Rosatomin ydinvoimalasta VVER-1200 Valkovenäjällä

Valkovenäjä solmi sopimuksen Rosatomin kanssa ydinvoimalan rakentamisesta Astravetsiin vuonna 2011. Rakentaminen aloitettiin vuonna 2012.

Ensimmäinen reaktori alkoi tuottaa sähköä 3.11.2020 ja liitettiin virallisesti verkkoon 7.11.

Ydinvoimala pysäytettiin pian avaamisen jälkeen ja syyksi väitetään muuntajan räjähdys. Vikoja on ollut senkin jälkeen.

Ydinvoimalan rakentamisen hinta kaikkiaan on maksimissaan 9,3 miljardia euroa. Ydinvoimalassa on kaksi VVER-1200 tyyppistä reaktoria (malli AES-2006), jotka kumpikin ovat teholtaan 1194 MW.

Se ensimmäinen reaktori kytkettiin irti verkosta tänään kello 10.33 – yritetään löytää vika. Huomisesta alkaen Valkovenäjä ei enää toimita Ukrainaan sähköä.

Lähde.

8 vastausta artikkeliin “Rosatomin ydinvoimalasta VVER-1200 Valkovenäjällä”

 1. Vika on varmaan se että putkeen on päässyt öljyä. Putin ei saata hyväksyä Lukashenkan toimia koska Venäjä haluaa rahaa öljystä.

  1. Suomeenkin tuodaan valitettavasti maakaasua Venäjältä. Maakaasun huoltovarmuus on tasan nolla. Kun Venäjä haluaa lopettaa maakaasun käytön Suomessa, niin siihen tarvitaan vain yksi käsky Kremlistä.

   Hanhikiven ydinvoimala Rosatomilta on myös turvallisuuspoliittinen uhka. Toivottavasti Hanhikivi kaatuu siihen, ettei vaadittua osuutta läntisestä rahoituksesta löydy.

   Suomeen pitää tosiaankin rakentaa vähintään kolme uutta ydinvoimalaa: Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1. Mieluiten kolme identtistä 1400 MW laitosta sarjatuotantona Etelä-Koreasta.
   https://jput.fi/Ydinvoima_Etela_Korea.htm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *