9 vastausta artikkeliin “Latvia käski noin 3000 sotilasta ”ylimääräiseen harjoitukseen” Valkovenäjän rajan lähelle”

 1. Kun Valkovenäjä näkee, että Puola ei päästä kansaivaellusta maahansa, niin se porukka voidaan nopeasti kuljettaa Liettuan tai Latvian rajalle.

  Virokin varautuu, että sama tapahtuisi Viron ja Venäjän välisellä rajalla.

 2. Mitenkä Suomi varautuu…🤔

  Pyörittelemällä papereita ja tekemällä uusia lakeja jotka astuu voimaan vuoden tai kahden päästä…👎

  1. Jos sittenkään – pitäähän sisäministerin ja ulkoministerin mielestä jokainen halukas päästää Suomeen antamaan turvapaikkahakemus. Heidän pitää vapaasti saada olla Suomessa kunnes hakemus ja kaikki valituskierrokset on käyty – ja sitten annettaisiin kuitenkin oleskelulupa.

 3. Puola, Liettua ja Latvia ehdottaa NATO artikla 4. käyttöönottoa

  (Naton 5. artikla on Naton perustamissopimuksen artikla, joka määrittää jäsenvaltioiden velvoitteen puolustaa muita jäsenvaltioita. Sen mukaan aseellinen hyökkäys Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa jotakin Naton jäsenvaltiota vastaan katsottaisiin hyökkäykseksi kaikkia liiton jäsenvaltioita vastaan. Naton 4. artikla määrää, että näistä velvoitteista maat neuvottelevat keskenään.)

  Tässä tarkemmin:

  https://www.euractiv.com/section/defence-and-security/news/poland-lithuania-and-latvia-consider-triggering-natos-article-4/

  1. Neljännen artiklan mukaan uhkaa kokeva jäsenmaa voi pyytää konsultaatioita – siis ei tarvitse olla konkreettista hyökkäystä, tms. vaan vain tuntuu siltä, että kohta voi jotakin tapahtua.

   Konsultaatiot voivat johtaa esimerkiksi liittolaisten joukkojen ja/tai kaluston toimittamiseen uhkaa kokevaan maahan – ennen kuin mitään oikeasti tapahtuu.

 4. Ja jos noita ”kansainvaeltajia” jotenkin rajan yli pääsisi niin entä sitten? Mitä mahtavat tehdä?

  1. Siitä porukasta ei tiedä mitä tekevät. Pääsääntöisesti ovat hävittäneet paperinsa ja esintyvät väärällä nimellä. Rikostilastoista näkyy mainiosti, että ne tulokkaat ovat rikostilastojen keulilla.

   Valtion tärkein tehtävä on maanpuolustus. Valtion rajojen pitää olla loukkaamattomat – ilman lupaa ei saa ylittää rajaa. Piste.

  2. Mitä mahtavatkaan tehdä?

   Varmaa on että he viestittävät maamiehilleen, että EU:n rajat alkavat taas vuotaa.

   Viesti kulkee nykyään nopeasti.

   *
   Eräs irakilaismies, jota haastateltiin Valko-Venäjällä lähellä Puolen rajaa, sanoi, että Irak on huono maa elää – on päästävä Saksaan tai Englantiin.

   Kuinkahan montaa miljoonaa tällaista tyytymätöntä ihmistä voi EU-alueelle tulla, ennenkin alue alkaa muuttua ’huonoksi paikaksi elää’?

   1. Puhumattakaan siitä, että ne kansainvaelluksessa tulleet pääsääntöisesti ”sikiävät kuin kanit” ja elävät omissa yhteisöissään integroitumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *