Ääliöt liikenteessä – toimittajien lööpit puhdasta potaskaa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007850123.html

”Kolarikartta ja kuvat näyttävät: Näin rumaa jälkeä painajaismainen ajokeli on saanut aikaan”

Voihan Venäjä – ei muuta voi sanoa toimittajan otsikosta.

Syy ei ole sää tai olosuhteet.

Syynä tähän on niissä ääliöissä kuskeissa, jotka vetävät lumipyryssä tuhatta ja sataa, vaikkeivat näe edellä ajavaa mitenkään.

Toinen syy saattaa olla niissä ääliöissä, jotka ajavat tällaisillakin keleillä pelkät leluledit keulalla palaen auton perä pimeänä.

Niitä tuli tänään vastaan likimain puolet autoista, kun pistäydyin kaupungin reunustalla.

Se vaan mietityttää, että kuinka iso osa on tyhmiä tai typeriä, kun eivät tajua opetella autonsa valoja, ja kuinka iso osa on suoraan sanoen ”mulkkuja”, jotka eivät vaan välitä?

17 vastausta artikkeliin “Ääliöt liikenteessä – toimittajien lööpit puhdasta potaskaa”

 1. Samaa mieltä ja ihan odotettavaa Hesan liepeillä, jossa kusi lainehtii mersun, bemarin ja audimiesten ja ratin välissä.
  Tamperellakin aamuliikenteessä peräpuskurissa roikkuvia löytyi.
  Autokoulu uusiksi.

 2. Lumen pöllytessä voisi kai käyttää sumuvaloja. Itse ainakin näyttäisin.

  1. Jos lumi pölyää sumuvalot päälle eteen ja taakse. Eiköhän nämä meikäläiset ja teikäläiset, kokeneet sen tiedä ja osaa tilanteen mukaan hoitaa.

 3. Mielestäni huonolla näkyvyydellä pitäisi olla valot edessä sekä perässä ja ne pitää syttyä kun auton käynnistät
  Itsellä on lisäksi huonolle kelille perässä kirkkaampi valo tosin vain yksi ja se pitää sytyttää eri katkaisijalta
  Mielestäni nuot autot missä ne pitää itse laittaa perään ei ole katsastus kelpoisia Suomen tieoloihin
  Tuon lisävalon sytyksen vielä ymmärrän mutten sitä että kokoperä on pimeenä jotenkin hullua touhua ja juhak ei voi olla enempää kun oikeassa terv tepivaari

 4. Yritin saada Trafia hyväksymään idean, että takalasiin voisi tulla ”valonumerot”, joka ilmoittaa takana tulevalle minimietäisyyden edessä ajavaan autoon. Tekniikka oli valmis.
  Mutta Trafi valvoo, ettei taakse tule mitään ylämääräistä häiritsevää valoa, kun nyt on laissa.
  Mutta, mikä on Audin ”suuntavilkku”, joka ei ole vilkku vaan valojuova, joka vänkyröi edes takaisin ikään kuin vilkkuna. Häiritsee silmää niin pirusti,

 5. Paras turva itselle on siinä että kun huomaa uuttaa lunta olevan vaikka 10 cm maassa ei mene rattiin varsinkin silloin kun tietää omat taitonsa autonhallintaan
  Mutta ei ne Helsinkin pieruperseet sitä tajua vaan mennään mukaan ajetaan nenä toisen perseessä kun sitten edessä ajanut tekekin pakko jarrutuksen ollaankin naapurin peräkontissa
  Muualla ajaneet tietää että se lumi pöllyää aina ja on aina sellasta tehnyt ei se mikään uusi asia ole
  Ja ne valot myös taakse olematta silti jälki viisas
  Näitä vilkkuja olen miettinyyt saman linjaan kun Heikki tuossa edellisessää on julki tuonutkin terv tepivaari

 6. Niin monissa markkinatapahtumisissa olen ajellut, säässä jos toisessakin. Monasti olen huomannut, että viisainta hakea hotellihuone ja siirtää kotimatka ehkä seuraavaan vuorokauteen, mikäli sää on vähintäänkin arveluttava, se saattaa koitua halvemmaksi ratkaisuksi.

 7. Katselin niitä kelikameran kuvia eilisen ajalta ja tuli mieleen, että olikohan po. paikassa jotain työtouhuja menossa, kun aamupäivällä näkyi ensin ilm. paloauto tien sivussa ja sitten kaksi pakettiautoa, jotka siirtyivät kaiteen vieressä useita kertoja.
  Kohdalla on myös linkkimasto, liittyiköhän askareet siihen?
  Olisikohan joku ajanut ensin pakettiauton perään?

 8. No eikös meillä ole kaksi osainen autokoulu kesälle ja talvelle omat osionsa vanhemilla liukkaan kelin ajo on tullut kokemuksesta lumeen ja jäähän terv tepivaari

  1. https://yle.fi/uutiset/3-11047068

   Vuoden 2018 heinäkuussa voimaan tullut uudistus sallii liukkaan kelin harjoittelun liukasratojen sijaan myös simulaattorilla.

   Todellinen liukkaan kelin harjoittelu on vähentynyt alle puoleen ja kaikki eivät sitä käy.

   1. Kun tuossa annetaan stimulaattori ajo niin onko se ihan oikea tapa voihan sitä miettiä minusta se ei riitä terv tepivaari

 9. Kesällä tuli kolmion takaa farmarimersu suoraan pikkuveljeni asuntoauton kylkeen ja se asuntoauto meni keskeltä pahasti mutkalle.

Kommentoi