Todellinen pakkasaamu.

Aamusella pakkasta -26, tuli jo ajateltua tuota Mirriä kerran jos toisenkin.

No, postipolullemme kun lähdimme, heti oli Mirri lähdössä, ihan oikeasti ei tuntunut olevan millänsäkkään ”ilman kuivuudesta”, siinä lähdimme polullemme, lehden haimme, kameran poimin sisään, ei ollut kuin kaksi ruutua yön ajalta.

Aamu kun sitten valkeni ja lämpeni, jopa puolen päivän aikaan rappusilla Mirri paistatteli päivää.

8 vastausta artikkeliin “Todellinen pakkasaamu.”

 1. Meillä oli aamuviideltä rapiat 24 miiusta sisällä plus 22 astetta terv tepivaari

 2. Minä kun ensimmäisen kerran kävin ulkona niin mittari näytti – 28 astetta pakkasta. Toinenkin ulkomittari näytti samanverran🥶niin uskottavahan se oli.

  Ei kissa oikeastaan palele, sillä on niin vahva turkki ja rasvakerros, toisaalta se kyllä menee mielellään lämpimään paikkaan. Meilläkin aikanaan kissat olivat muurinpankolla, eli leivinuunin päällä.

  Meilläkin jäi eilen sauna lämmittämättä, kun on näin kylmä Ei ole ennen vaivannut, mutta nyt en viitsinyt, kun vesisaavikin näkyi olevan jäässä. Lauantaina sitten.

 3. Tai sitten kunnon talvi vaikka onhan sitä luntakin satanut melkoisesti mutta sitähän ei pitänyt sataa koskaan enää Tampereelle noin isoja määriä terv tepivaari

 4. Nyt on maan pintaa valkoisen lumen peitossa enemmän kuin vuosiin, josta syystä aurinkoenergian heijastuminen avaruuteen on voimakasta.

  Kasvihuonekaasuja yläilmakehiin täsmäsijoittava lentoliikenne on vähentynyt, joka on aavistuksen verran vähentänyt takaisin maahan palaavaa lämpöä.

  Islannin tulivuoren, Katlankin, purkaus on myöhässä. Jos se tässä kuussa purkautuisi, niin hiihtämään saattaisi päästä vielä toukokuun lopussakin.
  Vaikka purkauksessa vapautuu runsaasti hiilidioksidia, niin tuhka yläilmakehissä estäisi aurinkoenergian tuloa tuhkan alapuolelle.

 5. St Helens purkautui Washingtonin osavaltiossa toukokuussa 1980. Pölähti kuutiokilometri tuhkaa.
  Kangasalle tuli pysyvä lumi lokakuun puolessa välissä ja jäät lähtivät Näsijärvestä toukokuun loppupuolella.

  En muista sen kesän lämpötietoja, enkä seuraavan talven pakkasia.

 6. Olin pari päivää aiemmin (16.2) rakennellut Mirrin mökkiin, sen ympärille, alumiinin värisen lämpöpeitteen, vahvuus n 2 tuumaa ja oviaukkoon tein verhon, halkio keskellä. Nopeasti Mirri oppi kuinka mökkiin mennään. Mökin sisälämpötila nousi, kun ulkona oli -26, niin mökin sisälämpötila oli +8 astetta.

Kommentoi