Vasureilta aivan ”yllättävä” talousuudistus – verotetaan lisää ja jaetaan sitten rahat ympäriinsä

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007809828.html

””Kun muut puolueet vain puhuvat kuntien peruspalveluiden tärkeydestä, me haluamme myös kertoa, miten parannukset voidaan rahoittaa. Yksi keino ovat verouudistukset, eli valtio keräisi lisää veroja ja jakaisi kunnille lisää valtionosuuksia”, Andersson raottaa tulevan ohjelman sisältöä HS:lle.”

Ihan odotettua vasureiden talouspolitiikkaa.

Miksiköhän tämä ei yllätä?

Verotetaan kansalaiset köyhiksi ja jaetaan rahat poliitikkojen mielen mukaan.

14 vastausta artikkeliin “Vasureilta aivan ”yllättävä” talousuudistus – verotetaan lisää ja jaetaan sitten rahat ympäriinsä”

 1. Siinähän oli kysymys siitä, että listaamattomien pörssiyritysten osinkoverotusta kiristetään lähdeveroineen eli otetaan sieltä, mistä on vähiten haittaa ottaa. Meinaatko että osakeomaisuuksia omistavat verotetaan köyhiksi ?

  1. Ei se vasurien verotusinto vain tuohon yhteen kohtaan lopu.
   Myös se rahanjako taloutensa päin p:tä hoitaneille kunnille on täysin kestämätön.
   Kun päälle suunnitellaan vielä tuota verotusoikeudellista maakuntahimmeliä, tulee verotus todella kiristymään kohtuuttomasti ilman mitään parannusta rahanhaaskaustilanteeseen.

  2. Kommentissasi liene vahingossa hassu virhe ”listaamattomien pörssiyritysten” kohdalla, mutta mihin perustat väitteen siitä, että listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristämisestä olisi vähiten haittaa?

    1. Viis kysymyksistä, vai?

     ” ..mutta mihin perustat väitteen siitä, että li ..?”

    2. ”Entä hyödyt ?”

     Niin justiinsa, vastaa kysymykseen kysymyksellä. Vau, siinäpä uusi innovaatio, tai sitten ei.

  1. Mistäs olet sellaisen tiedon saanut, ettei kunnissa sitten enää rahaa kuluteta ja kansalaisia veroteta?
   Edelleen se maakuntahimmeli on ylimääräinen byrokratia ja kuluerä nykyisten päälle, joten ei se todellakaan ilmaiseksi tule eikä verotusta missään nimessä vähennä.

    1. Jatkossa ne hallitsemattomat sotekulut tulevat sekalaisila maakuntahimmeleiltä ja omalla verotusoikeudella menojen kurissa pitämisestä ei ole väliä.

 2. Saadaanko kulut laskemaan lisäämällä verotusta?

  ”Yksi keino ovat verouudistukset, eli valtio keräisi lisää veroja ja jakaisi kunnille lisää valtionosuuksia”, Andersson raottaa tulevan ohjelman sisältöä HS:lle.”

Kommentoi