Osa nuorista poliitikoistamme ovat aika kovassa porukassa

Saattaa tulla monelle yllätyksenä, että Marin, Saarikko, Stubb, Katainen ja  Grahn-Laasonen kuuluvat maailmanlaajuisten nuorten huippuhohtajien yhteenliittymään ”Young Global Leader”.

Jäsenyyteen kuulumisen mahdolliset perustuslailliset näkökulmat on selvitetty Tuomas Pöystin kanssa, joka ei nähnyt asiassa ongelmaa, mutta varovainen pitää olla vaikutusyrityksille, lobbareille.

Marin ja Saarikko kuuluvat nuorten huippujohtajien globaaliin verkostoon, joka tukee talousjärjestelmän “nollausta” – professori: Sidonnaisuus olisi ollut syytä ilmoittaa | Yle Uutiset | yle.fi

Näkökulma:

Jos aiot saada asioita eteenpäin, vaikuttaa päätöksiin, löytää sekä korkean tason että myös ruhonjuuritason vaikuttajia, sinun on päästävä sellaisiin ”piireihin”, jotka hyväsyvät sinut joukkoon mukaan. Mutta, itselläsi on oltava myös tärkeää annettavaa ja hyvät kontaktipinnat mahdollisiin uusiin instansseihin ihmisineen.

13 vastausta artikkeliin “Osa nuorista poliitikoistamme ovat aika kovassa porukassa”

 1. Saattaa tulla yllätyksenä, että tämä sakki on kuin pisi sukassa kuulumisestaan tuohon globalisaatiosakkiin ja sen kanssa puuhastelemisestaan.

 2. Eipä tuo sinänsä yllätä että joku nappasi näitä henkilöitä kiinni kun näkivät että voivat olla tulevia ministerejä. Todennäköisyys on liki nolla sille, ettei näillä tahoilla ole jotain omaa agendaa jota koittavat ajaa. Toki se oma agenda voi olla rakentavaa ja positiivistakin.

  Silti avoimuus olisi ollut hyvä idea.

 3. Minusta tuo touhu vaikuttikin luciferistien eli vapaamuurarien puuhilta. Ihmettelinkin, mitä kautta naishallitus on joutunut vapaamuurariston vaikutuksen alaiseksi.

  Stubb ja Katainen ovat ymmärtääkseni vapaamuurareita. Eli ovat berluscoonien kanssa samaa sakkia.

 4. Ymmärtääkseni ministerit ovat oikeustoimikelpoisia täysivaltaisia aikuisia, jotka itse vastaavat valinnoistaan, kuten esim. minkälaisiin ”Mustanaamiokerhoihin” kuuluvat.

  Huom. Mustanaamiokerho viittaa sarjakuvaan, ei salaliittoteorioihin.

 5. Hyväveli/sisko-kerho. Kyllä verkostoituminen on avainsana ja siinäkin kohtaa jos sattuu tippumaan niin saa helpommin toveriapua vaikkapa eläkeviralle.

  1. Luottamus punnitaan aika ajoin vaaleissa.

   On toki niin, että olisi fiksua ilmoittaa tällainen ”sidonnaisuus”, mutta Suomen kaltaisessa monipuoluedemokratiassa, jossa vaalit järjestetään neljän vuoden välein, pidän kyseisen mustanaamiokerhon jäsenyyttä verrattain pienenä riskinä.

   Toki on niin, että ei moista kerhoa olisi, ellei sillä olisi jokin tarkoitus.

 6. Kyllä valta osa luottaa ja ovat luottamuksen arvoisia ja kun tuota asiaa epäilee epäilee itseään koska ei taida itse luottaa itseennsä
  Mutta eipä tuolle taida kukaan mitään koska yhteistä säveltä ei joka suuntaan ole olemassa
  Se kuitenkin on politiikan selkäranka kaikille terv tepivaari

  1. Ulkopuolisten vaikutusvallan alla olevat eivät ole sopivia maamme johtoon, eivät voi nauttia älyä omaavien luottamusta, jos eivät kohteet luotettavuuttaan erityisesti osoita. Stubbiin ja Kataiseen on jo luotto mennyt.

   Tyhmät saattavat luottaa vaikka roistoon. Minullakin on tyhmyydestäni kokemuksia.

  2. Mainitut ministerit pistäkööt pystyyn ”Kaiken Maailman Marttojen Yhdistyksen” ja jättäkööt Suomen politiikkaan sekaantumisen.

   1. Koska, eivät ole ilmoittaneet sidonnaisuuttaan, niin se voitaisiin tulkita Suomen vastaisen salaliiton touhuksi.

    Itsenäisyys on muutenkin jättämässä hyvästejä.

 7. Luettuani kirjoitusta, sain käsityksen, että se on asiallinen ja tasapainoinen.
  .
  Kirjoitus elää kiinni reaalimaailmassa.
  .
  *
  Huomio – ’sanoo’
  .
  ”Young Global Leaders -verkosto eli YGL sanoo kouluttavansa vastuullisia johtajia. Tavoitteena on lisätä heidän vaikutustaan verkostoitumisen avulla.”

  *
  Huomio – ’ voivat saada uutta potkua uralleen’ – siinäpä taitaa olla oleellinen sanoma.
  .
  ”Huippujohtajien verkoston kautta poliitikot voivat saada uutta potkua uralleen. Tutkijoiden mukaan jäsenyyteen voi liittyä myös riskejä.”

  *..*..
  https://yle.fi/uutiset/3-11902107

  ”Rantapuska pohtii, aikooko jokin maa esimerkiksi muuttaa osakeyhtiölakia ja todeta, että osakeyhtiön tarkoituksena ei ole pääasiallisesti tuottaa voittoa omistajilleen.
  .
  Tällainen päätös voisi vaikuttaa ihmisten haluun toimia yrittäjinä.
  .
  – Voi olla, että meillä ei olisi niin montaa yritystä, jos yrittäjä laittaa ensin verta, hikeä ja pääomaa ja sitten joku muu tulee ja sanoo, että liiketoiminnalla pitäisi tehdä jotain ihan muuta kuin voittoa yrittäjälle, Rantapuska arvioi.”
  .
  *

  Rantapuska on kiinni reaalimaailmassa päinvastoin Young Global Leaders – porukka.

 8. Mitä ihmeellistä mainittujen suomipoliitikkojen kuulumisessa ko. kerhoon on?
  Eliittiin kuuluvat tai sinne haluavat vetävät yhtä köyttä yli kansallisten rajojen. Ei heillä ole muuta isänmaata kuin raha ja vimmattu halu saada sitä lisää ja tietenkin myös hinku päihdyttää itsensä maailman kovimmalla huumeella – vallantunteella.
  Onhan George Soroskin tunnustanut, että hän haluaisi olla jumalan kaltainen. Soros on myös kertonut hautoneensa messiaanisia unelmia lapsesta asti.
  Tästä on muuten dokumentaarista tietoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *