Suomen ”hallitusammattilaisilla” menee kovaa !

 1. Pekka Haavisto väläytti taitojaan taas kerran, nyt EU:n edustajana viemässä terävää viestiä suurelle ja mahtavalle pelkäämättä mitään. Hänen diplomaatin taitonsa on mitattu taas kerran, nyt vielä Suomen eduksi, josta toinen diplomaatti- presidenttimmekin on ylpeä. Hän on parjattu vihreä, josta parjauksesta Ohisalo saa jatkuvasti roskaa niskaansa mistä milloinkin.
 2. Puhumattakaan Marinista, jonka jämäkkyys ja luovimiskyky vaikeissa vesissä kantaa hedelmää kansainvälisestikin. Mikä parasta hänen ”patansa” räjähtää on samaa tasoa kuin presidentillämmekin- silmille ei hypitä. Eikä hänen vanavedessään myrskynsilmässä päivittäin oleva Kiuru jää pekkaa pahemmaksi. He ovat haukuttuja vihersosialisteja- SDP.
 3. Valtakunnan uskottavuutta  taloudellis-sosiaalis-alueellista ylläpitävä kolmikko Vanhanen-Saarikko-Lintilä yrittävät pitää kaikkien nokkaa pinnalla olipa maalainen, kaupunkilainen tai yrittäjä. Ilman heitä valtakunnan  uskottavuus olisi koetuksella. Keskellä kepun on vaikeaa tasapainoilla.
 4. Saramo-Andersson pitävät mallikkaasti yhteiskunnan sosiaalista oikeudenmukaisuutta yllä. Ilman heitä monelta menisi usko parempaan. Eikä Pekostakaan hiljaiseksi saa. Vasenkätiset ovat yleisesti hyvin lahjakkaita.
 5. RKP:n Henriksson ui vastavirtaan sisäisenä kriitikkona.

Mutta kokoomukset Orpo kävi ottamassa turpiinsa taas kerran, nyt Saarikolta A-studiossa. Olisi aika herätä kokoomuksessakin tehdä jotain kuin vanhan kertausta.

Mutta vankkurit kulkevat, piiska sivaltaa, rakit räksyttävät ja kapuloita veistävät ja  kuoppia kaivavat vain itselleen.

28 vastausta artikkeliin “Suomen ”hallitusammattilaisilla” menee kovaa !”

 1. Ihmetellä todella sopii kokoomuksen ns politiikkaa josta ei ota selvää Erkkikään tai ottaa, mutta eivät sano suoraan. ”Köyhät kyykkyyn” ja sillä Suomi nousuun!

 2. Niin, että Orpo otti turpaansa Saarikolta, kun peräsi millä nyt otettavat laskut tulevaisuudessa maksetaan. Kun peräsi rakennemuutoksia pelkän velanoton ja veronkorotusten sijaan.

  Ei Orpo mielestäni alakynteen jäänyt, kun puhuttiin esim. ylimääräisestä ”kuntavaalimiljardista”, jonka hallitus jakoi kunnille koronan varjolla.

  Hupaisaa kyllä Saarikko puhui tässäkin kohtaa kertaluonteisuudesta. Jotenkin kuulostaa tutulta.

 3. Laskut maksetaan tulevaisuuteen nyt investoimalla ei kurjistamalla( lue kommenttini Säisän Matille ).
  Se kuntamiljardi olisi voinut olla pois ? Entä miten sitten kunnat tästä koko korona ym. sotkusta selviäisivät ?
  Kertaluontoisuus tähän on päätetty perustuslakivaliokunnan antamissa raameissa. Kukaan taas ei tiedä, mikä on tilanne usean vuoden päässä. Se on taas koko Euroopan asia.

 4. Kuntavaalimiljardilla tarkoitan sitä ylimääräistä miljardia, jonka hallitus jakoi,

  Koronan aiheuttamat menetykset, (verotulojen alenemat ym) kunnille olivat noin miljardin. Koronasta aiheutuneet lisäkulut esim. sosiaali- ja terveystoimeen jne. toisen miljardin.

  Kunnillejaettiin yhteensä kolme miljardia eli yksi miljardi hyvän miehen lisää.

  1. Kyllä ! Mitä, jos ei olisi jaettu ?
   Muuten sitä jakovaraa ei ollenkaan olisi tullut ellei EU velkapaketti olisi mukana.
   Mutta se on hoidettu nyt.
   Seuraava kysymys ?

   1. Nyt, kun kuntien koronaa edeltäneen holtittoman taloudenhoidon velat on maksettu, niin se holtiton taloudenhoito jatkuu.
    Milläs ne velat tulevaisuudessa maksetaan?

    1. Ilman EU:n elvytyspakettia jakovaraa olisi ollut yli kaksinkertainen määrä…

      1. Potaskaa Karjalainen.
       Kyse on nimenomaan ja vain elvytyspaketin maksuista ja niitä Suomi maksaa yli tuplasti sen, mitä palautetaan.

       1. Se ei ole normaali, vaan järjettömän rahansiirtopäätöksen aikaansaama rooli etelän haaskaajien ja Saksan ja Ranskan pankkien tukemiseksi.

     1. Miljardi enemmän, kuin ovat olleet kulut, on holtitonta ja se tapahtuu nykyhallituksen aikana – seuraukset ja lasku tulee seuraaville hallituksille.

       1. Eiköhän tämä hallitus vähät piittaa edellisistä muuten kuin nokitellessaan oppositiota.
        Tulevista tiedetään vähän, mutta tyylistä päätellen tuo jakaminen ”kaikille kaikkea nyt ja heti” tulee jatkumaan.
        Kerkesihän tuo Pekonen jo kehumaan, kuinka on hienoa, että perhevapaakustanukset nousevat.

 5. Siinä lausunnossa on ydin, mitä sanoin, sosiaaliseen hyvinvointiin satsataan nyt jos koskaan. Koska korona on pajastanut ison ongelman perheiden ongelmista.

 6. Kysymys PS:n porukoille ?

  Onko PS:n missään näkyvässä pääteemassa investointia perheiden hyvinvointiin, koulutukseen, sivistykseen, etätyöhön, maaseudun elinvoimaan, terveydenhuoltoon eli soteen jne.
  Siis julistettua ja näkyvää omaa ja muidenkin kannattamaa ohjelmaa näihin investointeihin. Ei ole, vaan kaikki on kustannuksia, varojen yli elämistä, saneeraamista, maahanmuuton kustannuksia. Vastaus on, että lue puolueohjelma siellä on.
  ELI vain kylmää kättä ja RAHAA ja, että kaikki on väärin, jota pitää vastustaa.

  Kokoomuksella on sentään näkyvät teemat ja inhimillisyyttä sekä oma ohjelma koulutukseen, hyvinvointiin ja soteen jne.. ja pääteema on työllisyys ja kiireellinen rakenneuudistus.

  Molemmilla on sentään elvytys, mutta persuilla ei ole siihen rahaa, koska olemme ja pysymme EU:n yhteisrintamassa.

  1. Juu ja demut jakaa n. 4 miljardia nettona etelän huijareille ja luulevat sillä rahan lisääntyvän Suomessa.

   1. Näin se on.
    PS:llä on vain kaikki kylmää kyytiä ja vain RAHA on se, joka kaiken ratkaisee ilman oma ohjelmaa, joilla olisi joku mahdollisuus mennä hyväksytyksi.
    Ei ole lapsia, joihin investoidaan, ei kouluja, maaseutua, ei pehmeitä yhteiskunnallisia arvoja paitsi äidin on oltava kotona ja päiväkodit niin ja näin.
    Ei inhimillisyyttä, ei kauneustavoitteita tai arkkitehtuuria.
    Kaupungeissakin rakennetaan liikaa ja, jopa pyöräteitä, autot ajetaan ahtaalle, ilmastonmuutos on huu-haata. Ydinvoima ratkaisee kaiken.

    1. Taas tulee persuille”lunta tupaan” persukammoisen luulojen perusteella tosiasioista välttämättä.

      1. Ei tuohon vuodatukseesi oikein tiivitetysti kukaan kykene vastaamaan.
       Minä vielä vähemmän, kun en persujen ohjelmia ja julistuksia sen paremmin tunne.
       Jos sinua ihan yllättää, en edelleenkään ole tietääksen persu, mutta nuo sinun hysteerisesti persukammoiset vuodatuksesi jotenkin härnäävät kommentoimaan.

  2. On verrattain huvittavaa, että kysyt moista, kun olet jo vuosia ollut sekä suurin, että ainoa asiantuntija persujen politiikasta.

   Vastaukset kysymyksiisi, joissa ehkä koet jonkinasteista provosoimisesta seurannutta onnistumisentunnetta, ovat olleet avoimesti luettavissa vuosikausia ja päinvastoin kuin eräitä, äärivasemmistolaiset hörhöt, eivät ihan kaikkia kykene johdattelemaan.

   Mitä tulee ”hallitusammattilaisiin” niin vilpittömästi toivon, että pääministeri tänään tarkoituksellisesti valehteli, koska vaihtoehto on se, että hän ei vaan yksinkertaisesti ymmärrä ,mistä hän on neuvotellut, joka sekään ei yllättäisi.

   1. Kommentti kertoo siitä, että persuilla ei ole mitään vastauksia siihen, mitä hallitus nyt rahalla toteuttaa muuta kuin että PAHA RAHA. Ja, että vasemmiston vedätys muille ymmärtämättömille. Ja, että PM vielä valehtelee. Tuolta tasolta on turha jatkaa keskustelua persujen paperitiikeriohjelmista, jotka ovat vain silmänlumetta itselleen.

 7. Ei hätää – nuoriso maksaa, kun ovat aikuisia

  ..
  *********************************************************************************
  Sanna Marinin (sd) hallituksen vuoden 2021 talousarvioesityksen loppusumma on 64,2 miljardia euroa. Valtiontalouden ensi vuoden tuloiksi arvioidaan 53,4 miljardia euroa. Talousarvioesitys on siis 10,8 miljardia euroa alijäämäinen. Suomen valtion velka nousee ensi vuonna arviolta 135 miljardiin euroon.16.9.2020

  Suomen valtion velka nousee ensi vuonna arviolta 135

  Koronan välittömiin kustannuksiin neljä miljardia, kuntatalouden tukemiseen lähes 1,5 miljardia.

  [ Lähde : Talouselemä.fi]

  **********************************************************************************
  https://www.kaleva.fi/valtion-vuoden-2021-budjetti-eduskunnan-hampaissa/3190177
  .
  Suomen talous on supistunut voimakkaasti koronapandemian seurauksena, ja valtion menot ovat samalla lisääntyneet. Kuluvana vuonna valtion menot ovat kasvaneet noin 68,7 miljardiin euroon, minkä seurauksena valtiontalouden alijäämä on lisääntynyt noin 19,7 miljardilla eurolla.
  .
  Valtion talousarvioesitys vuodelle 2021 on noin 65,2 miljardia euroa.
  Esitys on 11,7 miljardia euroa alijäämäinen, mikä katetaan lisälainanotolla.

  Vuoden 2021 lopussa valtionvelan arvioidaan olevan noin 138 mrd. euroa, mikä on noin 57 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen

Kommentoi