Kaasupropagandaa.

Pitihän se arvata, että pian taas alkaa Venäjän kaasulla kiristäminen Euroopan suuntaan, tai ainakin siitä keskustelu.

Venäjäpelkoiset eivät näy huomaavan, että Baltic connector mahdollistaa kaasun kuljetuksen molempiin suuntiin. siis voimme tuoda kaasua esim Pohjanmereltä, että Venäjältä.

Näille parille kauhukuvien maalailijoille kysymys; jos saisitte merkittävän osan energianmyynnistänne kaasusta ja sitten säännöstelisitte sitä. Toimintahan olisi yhtä typerää kuin istua oksalla ja sahaten samaa oksaa poikki; näin typerä ei venäläinenkään ole.

Euroopan kaasuputkisto monipuolistuu kovalla vauhdilla, yhdellä toimijalla ei enää juurikaan ole monopoliasemaa.

18 vastausta artikkeliin “Kaasupropagandaa.”

 1. Hyvä kirjoitus. Mutta se on tätä, tapahtuipa missäpäin maailmaa mitä tahansa, on se Venäjän syy. Monilla sormet syyhyää päästä koittamaan, josko vihdoin Venäjä saataaisiin nujerrettua.

  1. Ei Venäjää pidä koittaa nujertaa on mahdoton ajatus, mutta ei sen harjoittamaa politiikkaa pidä hyväksyäkään saati tukea. Venäjä on länsimaisen demokratian mittapuiden mukaan monessa paha maa ja jos tilannetta jotenkin voidaan parantaa on se hyvä juttu, askeleita kohti parempaa maailmaa.

 2. Totta, se on täälläkin nähty. Venäjällä ei liene mitään intressejä Suomen valtaamiseen, vaikkakin sitä pari blogistia toitottaa jatkuvasti, päivämääriäkin asetettu vaan elämä jatkuu ison naapurin vieressä kuten se on jatkunut vuosikymmenet.
  Energia-aseen merkitys laimenee entisestään.
  Sota, jota jotkin tuntuvat kaipaavan, on kansakunnan suurin tragedia.

  1. ”Venäjällä ei liene mitään intressejä Suomen valtaamiseen, ..” – niin, niin, ei Krimin,vai?

  2. On se vaan kumma, kun yksi koko ajan räksyttää jonkun haluavan sotaa.
   Kyllä se vaatii todella värikäät lasit, että sellaisen halun löytää mistään kommentista, mutta kyllähän ”rivien välistä” löytää, mitä haluaa…

 3. Tässä on vain valitettavasti se ilmiö, että Venäjä liittolaisineen välittää piu paut ihmisoikeuksista ja räikeästi. Jos olet vastaan sinut tapetaan, jos olet myötämielinen olet kohta raharikas. Kyllä siellä Stalinin perintö kukkii edelleen.

  Yksityisinä ihmisinä venäläiset ovat hienoja ihmisiä samoin suhtein kuin muuallakin. Mutta ertyispiirre on ylpeys ja arvonsa tietämien yhteiskunnassa varsinkin, jos on opiskellut ja kontaktit politbyyroon. Myös toinen yleispiirre on se, että mies arvostaa naista ja äitiä yli kaiken.

  Tämä ei poissulje sitä, että samaa ongelmaa ilmenee myös länsimaissa korruptioineen ja trumppilaisine rasismeineen. Menetelmät ovat vain hiukan erilaiset. Demokratia länsimaissa on kuitenkin laissa säädetty.

  1. Ei Venäjällä ole enää minkään asteista politpyroota ainuttakaan maata ei ole jossa ei olisi jotain vaivaa esim lahjomista niitä on kaikkialla terv tepivaari

 4. Minä nyt harvoin poikkean periaatteestani keskustella asioista, joihin en voi vaikuttaa, asioihin joihin ehkä voin vaikuttaa, mielelläni keskustelen. Tässäkään ei ollut kyse venäläisistä vaan Venäjän hallinnosta ja sen toimenpiteistä. Kirjoitukseni oli lähinnä toteavaa.

  1. Olet oikeassa, näillä kirjoituksilla ja näissä blogeissa ei voi täällä vaikuttaa mihinkään muuhun kuin saada itse lunta tupaan tai sitten ison joukon samanmielisestä puolueesta hyökkäämään vastaan.

 5. Kyllähän se niin menee, että tietyt blogistit painivat pienissä ympyröissä mutta tolkuttoman suurissa asioissa; vaikuttamismahdollisuus = 0. Mitä tämmöiset blogistit luulevat vaikuttavansa esim Venäjän, Kiinan tai USA:n hallinnon tekemisiin; ei yhtään mitään.

  1. Kovin suppeaksi kävisi keskusteluaiheet mikäli kaikki kirjoittaisivat ainoastaan asioista joihin voivat henkilökohtaisesti vaikuttaa.

   Keskusteluihin osallituminen on kuitenkin vapaaehtoista, eikä aiheisin, jotka eivät kiinnosta kannata osallistua.

   1. Hyvin puhuttu. Hiljaista olisi jopa monessa perheessä jos, varsinkin isäntä pidättyisi puhumasta aiheista joihin ei hän kuitenkaan loppupeleissä voi vaikuttaa.

    1. Enhän minä mitään säännöstöä ole laatimassa saati esittämässä. Toinpahan esiin aivan oman ajatukseni koskien juuri minua itseäni, tehkää vain avauksianne/kommenttejanne aivan rauhassa.

 6. Olen samaa mieltä siitä ettei Venäjä kaasulla uskalla kiristää. Venäjä tarvitsee kaikki kaasunmyynnistä saatavat rahat jotta Putinin valta ei alkaisi horjua ja armeijaakin yritetään koko ajan uudistaa kaikenlaisilla ihmeaseilla. Mutta Hannu veti asian siihen, että Venäjää yritettäisiin kyykyttää. Silloin kyllä kannattaa katsoa myös Venäjän toimia. Krimin valtaus, Ukrainan sota, matkustajakoneen alas ampuminen, Georgian maa-alueen anastaminen, Putinin vastustajien myrkyttäminen jopa ulkomailla ja niin että sivullisia kuolee, Assadin avustaminen Syyriassa siviilien tappamisessa, uhkailut käyttää ydinasetta… siinä Venäjän syntilistaa, onko siis ihme jos se herättää vastustusta?

 7. Blogeilla ei paljoa suoraan vaikuteta – mutta epäsuoraan kyllä.

  Olen itse useammankin blogaajan eri asioita vienyt ylöspäin tahoille joilla on oikeaa päätösvaltaa. Aina joskus täältä irtoaa erinomaisia kantoja, jotka kannattaa jakaa.

 8. Blogin avauksesta : ”..siis voimme tuoda kaasua esim Pohjanmereltä, että Venäjältä.”

  Ihan pienellä vaivalla voi selventää kuvaa:

  https://www.bbc.com/news/58888451

  Russia supplies about 50% of the EU’s natural gas imports. Most of the rest comes from Norway and Algeria. Russia sends gas to Europe through several main pipelines – such as the Nord Stream, the Yamal-Europe and the Brotherhood.18.10.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *