Eläkkeiden maksupäivät

 

Työeläkkeiden maksupäivä on yleensä, riippuen maksajasta, kuukauden ensimmäinen päivä. Jos ensimmäinen päivä osuu viikonlopulle, eläkettä ei makseta jo perjantaina vaan seuraavana pankkipäivänä. Kansaneläkkeen kyllä saa jo ennalta jos kuukauden 7 päivä on viikonloppuna.

Pienillä työeläkkeillä olevat, joutuvat kituuttamaan nälässä pitkän ajan jos viikonloppujen jatkeeksi saattuu arkipyhiä. Ja kyllä usealla on jo eväät syöty aiemmin. Miksi työeläkejärjestöt eivät maksa kuten esim. palkat maksetaan perjantaisin??

No, entäs he jotka eivät käytä nettiä tai eivät omista pankkikorttia? Nykyään, varsinkin pienillä paikkakunnilla on vain yksi pankki. Sen yhden pankin palvelutiski on auki vain yhtenä päivänä. Ajatellaan, että pienellä eläkkeellä olevan rahat ovat loppu perjantaina. Kuukausi vaihtuu sunnuntaina, joten maanantaina se pikkuruinen eläke näkyy tilillä. Mutta se oma pankki onkin auki vain torstaina!

Ruoka on koppu, lääkkeet myös. Laskut myöhästyy ja seuraavaan laskuun tulee perintämaksu!. Suomessa on tiettävästi n. puolimiljoonaa ihmistä joilla ei ole nettiä, pankkikortin käyttäjistä ei ole tietoa.

Kysyn vaan, olemmeko me eläkeläiset joutotavaraa, joille ei ole niin nuukaa milloin saavat eläkkeensä. Ja ei, ei meilläkään jää ns. sukan varteen, että pärjäisi viikonlopun yli, aivan kuten työssäkäyvillä, jotka odottavat persaukisina sitä perjantaita ja tilipäivää.

10 vastausta artikkeliin “Eläkkeiden maksupäivät”

  1. Tämä on iso ongelma erittäin pienituloiselle, pankit siitä viis veisaavat. Eivät pankkeja kiinnosta pienituloiset, sehän on nyt jo moneen kertaan nähty.
    Mitäs se Björn Wahlroos sanoikaan, pienituloiset eläkeläiset tuovat vain hiekkaa pankin lattialle.

  2. Taitaa olla siinä vika kun eläke maksetaan kuukauden ensimmäisenä pankki arkipävänä jos se on lauantai eläkkeen saat vasta maanantaina
    Sitten onkin nuot palvelupäivät joita sattuu oleen vaikka tuon viikon perjantai niin olet sen viikon ilman rahaa koska et sitä saa muulla tavoin kun menolla pankkiin
    No aika monella on tuo pannkkikortti jolla voi maksaa kaupoissa kaikilla ei kuitenkaan ole terv tepivaari

  3. Eläkeyhtiö Varman sivuilla tuota asiaa oli selvennetty. Eläkelakien mukaan työeläkkeet voidaan maksaa vain kerran kalenterikuukaudessa. Maksupäivää ei voida siirtää edellisen kuukauden puolelle, sillä oikeus eläkkeeseen syntyy kuukausittain.

    1. Juh U juuri noin menee monella säänöt kieltää eläke ei saa tulla kahta kertaa samaan kk terv tepivaari

  4. Radiossa kuuntelin tänään kun joku ehdotti että eläkeläisten on turha valittaa ettei ole rahaa, jos jalat ja kädet toimii niin aina voi mennä takaisin töihin.

    Tämä ei ole edes vitsi, kyllä ihmettelin moista mielipidettä, jotain tuohon tyyliin tuli.

    1. No ei ole tuon puhujalla asiat selvillä kyllä eläkelaitoksilla on rahaa ne ei ole loppumaasn päinkään kun varallisuus kasvaa joka vuosi usealla kuymmenellä miljoonalla
      Nyt sitä varallisuutta on n 250 miljardia terv tepivaari

  5. Eläkeyhtiöt maksavat eläkkeet perjataisin tai ennen arkipyhiä silloin kun maksupäivä osuu viikonloppuun/arkipyhään. Normaalisti pankkien väliset tapahtumasiirrot tehdään seuraavana yönä. Näin ei tehdä pyhäpäivvastasen yönä, joten maksut siirtyvät vasta seuraavana arkipäivänä aamuyön tunteina.
    Jos eläke on saatava heti maksupäivänä, on perustettava tili siihen pankkiin, johon eläkeyhtiö siirtää eläkemaksunsa.

    Hannu: ”Kansaneläkkeen kyllä saa jo ennalta jos kuukauden 7 päivä on viikonloppuna.”.
    Jos näin on, Kela maksaa eläkkeet kaksi päivää ennen arki- tai lauantaipyhää.
    Samaa voisi vaatia eläkeyhtiöiltäkin. Nykyisellä korkotasolla yhtiöiden 1 päivän maksujen aikaistus ei aiheuta yhtiöille suurta tappiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *