Tansseissa Ruovedellä

 

Oli mahtavaa päästä pitkästä aikaa humpalle. Korona on myös koskettanut tanssipaikkoja ja tanssin ystäviä, vaikka talkootyöläiset ja kävijät emme liiemmin ole melua pitäneet. Kesän lavatanssit on tanssittu. Onneksi on syksylle ja talvelle luvassa urhoollisia jotka järjestävät Pirkanmaalla tilaisuuksia tanssimiseen

Niinpä suuntasimme kumppanin kanssa lauantaina 18.9 Ruovedelle ja Kauko-Pohjan Nuorisoseuran talolle. Itse Kihniöltä ja kihlattuni Virroilta, joten matkaa tuli jonkun verran, mutta uskokaa pois, oli sen arvoista.

Tanssien järjestäjät tietävät kuinka tansseihin tullaan kaukaakin ja siksi ”pyörähtelyt” alkavat jo klo. 19.00 jotta pitkänmatkalaiset pääsevät ajoissa kotimatkalle. Siellä se parkettilattia perunajauhoineen odotti tanssijoita, kunnes ensimmäiset valssintahdit kajahtivat ilmoille mainion Tonika Duon esittämänä.

Väkeä oli kiitettävästi ja tunnelma ns. katossa. Ihmiset ilmiselvästi nauttivat ja viihtyivät hyvin järjestetyssä illassa. Mikä on parempaa liikuntaa ja sosiaalista kanssakäymistä kuin perinteiset tanssit?

Ajatelkaa, Ruovedellä on kaksi paikkaa joissa tansseja pidetään syksy – ja talviaikaan. Edellä mainitun tanssipaikan lisäksi vuoroviikoin Ruoveden Urheilutalolla pääsee viettämään iltaa tanssin merkeissä.

Uskomatonta yhteishenkeä ja talkooväkeä riittää Ruoveden kokoisella paikkakunnalla. Mitä muuta voi kuin kiittää ja kumartaa kun on vielä tahoja, jotka pitävät yllä vanhan tanssimusiikin perinteitä. Hienoa myös, että muusikot pääsevät esiintymään ja viihdyttämään tanssikansaa.

Hannu Tiainen

Kihniö

12 vastausta artikkeliin “Tansseissa Ruovedellä”

 1. Eipä ole viime vuosina käytyä oikealla tanssilavalla no eipä niitä ole paljonkaan jäljellä Suomessa
  Tuot talkoo porukkaa kun ei aina saa vaikka paikkakunnalla olisi toimiva urheilu seurakin joka toimintaa pyörittää talkoilla
  Ihmiset vanhenee ja nuorisoa ei ole talkoissa sitä määrää joka siihen tarvitaan
  On toki sekin ettei viitsi lähteä yksin tanssilavalle no elämä on tälläistä
  Viineksi on tulut käytyä Lallin talolla mutta siitä on jo vuosikymmen terv tepivaari

 2. ” Sata vuotta” sitten Mahnalan lavalla ja Kyröskosken suurlavalla. Helsinki Pavilla, jossa solisteina olivat Pasi Kaunisto ja Olavi Virta viimeisiä kertoja. Pasi saattoi vapisevan Olan lavalle, mutta ääni oli kuin sama mahtavalla Olavi Virralla edelleen.

 3. Kiitos Hannu hienosta kirjoituksesta Ruoveden tansseista! Itse olen Ruoveden Urheilutalon tanssien toinen edustaja. Muutama vuosi sitten saimme mieheni kanssa idean, että aletaan järjestää tansseja vuoroviikoin yhdessä Kauko-Pohjan Ns:n kanssa. Alku aina hankalaa ja tunnetuksi tekeminen vei tässäkin oman aikansa. Nyt, kun Korona on vähän vapauttanut toimintaa huomaa miten tanssiväki jo innoissaan kyselee tanssien alkamista! Meitä ei olla unohdettu ja sama juttu varmaan Kauko-Pohjalla. Olemme taas niin innoissamme ja hyvässä hengessä Kauko-Pohjan väen kanssa miettineet millaisia esiintyjiä tilaamme viihdyttämään teitä. Mukavaa, että tansseissa käydään kaukaakin! Hatunnosto teille, jotka jaksatte ajaa pitkän matkan takaa pimeässä ja pakkasessakin talvella! Oman paikkakunnan tanssiväen voimin nämä tanssit eivät valitettavasti kannattaisi! Tervetuloa taas tanssimaan Ruoveden Urheilutalolle 25.9.2021 alkaen! Eeva-Liisa ja Usko Nieminen/Kuplatanssit

  1. Juuri näin, Eeva-Liisa kirjoitti meidänkin talkooväen tunnot tuohon viestiin.
   Kiitos Hannu, sekä muut naapurikunnista paikalle tulleet. Oli kyllä oli nähdä teitä kaikkia ja ilo kyllä välittyi kaikista osallistujista. Tästä on hyvä jatkaa!

  2. Kiitos Eeva-Liisa, arvostan työtänne ja varmaan lauantaina tavataan Urheilutalolla.

 4. Mainiota toimintaa tällainen. Ensin tanssi oli syntistä, sitten rahvaan huvia, sitten melkein unohdettua ja nyt olemme ehkä vihdoin ymmärtäneet koko paketin.

 5. Meitä opetti syntisten tielle Åke Blomqvist Ratinanlinnassa. Oli pakko. Ikä 16v. Se oli hurjaa kaikkine tangoineen, lattareineen, hidasvalsseineen( wieniläisvalsseineen) polkat, humpat, jenkat ja limbot 40 cm:n riman alitse.
  Noi ei oo mittään meinaan ”tanssit tähtien kanssa”. Ne on akrobatiaa, ei tanssia.
  Mitäs, jos meikäläinenkin siinä tanssin ohessa kävelisin käsilläni, heittäisin muutaman kärrynpyörän, tekisin kokovoltit takaperin ja sitten spagaatiin niin kuin voikkatunnilla siihen aikaan.

 6. Taisi olla voudet 95-96, kun Yläneen Valasrannassa tuli palkkaa vastaan tansittua viimeiset ”lavatanssít”.

  Tanssi, varsinkin Jive sen sijaan on varsin läheinen, emännän kanssa yhteinen laji.

 7. Enpä ihan heti jaksa muistaa, koska olisin lavatansseissa (vast) käynyt. Saattaapa hyvinkin mennä tuonne 80-luvulle.
  Kyllä minä vieläkin tanssimisesta, siis perinteisesti kuten Hannukin mainitsi, pidän.

  1. Kyllä sinun Kalle pitää emäntä viedä humpalle, on hyvää ja mukavaa liikuntaa.

 8. Muuten humppa on se, joka jenkan ja polkan kanssa ottaa eniten polviin ja lonkkiin. Saati letkajenkka. Tangot, foxit ja valssit suorastaan parantavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *