Se saattaa näyttää siltä noiden persukammotaudin lasien läpi varsinkin, kun demujen kannatus näyttää laskevan.

 7. HS=Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, olisi suurin puolue Sdp, selviää Ylen tänään julkaistusta kuntavaaligallupista. Kannatusmittauksen mukaan 19,5 prosenttia vastanneista äänestäisi Sdp:tä.

  Kyselyn mukaan toiseksi suosituin puolue on perussuomalaiset, jota äänestäisi 18,7 prosenttia. Kolmantena tulee kokoomus 18 prosentin osuudella. Keskustan kannatus on kyselyssä 12,8 prosenttia, vihreiden 11, vasemmistoliiton 9,1, Rkp:n 4,3, kristillisdemokraattien 3,7 ja nyt-liikkeen 1,5.

 8. Kun sitoutuuihmisen pitää ottaa huomioon se asema jolla seisoo koska on sellasia luottamustehtäviä jossa ei voi sitoutua
  Koska silloin he voivatkin sanella sinulle mitä sinun pitää tehdä ja tuo on kaiille puolueille mahdollista
  On minulla silti mielipide en vaan ole antanut sen vaikuttaa mihinkään asiaan siksi olen sitoutumaton puolueisiin terv tepivaari

  1. Kukas sitä nyt omien mielipiteittensä mukaan toimisi. Kannattaa kysyä neuvoa vaikka eukolta.

 9. Eiköhän toi sitoutumattomuss taida tarkoittaa enempi, että ei aio tanssia joka asiassa puolueen pillin mukaan.

  1. Eemeli juuri sitä se tarkoittaa eikä puolueet kykene sinua määräilemään mihinkään terv tepivaari

 10. Markku sen kun kyselet vaimoltasi minun ei tarvii kysellä keltään olen leski ja lapset on kohta viiskymppisiä lasten lapsetkin jo rapiat kolme kymppisiä terv tepivaari

  1. Voithan kysyä yleisöltä ja kilauttaa kaverille, jos et tohdi toimia oman mielipiteesi mukaan.

   1. No ainoa jolta jouduin kysyyn oli liiton jäsenet muille sanoin teemme oikeita ratkaisuja aina
    Voithan Markku vilauttaa vaikka averille voit pyytää vaikka sonaatin terv tepivaari

 11. Jos sitoudut puolueeseen siitä on se varjopuoli että pian huomaat puolustavasi myös sellaisia asioita joita et kannata koska puolueesi ajaa niitä. Liikkuvana äänestäjänä minulla on usein vähän vaikeaa miettiä ketä äännetäisin kun monessa porukassa on jotain hyvää ja jotain huonoa. Ja kuntavaaleissa varsinkin tuntuu että henkilö on jopa puoluetta tärkeämpi. Periaattessa en äänestä Vasemmistoliittoa koska vaikka sielläkin on reiluja ihmisiä niin aate on sellainen jota en kannata. Mutta kerran olen tehnyt poikkeuksen: äänestin vasemmistolliittolaista kunnallisvaaleissa koska tunsin henkilön ja vaikka en valtakunnan politiikassa ollut hänen kanssaan varmaan monestakaan asiasta samaa mieltä niin hän oli auttanut minua ja tiesin henkilön rehelliseksi ja kunnolliseksi ihmiseksi.

  Harvemmin sitä vaan tuntee jonkuin niin että uskaltaa ihan sillä perusteella häntä äänestää. Usein tulee äänestettyä mielikuvan perusteella ja se voi mennä ihan metsään. Esimerkiksi kun äänestin aikoinaan SMP:n ehdokasta eduskuntavaaleissa niin se poppoo alkoi vaan riidellä ja haastaa toisiaan oikeuteen. Koko puolue tai mitä siitä oli jäljellä meni ihan tärviölle, Soini ja Vistbacka sen sitten elvyttivät.

Kommentoi