Hallitus hallitsee-väärin, Eduskunta edustaa-väärin, Presidentti johtaa-väärin

… vaan AVI päättää ja johtaa yksilöitä ja yrityksiä toimimaan säädetyn perustuslain yksilön- ja yritysvapauden antamissa lain puitteissa, joten muut voidaan panna YT-kierrokselle…

… koska Möttösen Matti ja Minna ajattelevat juuri päinvastoin, nyrkin pitää heilua:

Pressa on koko Suomen ylin johtaja ja samalla kunkku ja vaimo kuningatar, koska hän neuvottelee maailman suurimpien johtajien kanssa maailmanrauhasta ja kohtaloista, puhuu YK:n yleiskokouksessa,  panee puukstaavinsa lakipapereihin, nimittää hallituksen, avaa Eduskunnan kaudelleen ja vielä määrää armeijankin liikkeelle ylipäällikkönä, joten pulinat pois ! Tärkein kuitenkin ensin, Itsenäisyyspäivän valssin esi tahditkin ovat pressan sävelkorvasta ja tanssin askeleista kiinni ! Mutta puvut, laahus ja kampaukset vasta todellisen vallan määrittelee. Ja Eduskunta edustaa – itseään. Ja media soittaa mielellään vielä nuotin vierestä- jatkoilta.

Mitä tässä enempää jaarittelee vallanpidosta.

Oikaistaan kuitenkin hiukan asiaa:

Laki voi syntyä kansalaisaloitteista, joiden läpimeno Eduskunnassa on harvinaista tai sitten kansanedustajien aloitteiden toimesta, joka menee valiokuntien käsittelyn kautta hallitukselle mutusteltavaksi. Sieltä mahdollisesti Suureen saliin höykyteltäväksi ja lopuksi jaa-ei äänestykseen kuten puhemiehen liukuhihnamainen nuijien paukuttelu antaa ymmärtää. Sitten pressan kynä vahvistaa lait.

Mutta lain soveltamien käytäntöön vaatii vielä asetukset ja niiden hyväksynnän Eduskunnassa ennen kuin hallitus pääsee ”hallitsemaan” laillisesti.

Arvojärjestys laillisessa hierarkiassa on seuraava: koska presidentti vahvistaa lait hän on arvohierarkian ykkönen, mutta ilman  toimeenpanovaltaa. Eduskunnan puhemies on arvohierarkian kakkonen, koska lait hyväksyy hänen johtamansa Eduskunta. Pääministeri on kolmonen, aloitteellinen toimeenpanijana .

Missä se todellinen kunkku on- AVI, joka näkyy ja kuuluu vasta sitten, kun jotain pikku AVI-virkaherraa ottaa päähän joku mitään osaamaton vihervasemmistolainen tyttöhallitus  ?

”Blogin säännöstö”: jos tähän alustukseen tulee pitkiä linkkiviidakoita ja tosikkomaista vänkäystä laeista tai suomi -24 kommentointia tai puoluepropagandaa, kommentit lentävät roskikseen edelleen kiinnostuneille luettaviksi. Tämä oli pääosin huumoria, koska tällaista täällä esiintyy.

 

7 vastausta artikkeliin “Hallitus hallitsee-väärin, Eduskunta edustaa-väärin, Presidentti johtaa-väärin”

  1. HS=Sanna Marin sai astella miinaan, kun oikeuskansleri ei estänyt

    Marinin hallituksen ja oikeuskansleri Tuomas Pöystin suhteessa on erikoinen jännite, joka heikentää nyt hallituksen koronarajoitustoimien uskottavuutta.

  2. Siis lyhyesti ja yksinkertaistetusti:
    Kun hallitus munii, vika on muissa.

Kommentoi