Rasvattomat maitotuotteet ovat pelkkää huijausta – niiden terveysväittämille ei ole tieteellistä perustetta

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rasvattomat-vai-rasvaiset-maitotuotteet-uusi-tutkimus-tama-on-terveellisempi-valinta/8242354#gs.gjekzq

”Tuoreen tutkimuksen mukaan rasvaisten maitotuotteiden syöminen voi olla hyväksi sydänterveydelle. Arvostetussa Plos Medicine -lehdessä julkaistut löydökset vahvistavat käsitystä, jonka mukaan vähärasvaisia maitotuotteita painottavat ravitsemussuositukset eivät perustu vakuuttavaan tieteelliseen näyttöön.”

Kurrin juojat ovat kannattavia asiakkaita – maksavat rasvattomasta kurrista ja sen päälle toiseen kertaan erikseen rasvasta.

Terveys ei edisty, mutta sokea usko Puskan potaskaan johtaa elämää.

Sama koskee voita, jonka ”epäterveys” kumottiin tieteellisesti jo ajat sitten.

Puskan rasvamantralle ei itse Puska ole kyennyt osoittamaan yhtään kansainälistä tieteellisesti vertaisarvioitua tutkimusta edes pyydettäessä, mutta jatkaa saman potaskan jauhamista.

”Laajassa aineistossa pienimmät sydänriskit olivat henkilöillä, joiden veressä oli eniten runsaasta maitorasvojen saannista kertovia rasvahappoja. Ravinnosta saadut suuret määrät maitorasvaa eivät tutkimuksen perusteella olleet yhteydessä lisääntyneeseen kuolleisuuteen. ”

Asiaa on tutkittu moneen kertaan ja aina päädytään tähän.

14 vastausta artikkeliin “Rasvattomat maitotuotteet ovat pelkkää huijausta – niiden terveysväittämille ei ole tieteellistä perustetta”

 1. No juokoot pluttanaa ne jotka juovat minä juon joko läheisen tilan täysmaitoa taikka pohjanmaan vapaina juoseilta lehmiltä tullutta maitoa
  Lehmällä on rakastavat silmät terv tepivaari

 2. Eihän tuo nyt mikään absoluuttinen totuus ole, mutta siinäkin oli monta hyvää muistutusta: vähä rasva ei ole pahaksi, suuri määrä on, ja se että sokeri on isompi huoli.

  1. Eihä se absoluuttinen totuus ole, mutta, kun ottaa huomioon tuon hysteerisen rasvattomien maitotuotteiden terveellisyysjulistuksen, ollaan kuitenkin melkoisesti lähempänä sitä totuutta Puska-propagandaan verrattua.

 3. Paras neuvo tuossa on syökää ja juokaa ihan mitä vaan mutta kaikkia vain vähän terv tepivaari

 4. Onhan sen oltava totta, koska lehdissä ja uutisissa niin sanotaan! Siis oikeassa mediassa!

  Vai eikö se kaikki olekkaan uskottavaa, mitä siellä sanotaan?:o

  Kukas sitten osaa valkata sen, mitä pitää uskoa?

  Onkohan ne koronauutisetkaan sitten totta!?

  1. Siinä on pieni satumainen satujen uskojan suhteen merlkittävä ero.
   Kansainvälisistä tutkimuksista löytyy aina se alkuperäinen tutkimustieto, mutta saduista, valeista ja propagandasta ei.
   Hieman kieliä oaava osaa lukea ne tutkimuksetkin ihan itse, mutta kaikki eivät vaivaudu, koska satuihin, valeisiin ja propagandaan on helppo uskoa, kun se tukee omaa luuloa.

   1. Kyllä tiede tietää, mutta niin vähän!
    Se tietää, että tyhmille voi syöttää mitä tahansa ”terveellisenä”!
    Vaikka koronaa!
    Pöhköt uskoo ja pelkää!

    1. Toiset pöhköt uskoo kaikenlaiseen muuhun ja kuvittelevat olevansa muita parempia…

 5. Noinko Veikko asioita katselee no oma asias se on minä menen aina sen mukaan mitä kieleni sanoo jos se ilmoittaa onpas hyvää annan mennä mutta tosiaankin vain vähän siinä on asian selvä asia terv tepivaari

 6. Minä syön ja juon rasvoja ja voin hyvin. Se ei tietenkään tarkoita, että sellaistenkin jotka eivät kuluta energiaa (liiku) pitäisi syödä ja juoda suuria määriä rasvoja.

  Rasvat myös siirtävät nälkää tehokkaasti eteenpäin. Tänään söin päivälliseksi kolme sian ulkofilepihviä (380 g kotimaista sikaa). Siis ei mitään lisukkeita vaan vain ne pihvit. Paistoin pihvit voissa, mutta kun ateriassa ei ollut juurikaan rasvaa, niin kohta oli taas nälkä.

 7. Mä laitan aina kahviin kuohukermaa ja joskus juon myös rasvatonta maitoa janoon.

 8. Kohtuus kaikessa, eiköhän sillä pääse pitkälle.

  En juo maitoa, mutta AB-piimää kylläkin. Siinä on vähäsen rasvaa, mutta ei ole valinnan varaa. Piimä on paras ruokajuoma.

 9. Kaikkia saa syödä kunhan muistaa että vähän kerralla ja usein terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *