Puolassa tehtiin oikea lakimuutos – laittomasti Puolan alueelle saapuneet heti takaisin

Puolan parlamentti hyväksyi lakimuutoksen, jonka mukaan Puolaan laittomasti saapuneet voidaan saman tien palauttaa rajan ylitse – eikä heillä ole oikeutta jättää turvapaikkapyyntöä.

Lähde.

 

Lakimuutos on todella hyvä ja siitä on syytä ottaa esimerkkiä kaikissa EU-maissa, myös Suomessa. Valtioilla on rajat ja luvalliset rajanylityspaikat. Muualta kuin lailliselta rajanylityspaikalta rajan ylittäminen on rikos.

29 vastausta artikkeliin “Puolassa tehtiin oikea lakimuutos – laittomasti Puolan alueelle saapuneet heti takaisin”

 1. Suomessa on nyt sellainen hallitus joka tekee juuri päinvastoin. Taas on Vihreät (Haavisto esikuntineen) hakemassa lisää porukkaa Afganistanista. Tämä ei lopu ikinä.

 2. Jaa Haavisto? Juuri Haavisto sanoi, että ei ole enää ”piikki auki” Afganistanissa.

  1. Niin, Latvia ja Liettua ovat samassa tilanteessa Puolan kanssa – eivät päästä laittomasti rajan ylittäneitä alueelleen Valkovenäjältä, vaan käännyttävät rajalta.

   Kreikkakin harrastaa vastaavaa Turkista tulevia kohtaan.

   Sama käytäntö pitäisi saada koko EUn alueelle. On vain ajan kysymys milloin Venäjä kuskaa Suomen rajalle porukkaa, joka haluaa päästä EUn alueelle.

  1. Putin naureskeli vasta TV lähetyksessä kuinka Eurooppa on Venäjästä riippuvainen energian suhteen, varmasti naurattaa kun rajatkin vuotaa ja ”pakolaisilla” luotu hybridi sodankäynti on päällä koko länsirajan pituudelta.

  1. Voihan niitä yrittää kaasuputkeakin pitkin, kaivamalla tunnelin. pitkillä tikkailla yli aidan, jne. Mutta sitten jäädessään kiinni Puolan alueella Puola toimittaa ne takaisin yli rajan.

   Tärkeintä on kuitenkin, että leviää tieto siitä, että Puola palauttaa saman tien. Ei saakaan kävellä vapaasti Puolan lävitse esimerkiksi Saksaan.

 3. ”Puolassa tehtiin oikea lakimuutos – laittomasti Puolan alueelle saapuneet heti takaisin”

  Tässä olen täysin samaa mieltä blogin avaajan kanssa.

  1. Niin, jostakin syystä Eurooppaan on aivan hirmuinen tunku Afrikasta, Irakista, Afganistanista, Bangladeshista, jne., jne.

   Vastaavasti jenkkilään halutaan oikeastaan kaikkialta Maapallolta, mutta suurin tunku on Etelä-Amerikasta.

   Varsinkin Afrikkaan pitäisi saada aikaan politiikka, että röörit poikki yhden lapsen jälkeen.

 4. Nyt Venäjä ”omien sanojensa” mukaan on vanginnut satoja Suomeen pyrkineitä mm Lähi-idästä ja Afrikasta tulleita pakolaisia ja heittäneet ne ulos Venäjästä. Sopii epäillä tämmöisiä ”uutisia”…

  Venäjä pidätti 13 Suomeen pyrkijää Viipurin lähistöltä https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008378210.html

  ”Interfaxin mukaan FSB:n rajapalvelu ilmoitti nyt, että Pietarin ja Leningradin alueen rajavalvonnassa ”otettiin lokakuun aikana kiinni yli 600 Venäjän rajavyöhykkeen lakien rikkojaa, joista suurin osa oli ulkomaalaisia”.

  Todellisuudessa Venäjä ja Valko-Venäjä tuottaa näitä EU:n vastaiselle rajalle…

 5. Nyt sieltä on tullut jo asevoimat rajan yli…🤔

  ”Puolan ja Valko-Venäjän rajalla koettiin maanantain ja tiistain välisenä yönä erikoinen tilanne, jossa tuntemattomat, aseistetut henkilöt ylittivät rajan. Valko-Venäjältä saapuneet miehet olivat pukeutuneet univormuihin.

  Yhä enenevässä määrin Venäjästä riippuvainen diktaattori Aljaksandar Lukashenka on kesästä saakka provosoinut ongelmia Valko-Venäjän presidentinvaalit voittaneen Svjatlana Tsihanouskajan pakolaishallintoa tukevien Puolan ja Liettuan rajoilla.

  – Varaulkoministeri Piotr Wawrzyk esitti Valko-Venäjälle voimakkaan protestin Puolan valtionrajan loukkaamisesta ja korosti, että Valko-Venäjän viranomaisten viime viikkoina toteuttamissa toimissa on yhä selvempiä tahallisen eskaloinnin tunnusmerkkejä, todetaan Puolan ulkoministeriön tiedotteessa.” (Suomen Sotilas)

  1. Kai rajan yli tulevan aseellisen sakin saa lailisesti ampua, elleivät luovu aseistaan käskettäessä?

   1. Puolan armeijan pitää avata tuli rajalla! Loppuu se tuleminen. Mikä raja se semmoinen on mistä marssittaan sotilasuniformussa toisen maahan…🤦

  2. Minun mielestäni Puolan pitäisi vastaavassa tilanteessa kuvata vaikka kännykällä tilanne tarkasti ja avata kylmästi tuli – kun on varmaa, että ovat Puolan alueella.

   Mihinkään provokaatioon – jos eivät ole selvästi Puolan alueella ei tietenkään saa vastata.

 6. Valko-Venäjällä hallitaan asioiden vääristely yhtä hyvin kuin Venäjällä.

  ”Valko-Venäjän valtiollisen uutistoimiston mukaan Lukašenka väitti torstaina, että EU on luonut tahallaan siirtolaiskriisin rajalle”

  *
  Nyt Valko-Venäjän Liettuan rajalle kuskaamat irakilaiset ovat kahden rintaman välissä.

  *
  Mitä tekee brysselin poppoo? – antaa tuomitsevia lausuntoja ja määrää merkityksettömiä sanktioita Valko-Venäjälle.

  *********************************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-12048821

  5.8.2021

  Liettuan ja Valko-Venäjän rajajupakka kiristyy: Kumpikin vannoo, ettei päästä irakilaisia rajan yli

  Valko-Venäjää itsevaltaisesti johtava Aljaksandr Lukašenkan mukaan koko raja on suljettava, jotta Liettuan käännyttämät siirtolaiset eivät pääse takaisin Valko-Venäjälle.
  Liettua kertoi tiistaina aikovansa estää laittomat rajanylitykset ja alkavansa käännyttää siirtolaiset suoraan rajalta.

  Valko-Venäjän valtiollisen uutistoimiston mukaan Lukašenka väitti torstaina, että EU on luonut tahallaan siirtolaiskriisin rajalle painostaakseen Valko-Venäjän hallintoa. Hänen mukaansa siirtolaisia pakotetaan aseella uhaten Valko-Venäjälle.

 7. ”Puolassa tehtiin oikea lakimuutos – laittomasti Puolan alueelle saapuneet heti takaisin.”

  Olen täysin samaa mieltä.

 8. Koko pitkä Valkovenäjän ja EUn välinen raja on parhaillaan ”taistelutantereena”. Valkovenäjä lennättää EUhun haluavia Valkovenäjälle, kuskaa sen porukan Latvian, Liettuan tai Puolan rajalle ja ajaa kuin karjaa rajan ylitse. Toisella puolen rajaa yritetään estää kansainvaellus EUn alueelle.

  EU-komissio sanoo, ettei EU maksa piikkilankaa EUn rajalle.

  Grrr…

 9. Mielenkiintoista:

  ”Yhä vakavampia piirteitä saava siirtolaiskriisi Puolan ja Valko-Venäjän rajalla on ainakin Suomessa jäänyt yllättävän vähälle mediahuomiolle.
  Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt kuitenkin kiinnitti asiaan huomiota Twitterissä tuoden esiin Puolan puolustusministeriön tiedot, joiden mukaan viisi aseistettua valkovenäläistä yritti tuhota raja-aidan samalla huutaen ampuvansa puolalaissotilaita.
  Tilanne rauhoittui vasta Puolan asevoimien ja rajavartioston saatua paikalle lisävahvistuksia.” (Suomen Sotilas 5.11.2021)

  1. Tässä lisää Puolan uutisointia mitä ei Suomessa näytä näkyvän:

   @Poland_MOD

   Further provocations at the border. Yesterday, a Valko-Venäjän lippuBelarusian soldier tried to fire a flare gun towards Puolan lippuPolish soldiers. Fortunately, the gun did not fire.

   @Poland_MOD

   100 meters away, five armed Valko-Venäjän lippuBelarusians tried to destroy the fence, shouting at the same time that they would shoot Puolan lippuPolish soldiers. After summoning additional forces of the Puolan lippusoldiers and the Puolan lippuBorder Guard, the Valko-Venäjän lippuBelarusians withdrew.

   1. Tuo oli suoraan Puolan MOD sivuilta Twitteristä.

    Suomessa kerrotaan vain vähän…outoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *