”Ruotsiin ensimmäinen transsukupuolinen ministeri”

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/art-2000008443156.html

””Transihmisiä on ollut ja tulee aina olemaan, emmekä me enää ole häpeissämme. Me olemme uusi normaali”, Kihlblom kirjoitti vuonna 2018 ”

Pitääkö tämä ymmärtää, että syntymänsä mukaisena sukupuoleltaan oleva normaali hetero ei enää olekaan normaali, vaan vain trans-sakki on normaalia?

 

9 vastausta artikkeliin “”Ruotsiin ensimmäinen transsukupuolinen ministeri””

 1. Siinä hän on oikeassa että konsepti ei ole uusi, vaan vuosituhansia vanha.

  Sitä en ymmärrä miksi tästä pitää tehdä numeroa. Olkoon ihan mitä haluaa olla, ei se tee sen parempaa tai huonompaa ihmistä.

  1. Jostain syystä nämä ei-heterot ja transut pitävät itsestään jatkuvasti suurta meteliä tyyliin ”hei, huomaa mut – mä oon homo/lesbo/transu/sekasukupuolinen”.
   Ovat, mitä ovat ihan vapaasti, mutta tuo jukisuuden haku ihmetyttää.
   Jos heterot järjesäisivät pridea vastaavasti hetero-kulkueen, siitä nousisi valtava vihapuhemeteli.

  2. Juuri näin, oli sitten vaikka perssukupuolinen niin ihminen siellä kuorissa ratkaisee. Tapio Rautavaarakin tämän lauloi, kovissa paikoissa katsotaan mies eikä nuttu.

 2. Kunhan minun ei tarvitse uskoa satuja ”muista sukupuolista” ja trans-naiset eivät loukkaa naisten oikeuksia niin kukin olkoon mitä haluaa. Uusi normaali oli kyllä huono ilmaus sillä normaali on yleensä tilastollisesti keskiverto käsittääkseni eikä pieni vähemmistö voi sitä olla. Ymmärrän kyllä mitä sillä haetaan mutta poikkeava ja normaali ovat vastakohtia. Ennemmin voisi ehkä sanoa että on ok olla poikkeava tai erilainen.

 3. Sodoma ja Gomorra (1. Moos. 18)
  Raamatunkäännös: KR 1933/38
  ”Valitushuuto Sodoman ja Gomorran asukkaiden takia on suuri, ja heidän syntinsä ovat ylen raskaat”, sanoo Herra. (1. Moos. 18:20)
  Häpeämättömään irstauteen ja avoimeen homoseksuaalisuuteen langenneet Sodoman ja Gomorran kaupungit saivat lopulta Herralta hävitystuomion. Sodomasta ei löytynyt edes kymmentä vanhurskasta, mikä olisi estänyt Herraa tuhoamasta kaupunkia. Vielä neljän vuosituhannen jälkeen me kauhistelemme noiden tulikivellä tuhottujen kaupunkien kohtaloa. Sodoma ja Gomorra ovat niin Raamatussa kuin muussakin kielenkäytössä iskusanoja, joilla tuodaan esiin ihmisten häpeämätön irstaus. Sodomia-sanalla on myöhemmin tarkoitettu homoseksuaalisuuden lisäksi myös eläimiin sekaantumista.

  https://www.gen.fi/or-sodoma-ja-gomorra.html

  1. Viimeisimpien tietojen mukaan Sodoma ja Gomorra tuhoutuivat meteoriitin syöksyessä maahan, joten ”soromnoo”.

   1. Niinhän se raamattu kertoo, että Herra antoi sataa tulta ja tulikiveä kaupunkeihin!
    Tutkimuksissa on todettu, että kuumuus on ollut yli 2000astetta, koska kivetkin ovat sulaneet.
    Myös valtavasta suolamäärästä kerrotaan.
    Saara, Lootin vaimo muuttui suolapatsaaksi.

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008342916.html

 4. Aikamme on poikkeavien vähemmistöjen aikaa emmekä saa käyttää heistä halventavia nimityksiä? – Mihin se sitten johtaakaan?

 5. Ei ole kysymys halventavien nimitysten käytöstä. Kysymys on siitä, onko Setan sana totuus jota ei saa uhmata. Pitäisikö esimerkiksi sukupuolen olla ilmoitusasia? Minusta ei, varsinkaan penetraatioon kykenevillä miehillä ei pitäisi olla mitään asiaa naisten tiloihin. Eri asia on toisinpäin, jos joku nainen haluaa ”miehenä” mennä miesten tiloihin niin se ei aiheuta vaaraa. Sama urheilussa silloin kun biologisesta sukupuolesta on etua. Ja minulle on turha uskotella että
  on olemassa ”muita sukupuolia” niin kauan kuin joku ei pysty esittämään ihmistä jolla on sellaisia sukupuoliominaisuuksia jotka eivät kuulu miehelle eivätkä naiselle. Se on sitten eri asia että meissä jokaisessa on omanlaisensa koostumus noista kahdesta olemassaolevasta sukupuolesta ja jokainen olkoon mies tai nainen tai epävarma siitä kumpi haluaa olla omalla tavallaan. Mutta ”muun sukupuolinen” on keisarin uudet vaatteet: kukaan ei ole sellaista nähnyt mutta ollakseen ”hyveellinen” on teeskenneltävä että on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *