Vasurihallitus kyykyttää työttömiä ja pienituloisia

https://yle.fi/uutiset/3-11974648

”SAK:n, STTK:n ja Sosten selvityksen mukaan rakenteellisina uudistuksina markkinoidut työllisyystoimet ovat pääosin leikkauksia, jotka toisivat yli miljardin euron säästöt. Ne osuvat pahimmin työttömiin ja pienituloisiin.”

Hienoa hallitus.

Demut, vasurit ja virheet kyykyttävät heikompiosaisia oikein tosissaan eikä työllisyydessä juuri paranemista näy.

Eläkeputken poisto ei lisää yhtään uutta työpaikkaa, koska se, että joku jatkaa työssään pidempään, ei tarkoita uutta työpaikkaa millään tavalla.

Kyllä hallitus taas on onnistunut loistavasti, kun hallituksen mielestä kevään kehysriihen päätösten tuloksena on 40 000 uutta työpaikkaa ja VMV arvioi mahdollisten työpaikkojen määrän olevan n. 11 000.

5 vastausta artikkeliin “Vasurihallitus kyykyttää työttömiä ja pienituloisia”

  1. Eroa ei liene siinä minkä värinen hallitus on.

    Yksi hallitus sanoo tekevänsä hyvää ja tekee sitten pahaa. Toinen hallitus sanoo tekevänsä pahaa ja tekee sitten pahaa.

    1. Meillä on vasurivetoinen hallitus, missä kepulit kumartavat kaikkea saadakseen maakuntahimmelin ja rantaruotsalaiset pitävät kiinni vain omista kielieduistaan muusta piittaamatta.

  2. Eiköhän tuo eläkeputken poisto vai onko lyhennys, ole sitä ”porvarillsta politiikkaa” jota Kepu ajaa ja toisaalta SDP peesaa koska tietää että jotain ”pahanmakuisia lääkkeitäkin” on otettava työllisyysasteen nostamiseksi. Suunitelmathan tulevat valtionvarainministeriö virkamiehiltä ja riippuu sitten hallituksesta kuinka paljon niitä otetaan käyttöön. Virkamiehet ovat laskeneet eläkeputken noston /poiston nostavan työllisyysastetta. Ei ole epäilystäkään etteikö porvarihallitus olisi sitä tehnyt ja paljon muutakin, kuten ansisidonnaisen työttömyyspäivärahan porrastuksen (”heikennyksen” sanoo Jopen ääni) ym.

    Maalaisjärjellä ajatellen vanhempien ihmisten pitäminen töissä vaikka vasten tahtoa ei ole järkevää koska he vain vievät nuoremmilta työpaikkoja, mutta kansantalous ei taida toimia ihan maalaisjärjen mukaan. Toisaalta on hyvä haastaa sitä yhtä totuutta jota meille talouspolitiikasta syötetään. Enemmän sitä kyllä tungetaan kurkuistamme alas sitten jos ja kun tulee porvarihallituksen aika. Kukas se olikaan sitä mieltä että työttömien olot on tehtävä epämukavaviksi koska se ”kannustaa työnhakuun” ja hoki ”työ luo työtä” kun ihmeteltiin mistä niitä työpaikkoja saadaan?

Kommentoi