Tasan käyvät onnenlahjat -Suomessa kiristetään kansalaisten vyötä, Kiinassa lisätään päästöjä

https://yle.fi/uutiset/3-12169810

”Kun Eurooppa leikkaa päästöjä, Kiina rakentaa liki 200 uutta hiilivoimalaa”

On se vaan kumma, kun toiset saavat lisätä päästöjä ja täällä meillä koitetaan kieltää kaikki mahdollinen – paitsi maapallon toiselta puolelta tuotu soija ja Chileläinen punkku…

9 vastausta artikkeliin “Tasan käyvät onnenlahjat -Suomessa kiristetään kansalaisten vyötä, Kiinassa lisätään päästöjä”

 1. Kiittäkäämme ko kehityksestä maamme vihreitä,
  joita monet puolueet kumartavat.

 2. Ettäkö Kiina voi? Pikemminkin voi kun länsimaat tilalilevat ja teettävät siellä halpaan hintaan yhtä ja toista.

  1. Maat eivät tilaa ja teetä vaan yritykset ja asiakkaat sitten ostavat niitä halpoja tuotteita.

 3. Kiinaan voisi tepsiä sama kuin yrityksiin. Pitäisi julistaa boikotteja sillä perusteella että tuotteet tehdään hiilivoimalla. Kyllä se pakottaisi Kiinan kommunistipuolueen muuttamaan politiikkaansa sillä,viennin takkuamiseen sillä ei ole varaa. En tarkoita nyt mitään maiden ja hallitusten boikotteja vaan kansalaisjärejstöjen ja sellaisten. Kuluttajalla on valtaa ja se pelottaisi Kiinan hallitustakin.

  Sen sijaan meillä hifistellään jollain ”kauramaidon” juomisella ikäänkuin ruokaöljyn juominen maidon sijaan jotenkin olisi merkittävää. Ja vaaditaan ”ilmastohätätilan” julistuksia.

 4. ”Kiina on ihan kauhee, pois hiilivoima, suojelkaa uiguur… ootas, käyn tilaan tän uiguuriorjien valmistaman lelun amazonista ja tuun sit takas valittaan maailman vääryyksistä”

 5. Mistähän kuluttaja mahtaa tietää onko joku tavara Kiinasta.Ei niissä välttämättä lue Made in China. Semmoseen kuluttaja tuskin pystyy vaikuttamaan jos vaikka teoliisuus tms. laitokset ostavat masiinan tms. osia Kiinasta. Niitähän siellä teetetään paljon ja lätkäistään sitten jonkun vempeleen osaksi.Tilaahan ne sieltä vissiin kokonaisia koneita. Ruotsissa tarvittiin uusi silta. Se tilattiin Kiinasta ja kiinalainen laiva rahtasi perille ja asennettiin paikoilleen. Sillälailla.

Kommentoi