Taasko kaadetaan ilmastotalkoot maaseuduilla asuvien niskaan?

Istuessani auton ratin taakse, minun kuuluu tuntea syyllisyyttä. Käynnistäessäni vanhan, bensalla kulkevan auton, tuhoan maapalloa ja tulevien sukupolvien elämän. Eikö minua yhtään hävetä? Hyi hyi kuinka kova ja tunteeton olenkaan.

Kaverini tilaa kiireellä lämmitysöljyä, koska öljyn hintaa halutaan hinata ylös. Tulot ovat pienet ja jos haluaa olla ensi talven palelematta, nyt on syytä täyttää säiliöt täyteen, kun vielä ehtii. Säätytalon lämpimässä Vihreiden on helppo ajaa väellä ja voimalla lämmitysöljyyn hinnankorotuksia.

Monen sadankilometrin päässä Helsingistä asuvaa maaseudun väkeä on oivallista kurittaa. Ne kun eivät muutenkaan Vihreitä äänestä. Pääkaupungissa ja muissa voidaan huoletta rakentaa ja tuhota ilmastoa metsiä kaatamalla, viheralueille rakentamalla ja sysätä ilmaston torjuminen kauas pois silmistä syrjäseutujen riesaksi.

Niin että, ilmastotalkoot ovat yhteiset, niinkö? Ei pidä asettaa kaupunkilaisia ja maaseutua vastakkain. Ei pitäisi, ei. Mutta kun siellä isossa kylässä niin tahdotaan tehdä. Tiesittekö muuten kuinka pienissä ja keskisuurissa kunnissa on valtava määrä pienyrittäjiä? Viljelijöitä, maanrakennus ja kuljetusyrittäjiä ja monia muita eri alojen yrittäjiä, jotka elävät kädestä suuhun.

Tiedättekö minkä loven lompsaan tuo polttonesteiden korotukset? He myös kärsivät, siinä kuin työssäkäyvät, pienituloiset auton tarvitsijat. Emme kuulkaa souda samassa veneessä, vaikka kuinka uskottelisitte meille. Itse olette luoneet monen kerroksen väkeä ja vastakkainasettelua.

Luonnon monimuotoisuus, sen suojeleminen, elinympäristön varjeleminen on maaseutuväelle luonnollista. Paraikaa ihmiset täällä keräävät sieniä, marjoja, nostavat perunaa, käyvät kalassa harventavat metsiä oikeaoppisesti, eli elävät luonnon ehdoilla raviten itseään ja perheitään.

Mekö olemme ilmastolle vaarallisia, me jotka elämme sopusoinnussa luonnon keskellä. Tiedämme ilmastohädän olevan totisinta totta. Maapallo on palamassa tuhkaksi. Teemme ja olemme tehneet kaikkemme ilmaston pelastamiseksi, mutta emme pidä siitä meteliä. Oikeutta ja kohtuutta vain pyydämme.

Mittasin muuten hiilijalanjälkeni. Oli olematon. Entäpä teidän jotka olette viemässä maaseudulta elinkeinon harjoittamisen, ajatte asukkaat betonibunkkereihin jne.

21 vastausta artikkeliin “Taasko kaadetaan ilmastotalkoot maaseuduilla asuvien niskaan?”

 1. Niin ja onhan se Hannu varsin röyhkeätä, että maalaiset lämmittävät, siis useat, puuta polttamalla saunansa, ruokaakin moni laittaa puulämmitteisellä hellalla.
  Vajaan kymmenen kilometrin päässä olevassa kaupassa pitää käydä omalla autolla kun ei ole bussivuoroja eikä ratikoita, että Hannu sellaisia syyllisiä olemme.

 2. Hannu kirjoittaa tässä täyttä asiaa. Helsingin betonitorneista on helppo huudella ohjeita. Itsekin asun kyllä betonitornissa, mutta maalta lähtöisin olevana ja kaksi ensimmäistä vuosikymmentä maalla asuneena, sympatiani on maaseudun ja maalla asuvien puolella.

  Sen verran haluaisin kyllä Hannulle sanoa, että uusi poliittinen kotisi Vasemmistoliitto on kyllä tässä asiassa täysin samoilla linjoilla vihreiden kanssa.

 3. Cityvirheet ja kaupunkivassarit ovat yhtä lailla pihalla todellisuudesta.
  On helppo huudella ratikka- ja bussireittien varrelta typeryyksiä ja vaatia polttoaineiden hintojen korotuksia, kun itse kulkee toisten verorahoilla kustannetulla jukisella.

 4. Se on ihan sama kuin heitellään lantalan kulmilta milloin mitäkin sontaa ”tyhmille” kaupunkilaisten silmille, jotka maalaisten tuottamat sapuskat ostavat.

 5. ”tyhmille” kaupunkilaisten silmille, jotka maalaisten tuottamat sapuskat ostavat.”
  .
  Pitävätkö jotkut kaupunkilaisia tyhminä, kun ostavat ruokansa, joka on merkittävältä osin tuotettu Suomessa? Pitäisikö heidän saada ruokansa ilmaiseksi?

  Olisiko parempi lopettaa maanviljelys Suomessa kokonaan, ja ostaa kaikki ruoka ulkomailta?

  Näin saataisiin päästöjen syntyminen Suomen maaseudulla loppumaan ja samalla siirryttyä ongelma ulkomaille.

 6. Kun autoilun kustannuksia halutaan korottaa ilmaston perusteella välittämättä siitä, että pääosa suomalaisista joutuu sitä autoa pakosta käyttämään vaihtoehtojen puutteessa, ja pääosa autoista kuuluu siihen 3000 eken luokkaan eikä omistajilla todellakaan ole varaa kymppitonnien sähköautoihin, niin väkisinkin muodostuu kuva siitä, että vastakkain ovat kaupunkilaiset julkisen liikenteen ääressä asuvat ja maalaiset, joilla sitä vaihtoehtoa ei ole.
  Sama koskee lämmitysöljyn verotuksen kiristämistä tilanteessa, missä enemmistöllä öljylämmittäjistä ei löydy sitä 10-20 tonnia kattilan vaihtamiseen maalämmöksi tms.
  Jälleen tulee kuva, että asiaa ajavat kerrostaloissa/kaukolämmön piirissä asuvat kaupunkilaiset, joita asia ei muuten koske.
  Voisivat virheet lopettaa sen soijan kuskaamisen toiselta puolelta maapalloa ja alkaa syömään suomalaista juurikassatoa.

  1. Tahallista provosointia. Autoilua käyttävät kaikki, joissa bensa-diesel autot edustavat 95 % kannasta. Hallitus noudattaa tai pitää noudattaa eu minimiä.
   Kattilat menevät vaihtoon tavalla tai toisella. Kukaan ei siitä vankilaan joudu. Löpön hinta roikkuu maailmanhinnoista.

 7. Kattilat menisivät vaihtoon aikanaan joka tapauksessa, mutta tuo verotusideologinen painostus ei sitä nopeuta.
  Provosointia on nimenomaan tuo vihervasureiden into tehdä autoilusta jumalattoman kallista niille, joilla ei tosiasiassa ole vaihtoehtoja eikä varaa eliitin sähköautoihin.

 8. Niin kauan kun landella ei äänestetä vihreitä tai demareita, he ovat erinomainen sylkykuppi. Kepun ei puolestaan tarvitse tehdä mitään koska heitä äänestetään siellä joka tapauksessa, riippumatta mitä he tekevät.

  Ns. maaseudun vallankumous on vielä näkemättä.

 9. Hyvä avaus Hannulta! Vihreille maaseutu näyttää olevan jonkinlaista reservaattia joka pitäisi jättää karhuille ja susille ja metsässä kirmaaville lehmille.

  Torppaisivat ennemmin sen moottoritien joka aiotaan vetää Pirkkalan ja Lempäälän erämaihin. Näyttää olevan konsensus etta se pitää rakentaa.

  1. Ei kaupunkivihreät metsistä ja pelloista mitään ymmärrä eikä teistäkään eikä autoistakaan. Ilmasto on tärkeä asia, mutta järki päässä.

 10. Cityvihreät eivät ymmärrä syövänsä maalaisten tuottamaa ruokaa?

 11. Suomen ”metsistä” eli oikeammin puupelloista on suurin osa niiden luonnollisista lajeista kadonnut. Turvetta nostetaan valtion tukiaisilla, vaikka se on ympäristön kannalta huonoin mahdollinen energianlähde. Turvepelloilla aiheutetaan suuri osa maatalouden päästöistä. Niiden vähentämiseen on syydetty muutamassa vuodessa yli miljardi, mutta päästöt sen kuin nousevat. Kun soutelee suomalaisella järvellä, niin havaitsee pelkästä veden väristä, että maataloutta on tosiaan harjoitettu. Vaikka vettä olisi vain puoli metriä, niin pohjaan et näe. Kirkkaita vesiä on enää todella vähän. Ravinnekuorma johtaa rehevöitymiseen ja arvokalojen vähittäiseen katoamiseen. Tämäkö on sitä maaseudulla harjoitettavaa luonnon- ja ympäristönsuojelua? Aina kun tähän menoon yritetään saada muutosta, niin heti alkaa hitonmoinen vastarinta ja älämölö. Tällaista maailmanlopun meininkiä ei voi puolustella millään. Itsekästä ja lyhytnäköistä touhua.

  1. Tapani Vauhkomen puhuu täyttä asiaa. Mutta kaikkea ei saada yhdellä rysäyksellä lävitse, vaan puolipakolla ja suunnitelmallisesti Suomi, Pohjoismaat, Pohjois-Euroopa jne. yhdessä.

 12. Se on ihan hieno asia Hannu, että jaksat kantaa murhetta ihan lähes paikallisista asioista. Täällä, tällä sivustolla on ihan riittävästi näitä, jotka ”asiantuntevasti” askartelevat maailmanpoliittisista ongelmista mitä suurimmalla ammattitaidolla.
  Puoluepoliittiseen kantaasi en edes osaa ottaa kantaa. Puolue ei ole samaa kuin ihmisen ”laatumerkintä”. Välttämättä poliittisella suuntautumisella ei ihmiseen itseensä ole mitään merkitystä.

  1. Yksi kysymys varmaan monia askarruttaa, miksi vasemmistolaiset haluavat huolehtia ihmisyydestä ja sydämen sivistykstä eivätkä pääasiassa hyvinvoivat oikeistolaiset.

  1. Vihreät on lähes täysin kehä-kolmosen sisäpuolelta, eivät ole metsää nähneetkään, tällaisten kanssa on turha edes keskustella se on sama kuin eräät täällä ei tiedä mikä on korpimetsä oman pusikon tien varrelta takia…

Kommentoi