Jos ei ota koronarokotusta, niin potkut – Viron Puolustusvoimat

Viron Puolustusvoimista (Eesti Kaitsevägi) erotettiin 46 palkallista, jotka eivät suostuneet esittämään koronatodistusta. 30 oli sotilaita (joista 8 upseereita) ja 16 siviilityöntekijää.

Lähde.

Minun mielestäni se on oikea linja. Rokottamattomuus heikentää puolustusvalmiutta ja puolustuskykyä.

21 vastausta artikkeliin “Jos ei ota koronarokotusta, niin potkut – Viron Puolustusvoimat”

 1. Sama Suomessa, jos ei rokotusta niin tietyistä tehtävistä potkut sekä tiettyihin paikkoihin kielto mennä.

 2. Onko se pakko ainoa keino
  Noin me saadaan diktatuurin maine eikä se ole tarpeen mutta järki noilla rokotusta vastustavilla on loppunut
  Senpä vuoksi heidät olisi hyvä laittaa pakolla sairaala hoitoon yhteiskunnalle vaarallisina kunnes ottaa tarpeelliset rokotteet terv tepivaari

  1. Ei mihinkään sairaalahoitoon, vaan kotiin karanteeniin 24/7.
   Toisaalta onhan meillä noita lopetettuja sairaaloita ja hoitoloita.
   Laitetaan tämä sakki sellaisiin ja maksamaan kaikki lulut ylläpidosta ja vartioinnista.

   1. Oikein. Varsinainen sairaalahoito olisi hyvin kallista veronmaksajille. Eristys niin, että itse joutuvat maksamaan kulut, kuulostaa paremmalta.

    Mutta jo sekin olisi eteenpäin, että työnantaja vaatisi koronatodistusta ja jos ei esitä, niin sitten palkattomalle pakkolomalle määräänättömäksi ajaksi. Se tehoaisi ehkä osaan porukasta.

    1. Tehoaisi osaan.
     Loput pysyvästi karanteeniin, kunnes ottavat rokotteen tai sitten järjestetään rokottamattomien kaupunginosat, missä nämä saavat elää vapaasti tartuttaa toisiaan tulematta sieltä ulos.
     Toki, jos rokotteen ottamattomuudelle on lääketieteelliset perusteet, se on hyväksyttävä.

    2. Kaikki maksaa sille ei voi mitään mutteipa olisi levittämässä tautia
     Loppu tilit tulisi vielä kalliimmiksi koska tilalle ei heti vois ottaa tekijää
     Ja kun on kysymys mielen häiriöstä mielisaaraala olisi ainoa hoitopaikka terv tepivaari

 3. Ilmeisesti eräänlainen pakko tarvittaisiin Suomessakin heille jotka eivät muuten asian vakavuutta ymmärrä.

  1. Joidenkin mielestä heidän pitää saada itse päättää ottavatko jonkun rokotteen, vaiko ei.

   Venäjä käy silläkin sektorilla kovaa propagandasotaa länsimaita vastaan. On mitä absurdimpia valheita, jotta ihmiset eivät ottaisi rokotusta.

 4. Olen ottanut kaikki kolme rokotetta, käytän edelleen julkisesti kasvosuojainta, pesen kädet, en änkeä ison porukan keskelle, hyvin olen pärjännyt, kesällä elin melkein kuin erakko korven keskellä, en halua että joku kuolee minun huolimattomuuden takia.

  1. Minäkin ottaisin mielellään kolmannen rokotteen, mutta nettitietojen mukaan sellaista ei ole minulle tarjolla Varkaudessa.

   Virossa varusmiehiksikin hyväksytään palvelukseen vain koronarokotetut. Muuten, valtaosa palvelukseen hyväksytyistä Virossa on vapaaehtoisia.

   1. No, otat sen kolmannen kun mahdollista, minulla alkuvuonna, toukokuussa ja nyt, samalla influenssarokotus kun oli tarjolla. Vaimo on sairaanhoitaja, heille näitä aika vauhdilla pistetty, silläkin alalla jotkut kieltäytyy siitä, ihan hullua. Varkaudessa on vielä suht koht hyvä tilanne koronan suhteen ja sellaisena se pitää pitää. Tiedoksi ”kansallispukuihin” pukeutuvat eivät kuulemma ota tätä rokotetta, jokin heidän juttu… kantsii väistellä jos vastaan tulevat, ovat koko Suomen alueella saaneet tartunnan jne…

 5. Laitan tämän tähän liidattuna, koska HS juttu ja sitä ei voi muuten lukea ns maksumuurin takia.

  Tämäkin on osa hybridisotaa:

  ”Venäjä kampanjoi länsi­maisia rokotteita vastaan aivan tietyissä EU-maissa, sanoo ulko­valtojen vaikuttamista tutkiva meppi
  EU-parlamenttiin varta vasten perustettu valiokunta tutkii ulkomaista sekaantumista EU:n toimintaan. Sandra Kalnieten kirjoittamassa mietinnössä etsitään keinoja torjua sitä.”

  ”VALKO-VENÄJÄ ohjaa pakolaisia rajansa yli EU-alueelle, Keski-Eurooppa ihmettelee niukkaa maakaasun tarjontaa Venäjältä ja Suomessa kansanedustajien sähköpostiin tulvii satoja koronapassin vastaisia viestejä päivässä.

  Tänä syksynä on saatu uusia esimerkkejä siitä, millaisia vaikuttamisyrityksiä Eurooppaan kohdistuu, usein Euroopan ulkopuolelta.

  Monet niistä ovat hybridivaikuttamista eli valtioiden tekemää häirintää, joka ei ole varsinaisesti sodankäyntiä mutta yhtä lailla vaarallista ja vaikeasti torjuttavaa. Myös ihmisten mieliin vaikutetaan EU:n ulkopuolelta valeuutisin ja väärää tietoa levittämällä.

  Mitä EU voisi tehdä torjuakseen hyökkäykset ja vahvistaakseen jäsenmaiden häiriönsietokykyä?

  Sitä on pohtinut lähes päivätyökseen latvialainen EU-parlamentaarikko Sandra Kalniete, joka vierailee torstaina Helsingissä Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksessa.” (HS 4.11.2021)

  1. Näin se asia on. Imperialistinen roistovaltio käy hybridisotaa demokraattisia länsimaita vastaan, heikentääkseen meitä. Sitten massiivinen perinteinen sotilaallinen yllätyshyökkäys.

   1. Venäjä ja mm Kiina elää hyvinkin akselilla 50 vuotta,,,me elämme typerää qvartaaliasteikkoa/ vuosi. Tai jos hankitaan jotain se on 5-10 vuotta. Siinä välissä nämä isot maat on hankkineet kymmenkertaisesti enemmän sekä ovat saaneet maata lisää, tämä planeetta ei tule riittämään tulevaisuudessa kaikille.

    On laskettu että riskiraja on 10 miljardia ihmistä…siinä on maan kantokyky… vain vahvimmat tulevat pärjäämään jo miljoonia eläinlajeja tuhoutuu jo nyt ihmisen takia, se on vasta alku.

    Venäjä katsoo koko ajan Suomea päin, olen monissa blogeissa ja julkisesti sen ilmaissut. Kenkäni koko on edelleen se 43 kuten eräs näistä sanoi ja uhkaili rajan takaa minua sähköpostiin, siitä vaan, olkoon hyvä, tervetuloa…ja menoa.

    En ymmärrä miksi olemme rahalle niin persoja että myydään oma maa muille…tottakai toimeen pitää tulla, mutta itsekin katselin tuossa yksi päivä että mulla on jo kaikkea ja ehkä liikaakin.

 6. Käyn kaupassa aamulla joskus ennen kuutta mutta viimeistään ennen 07.00 ei tarvii kierellä mitään terv tepivaari

 7. Rokottamattomille pitäisi ommella keltainen merkki rintaan, jotta heidät tunnistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *