A-studio 18.2. ilman persuja oli asiallinen

Mepit, Henna Virkkunen, Ville Niinistö, Eero Heinäluoma ja Mauri Pekkarinen keskusteleivat ja väittelivät mm. EU- tukipaketista ilman persuja, koska persut  kieltäytyivät osallistumasta keskusteluun. No, hyvä olikin, koska Hakkaraisella tai Huhtasaarella olisi pyyhitty pe…,  ei kun lattiaa.

Räväkkä keskustelu osaavilta mepeiltä, jotka kuitenkin  niin kritisoivat kuin lopuksi olivat samaa mieltäkin elvytyspaketin tarpeellisuudesta ja, että Suomi onnistui neuvotteluissa huolimatta siitä, että lainaosuus avustusten sijasta olisi pitänyt olla vielä suurempi.

Henna Virkkunen jäi jotenkin äijäjyrän alle.

https://areena.yle.fi/1-50647090#autoplay=true

34 vastausta artikkeliin “A-studio 18.2. ilman persuja oli asiallinen”

 1. Huhtasaari ja Hakkarainen ehkä säästivät ilmastoa ja jättivät pilaamisen sikseen, päin vastoin kuin nuo suruttomat ihmiskunnan viholliset.

  Koronatautiaikana viisas välttelisi matkustelua.

 2. Persut kieltäytyivät osallistumasta keskusteluun?!

  Näinkö vähän voi perussuomalaisten luottamushenkilöihin luottaa? Livistävät ja antautuvat ehdoitta vihervasemmiston ja patkuli-porvarien edessä kun itse Halla-aho ei mitenkään ennätä jokaiseen keskusteluun osallistua lausuakseen mitä mieltä perussuomalaiset henkilökohtaisesti on.

  1. Kun huonosti seuraan sekä politiikkaa että mediaa, unohdin että Halla-aho ei olekaan euro-parlamenttiedustaja. Nähtiin vihervasemmiston ja patkulien hallitseman yleisradion pirullinen juoni rajata keskusteluun osallistuminen vain europarlamentin jäsenille jolloin perussuomalaisten oli ilman Halla-ahoa joko kieltäydyttävä osallistumesta tai paljastettava edustajiensa taso.

   1. Viljo, rehellisyydestä pisteet, nimittäin kommenttisi kertoo juuri siitä, että huonosti seuraat politiikkaa.

  2. Itse perussuomalaisena olisin osallistunut ja näyttänyt mistä päästä se kana kusee näille Brysselin juoksupojille ja opettanut heille vähän Ojalan jakolaskua, että kun ei mitään ole niin pitää lainata ja sitä nyt totisesti teemme vielä muidenkin maiden pankkeja ja kansantalouksia pelastaessamme.
   Piikki on auki ja pelastettavia tulee olemaan jatkossakin ja maksaja löytyy EU.n periferiasta.

  3. Olisihan Jussi voinut hönöpäissään ängetä mukaan keskusteluun.
   Ongelmana tässä on se, ettei Jussi pahemmin hönöile.

 3. Heinäluoma puolusti etelän avustusta. Siinä on sikäli järkeä että muuten avustajaksi saattaisi tulla venäjä joka samalla valtaisi jalansijaa? Italia osaa vedättää. PS mukanaoloa ei voi arvioida.

 4. Ohjelman alussa juontaja totesi Perussuomalaisten meppien osalta, että osallistuminen ei sopinut aikatauluihin, mutta avaajalla on liene asiasta parempaa tietoa ja miksipä ei olisi.

  Itse en jaksanut seurata näennäiskrittiikiä kuin hetken, jona aikana toki jo nostettiin esille esim. sisämarkkinoiden arvo Suomelle, mutta ikävä kyllä suomalaiseen journalismiin ei kuulu haastaa esitettyä, kun se miellyttää omaa korvaa.

  1. Joopa joo, journalismin vikaahan kaikki on.
   Jos persut todella olisivat halunneet osallistua keskusteluun, se varmaan olisi onnistunut.
   Mutta näennäissyitä ja pelko joutua altavastaajaksi ja naurualaiseksi oli kysymys paremminkin.

   1. Kuten jo totesin, sinulla on varmasti asiasta parempi tieto kuin itse asianosaisilla.

    1. Ei ole, vaan media tietenkin ”valehtelee” senkin osallistumattomuuden syyn.
     Ei kannata tätä enempää jauhaa, mutta Viljo sen ilmasi, ettei persuilla ole meppeinä saman tason ja asiaansa osaavia keskustelijoita.

     1. Olenko esittänyt median valehtelevan? Ohjelman alussa nimenomaan kerrotiin syy osallistumisen esteelle, sinullehan se ei vaikuta kelpaavan.

 5. Jospa Hakkarainen on vielä morsiamen luona Hondurasissa? Kiinnostaako häntä enää yleensäkään politiikka? Hän kun sanoi taannoin olevansa ehdolla kuntavaaleissa vain keräämässä ääniä puolueelle, mutta ei ei aio osallistua millään lailla kuntapolitiikkaan. Sinänsä rehellinen mies kun vastaa suoraa, että on puolueen eikä kuntalaisten asialla.

  1. Hakkarainen kaivetaan aina esiin, kun tarvitsee omaa erinomaisuutta kohottaa ja näyttää olevansa kansan asialla.

   1. Kyllähän Hakkaraisen EU- edustajuus kertoo dramaattisesti siitä, onko persut mitenkään vakavasti otettava puolue – ei ole !
    Puhumattakaan muista nykyisistä ja erotetuista persuöykkäreistä, jotka ovat jatkuvasti kielteisessä mielessä julkisuudessa.

  2. Hakkarainen on samalla kuntalaisten asialla, kun on puolueen asialla, sillä puolue on kunnan asialla.

   Menikö vaikeaksi?

   Ne, jotka eivät tunne ehdokkaita tarpeeksi, voivat äänestää Hakkaraista. Näin todennäköisemmin valikoituu oikea henkilö valtuustoon.

 6. Hakkarainen ei ainakaan ole edistämässä EU.n liittovaltiolehitystä kuten nämä eilenkin televisiossa olleet politiikan broilerit.
  Minä pidän näitä isänmaa vastaisina, koska toimivat suurten EU maiden kumileimasimina ja kehtaavat silti vielä sanoa olevansa isänmaan asialla.
  Sota-aikana meillä ei olisi näitä käpykaartilaisia asettettu kuin miinanpolkijoiksi.

   1. Arvin kirjoittelusta saa vaikutelman että hän on ahkera ja innokas median seuraaja mitä politiikkaan tulee. Sieltä on tarttunut mieleen sellainenkin epiteetti kuin ”politiikan broileri” ja se että se on puheena olevan poliitikon kokemuksen kannalta kielteistä. No, nyt kun televisiossa loistivat tuhoisat pahikset – vihervasemmisto ja porvarien patkulit – perussuomalaisten pakoillessa, tempaistiin hyllyltä ensimmäinen mieleen tuleva kielteinen epiteetti ja lätkäistiin se noihin kunnottomiin. Kävi taistelun tuoksinassa sellainen vahinko että broilerien asemesta nimitellyt olivat vanhoja ja kokeneita politiikan konkareita, mutta väliäkös sillä kun vain meteliä syntyy.

   2. Niinistö käyttää aikansa kansallisvaltiovihamielisyytensä toteuttamiseen.

    Virkkunen on naiivi.

    Pekkarinen tuskin liittovaltiosta ihastuu.

    Heinäluoma pitää liittovaltiota huonona ideana. Heikin kannattaa varoa Heinäluoman tullessa huoneeseen, saattaa vahingossa istua päälle. Mies ei ehkä arvosta liittovaltiofanaatikkoja.

   1. Samaan päätelmään olen minäkin jos kuitenkin hieman humorististen sanankääntein.
    Kyllä minä arvosan Arvin suhtautumista ideologiaansa.

  1. No onneksi kaikki muut puolueet pidättäytyvät aina silkoissa faktoiss, kuten sinäkin.

 7. Hupaisa keskustelu. Oltiin esittävinään kritiikkiä elvytyspakettia kohtaan, mutta hyvänä sitä kuitenkin pidettiin.

 8. Pekkarinen sentään uskalsi sanoa, että homma on sopimusten vastainen ja sillä tuetaan nimenomaan maita, jotka kusivat taloutensa jo ennen koronaa.
  Muista ei ollut edes siinä suhteessa rehellisyyteen.

 9. Juu ja kaikki olivat harvinaisen yksimielisiä siitä, että EU;n tukipakettia ehdottomasti tarvitaan, eikä nyt kyseessä ole mikään suuri raha. Jakoperusteita olisi voitu tehdä hiukan toisin, mutta ilman koko Eu romahtaisi, Suomi siinä mukana.

  Äsken katselin ja kuuntelin telkkarista uusintana, olivat nämä neljä konkaria harvinaisen yksimielisiä, ehkä pilkun paikkaa olisi voinut muuttaa.

  1. Se, mikä oli merkillepantavaa, konkarit olivat tosi jämäkkää porukkaa, selkeää ulosantia ja vahvaa asiantuntevaa esiintymistä. Näkyihän siellä takana myös puoluekortti, erityisen selvästi Niinistöllä.
   Sirkkaselle voi myös antaa pisteet pärjätä tällaisen porukan kanssa.

 10. Blogin avaukseta:

  ” .kuin lopuksi olivat samaa mieltäkin elvytyspaketin tarpeellisuudesta ja, ..”

  ”Henna Virkkunen jäi jotenkin äijäjyrän alle.”

  Juu, oltiin samaa mieltä, heh .

  ***********************************************************************************
  Vielä kerran, jottei totuus unohtuisi

  *************************************************************************************
  Tullin tilastoihin perustuen
  .
  Maatilastot, vuodet 2004 – 2018

  Kauppavaihto maaryhmittäin ja maittain; tuonti alkuperämaittain ja vienti määrämaittain
  .
  https://tulli.fi/documents/2912305/3604174/Kauppavaihto%20(maat)%20-%20Handelsomsattning%20(l%C3%A4nder)%20-%20Trade%20(countries)%202018/b2abb257-abaa-464c-9e71-2768ab9160f2?version=1.25
  *
  Italia vienin osuus : 2,3%
  Espanja viennin osuus : 1,6%
  Kreikka viennin osuus: 0,2%
  Saksa viennin osuus : 15,1%
  Iso-Britannia viennin osuus :4,5%
  Ruotsi vienin osuus. 10,4%

Kommentoi