Mielenterveysviikko

 

Perinteistä Mielenterveysviikkoa vietetään jälleen myös Virtain Mielenterveysyhdistyksessä. Viikko käynnistyy sunnuntaina Itsemurhan tehneiden kynttilätapahtumalla 22.11 klo. 17.00. Saamme taas vieraaksi Seurakunnan edustajan, keskustelemme kipeästä aiheesta pienen purtavan kera. Lopuksi viemme kynttilät haudalle.

Tämän vuoden teemana viikolla on kohtaaminen. Mikä onkaan tärkeämpää kuin kohdata toisiamme. Murtaa yksinäisyyden peikkoa, mutta miten sen teemme?

Tänä vuonna yhdistyksemme Virtatupa on paikka, jossa viikkoa pääosin vietämme. Virtain seurakunnasta on luvassa joka päivä yllätysvieras aamupäivisin noin klo. 10 aikoihin. Myös Mielenterveys-ja päihdeyksiköstä saapuvat Jaana ja Sari keskiviikkona vieraaksi. Torstaina brunssi, joten kohtaamisia riittää mukavasti.

Korona pahus on eristänyt ihmisiä ja se alkaa näkyä. Yritetään vapautua turvallisesti yksinäisyydestä. Totutellaan Virtatuvalla kohtaamaan taas toisiamme ja keräämään rohkeutta arjen haasteisiin yhdessä. Olette lämpimästi tervetulleita.

 

Kohtaaminen

 

tulla toista lähelle

katsoa silmiin

halata

olla hiljaa

kuunnella

olla läsnä

antaa toisen tuntea

olet hänelle

tärkeä

pieni ele

suuri tunne

hänelle

 

Hannu Tiainen

Virtain mielenterveysyhdistyksen puheenjohtaja

 

 

4 vastausta artikkeliin “Mielenterveysviikko”

  1. Mielenterveys ongelmat nuorilla ja vanhemmillakin ihmisillä on lisääntynyt huomattavasti, tähän asiaan pitäisi saada muutos mutta siihen ei ole voimavaroja ja monasti sitä vähätellään.

  2. Ei pidä leikkiä vakavalla asialla minulla on yksi ihminen joka teki lopun itsestään syitä tais olla aika monta
    Mielenterveys on henken vaarallinen yhtälö silloin kun se iskee meillä vaan ei aina ole muka aikaa vaikka sitä ei tarvittas kun minuutti
    Hannulta hieno avaus vakavasta asiasta terv tepivaari

  3. Minä sairastan f21-tyypin skitsofrenista sairautta ja ajoittaista vaikea-asteista masennusta. On vaikeita jaksoja paljon.

Kommentoi