Törkeää , mutta kyllä autoilijan lompsa kestää maksaa…

https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/5a756f31-ffff-476b-8e8c-4f4b5eddc770

”Tiesitkö? Autoilija maksaa myös pyöräilijän törmäilyn, vaikka pyöräilijä olisi syyllinen”

”– Niin sanotun ankaran vastuun perusteella autoilijan liikennevakuutuksesta korvataan lähtökohtaisesti kaikki vahingot, joissa toisena osapuolena on ollut pyöräilijä tai jalankulkija.”

Jo on törkeää.

Fillaristi tai jalankulkija aiheuttaa vahingon ja autoilijat maksavat seuraukset.

Toki ei kannata odottaa, että nykyhallitus tai jokin seuraavistakaan tätä rikollista tilannetta korjaa esimerkiksi asettamalla fillaristeille pakolliset vakuutukset.

Kyllä autoilijan lompsa kestää maksaa …

4 vastausta artikkeliin “Törkeää , mutta kyllä autoilijan lompsa kestää maksaa…”

  1. Olen tottunut siihen että autoilija maksaa niin monet yhteiskunnan kulut verotuksen kautta etten tätä jaksa edes kummastella.

    1. Ottaen huomioon fillaristien aiheuttamat ongelmat kaiken kaikkiaan, olisi aika ottaa käyttöön fillaristivakuutus, mitä ilman ei saisi ajaa metriäkään esim yli 15-vuotiaat.

  2. Liikennevakuutus korvaa kaikki henkilövahingot ja syyttömän osapuolen ajoneuvon vahingot. Tässä sitten mennään varmaan niin että autolijan vakuutuksesta korvataan kaikki henkilövahingot koska pyöräilijällä ei ole pakko olla mitään vakuutusta. Henkilövahinkoihin varmaan menee vähän vaihtelevasti, periaatteessahan sairaanhoito on maksutonta jos käyttää julkista puolta, mutta kai kuntoutukseen voi mennä rahaa. Jos autoon tulee kolhuja pyörästä niin pyöräilijällä on vahingonkorvausvelvollisuus jos on ollut syyllinen kolariin. Korvauksia voi joutua hakemaan oikeuden kautta niin kuin tuossa jutussa kerrottiin, mutta jos pyöräilijä lähtee asiasta riitelemään ja häviää niin hän joutuu maksamaan korvausten lisäksi myös oikeudenkäyntikulut. Luulisi siis normaalijärkisen pyöräilijän susotuvan korvauksiin jos tappio raastuvassa vaikuttaa selvältä-

    Tuossa mainittiin myös vastuuvakuutus joka on itse asiassa varsin tavallinen vakuutus kotivakuutuksen yhteydessä. Se korvaa muille aiheutettuja vahinkoja ja pyöräilijän tai jalalkulkijan aiheuttamat vahingot on järkevä sitä kautta korvata.

    Tuossa ei mainittu tippuvatko autolijan liikennevakuutuksen bonukset, ei luulisi jos ei ole syyllinen eikä joudu siis korvaamaan vastapuolen ajoneuvovahinkoja. Silloin ongelmaksi jää se että oman ajoneuvon kolhuihin ei ehkä saa korvauksia mistään jos esimerkiksi joku varaton pyöräilijä sitä kolhii tai korvauksia voi joutua hakemaan oikeuden kautta jos vastapuoli on haluton niitä muuten maksamaan. Yleisellä tasolla on tietysti liikennevakuutusmaksujen nousu mutta olisi hyvä tietää paljonko sellaisia kuluja tulee vuosittaineli onko summalla merkitystä.

  3. Eiköhän niistä vahingoista kuitenkin vastaa liikennevahinkokeskus 01.01.2017 alkaen ja vanhemmista Valtionkonttori. Se tavallaan vastaa myös valtion kaikesta kalustosta ihan niinkuin niissä olisi vakuutus.

Kommentoi