Blogistien nimitteleminen ja leimaaminen.

Valitettavasti tälläkin alustalla vallitsee tiettyjen henkilöiden harrastama joidenkin blogistien  väheksyminen (käsittääkseni, meidän tulisi olla tasa-arvoisia, jo blogisääntöjenkin suhteen).

Olen henkilökohtaisesti saanut kohdalleni adjektiiveja; vasuri, puna-Pohjola, venäjämielinen ja ylipäätään vasemmistolainen.

Olen aina ollut sitä mieltä, että vähempiosaista, vähävaraista, muutenkin heikommassa asemissa olevia pitää puolustaa. Valitettavasti sitä eivät tee ns oikeistopuolueet, varakkaat ja hyväosaiset eivät tukea tarvitse.

Kotikasvatuksellani oli aina tärkeässä osassa huono-osaisten auttaminen; sitä tähdensi aina isäni.

Näin aikuisiälläkin kovin mielelläni kallistun sille suunnalle, että lähimmäistä, huono-osaista tulee tukea ja käsitykseni on, että vasemmistosta löytynee helpoiten se tukijajoukko. Esim SDP, huolimatta vasemmistolaisuudestaan, oli melkoisen oikeistolainen puolue liki kolme vuosikymmentä. Nyt suuntaus Sanna Marinin johdolla on muuttunut oikeampaan suuntaan. Saa nähdä sitten tulevaisuutta.

Eräs helsinkiläinen tuttavani, rikoskomisario, vasemmistolaiseksi mielletty mielipiteiltään, lausahti mielestäni varteenotettavan lausahduksen ja ajatuksen; aktiivinen politikointi tulisi ehdottomasti kieltää poliiseilta ja sotilailta. Itse hän ei koskaan politikoinut, mielipiteensä kuitenkin lausui tarvitessa. Tuon mielipiteen alleviivaan ehdottomasti. Jokainen poliisiksi tai sotilaaksi hakeutuva silloinkin jo ennalta tietäisivät asian.

Olen äänestänyt, kertonutkin olen, niin porvaria, kommunistia, aikanaan ns vähemmistökommunistiakin, keskustalaista, demaria, jne.

Nykypoliitikoista lienee miltei pakko arvostaa S Marinia, Li Anderssonia, hänessä arvostan nimenomaan hänen rauhallista ja kiihkoilematonta tyyliään politiikassa. SDP:ssä, kaikesta huolimatta E Tuomioja saa arvostukseni, kuten vihreiden O Soininvaara: kok, PS, RKP, KD, Liik, (jonka mielestäni luokittelisin lähinnä poliittiseksi vitsiksi), em puolueista en kyllä oikein osaa löytää arvostamaani henkilöä.

Tässäpä aamun mielipiteitäni ja pohdintojani politiikastakin.

Harvoin olen kirjoittanut politiikkaa sivuavaa avausta, nyt korjaan virheeni.

33 vastausta artikkeliin “Blogistien nimitteleminen ja leimaaminen.”

 1. Vielä tuosta, paljonkin omia mielipiteitäni peilaavana; minun maailmani lienee aika pieni, minua kun eivät kiinnosta Putin, Biden, eivätkä mitkään muutkaan suuren maailman mahtimiehet, ei liioin heidän politiikkansa.
  Pitäydyn suomalaisissa kuvioissa jos hieman ehkä kiinnostaa etelä-naapurimme. Tuttavani poikkesi hotellillamme; kertoili mm huoliaan Eestin nykypolitiikasta. Huolenaiheensa oli nimenomaan Ekre, tosin nyt sen hieman hiipuva kannatus. Kerroin meidän vastaavan PS:n lievästi kasvaneesta kannatuksesta, puisteli päätään.
  Tuttavani on poliisi- ja rajavartiolaitoksen kapteeni, siis sotilas.

  1. No onhan täällä perusuilla pari maailmaa syleilevä blogia: ”karkkia ja sipsea ei saa syödä elokuvateatterissa ja käteinen ei käy”.

   Toinen ongelmoi ”meitä erityisesti koskevaa” Vako-Venäjän pakolaisasiaa, ettei vain Suomeen yltäisi. Niin, että me täällä voimme sen estää tai toisin sanoin persut.

   1. Heikki Karjalainen kysyi :18.6.2021 09:25 , ”Oliko sinulla asiaa itse blogiin”

    Siten hän kirjoittaa:

    ”No onhan täällä perusuilla pari maailmaa syleilevä blogia: ”karkkia ja sipsea ei saa syödä elokuvateatterissa ja käteinen ei käy”. Toinen ongelmoi ”meitä erityisesti koskevaa” Vako-Venäjän pakolaisasiaa, ettei vain Suomeen yltäisi. Niin, että me täällä voimme sen estää tai toisin sanoin persut.”

    Sanotaan, että ensinnä häviä lähimuisti.

    1. Mr. Albanus, lue ensin Kallen edellinen kommentti.

     Kommenttini ymmärtäminen vaatii sen, että käsittää ensin Kallen edellisen kommentin sisällön, jossa hän pitää maanläheiset asiat tärkeinä.
     No, onhan sipsien syönti tärkeää, ja Lukasenkon
     korvien väliin ainakin persut pääsevät vaikuttamaan.

  1. Kiitos vaan Hannu; yritin hieman muotoilla käsityksiäni yhteiskunnan ja politiikan tiimoilta. Muuten jäi mainitsematta se asia, että mistähän puolueryhmästä suurimmat sotaintoilijat ja sotaa ihannoivat tyypit löytynevätkään; eiköhän se liene oikeistosta ja sen ääriryhmistä, näinhän se on aina ollut ja tullee olemaankin.

 2. Noilla kahdella Poliisilla ja Puolustusvoimien henkilöstöllä ei saisi olla mitään politiikkaan vain se tekisi sitoutumattoman ihmisen
  Voi olla että sellanenenkin aika vielä palaa ettei noila kahdella ole edes ääni oikeutta kuten se oli ennen
  Silloin he olisivat kenestäkään riippumattomia ja olisivat vapaita politiikoista terv tepivaari

 3. Se muuten vasemmistoon suuntautunut ammattisotilas ei suinkaan ole vain yksittäistapaus.
  Tunsin aikanaan erittäin monia opistoupseereita jos muutamia kadettiupseereitakin, joilla olivat samat mielipiteet tuosta sotilaiden pidättäytymisestä puoluepolitiikkaan.
  Poliisien suuri edustus mm PS:n riveissä, tuskin edustaa riippumattomuutta?

 4. Suomi on elänyt historiallista kriisiä, jonka menestyksellisestä hoitamisesta nykyinen valtionjohto saa vain roskaa niskaansa ja hakemalla tekaistuja ”virheitä” vastuullisille.
  Tämä kertoo jo paljon yhteiskuntaan pesiytyneistä mätäpaiseista, joita johtaa yhteikuntavastuuton joukko äänekkäitä, vallanhimoisia änkyröitä ja jopa pikkurikollisista koostunut mukapuolue, ps, pienin kirjaimin.
  Vähiten olisin kokoomuksesta uskonut tulleen puolue, joka pelkää jonkun vievän heidän pulleasta rahataskustaan pari lisäpenniä heikompiosaisille – sivityspuolueko ?
  Nostan korkealle hattuani hallituksen vastuuministereille, erityisesti Marin, Henriksson, Andersson, Saramo, Vanhanen, Ohisalo (Haavisto myös).
  Sivistynyt oikeisto on kuollut Suomesta.

 5. Tässä leimaamista juorulehden tyyliin:

  ”Tämä kertoo jo paljon yhteiskuntaan pesiytyneistä mätäpaiseista, joita johtaa yhteikuntavastuuton joukko äänekkäitä, vallanhimoisia änkyröitä ja jopa pikkurikollisista koostunut mukapuolue, ps, pienin kirjaimin.”

  Miten leopardi pääsisi eroon täplistään?

  1. Oliko sinulla asiaa itse blogiin ? Näyttää kiinnostavan vain minun kommenttini niin kuin aina. Itsellä ei mikään muu liiku korvien välissä kuin linkkiviidakossa seikkailu.

 6. ”Oliko sinulla asiaa itse blogiin ?” – ei vaan sinun herjaavan juorulehtityylisen kirjoitukseesi

 7. Kun arvostele jonkun kirjoitusta, niin silloin liikutaan aina henkilötasolla.

  Kenenkään ei tulisi hyväksyä suureen ryhmään suomaisia kohdistuvaa herjausta.

 8. Jos arvostelee asiaa jota blogi käsittelee ei ole henkilö tasolla mutta jos nimittele kirjoittajaa silloin on
  Blogin teksti ja aihe on vapaasti arvosteltavissa
  Mitä tulee isoihin porukoihin esim puolueet ne on vapaata riista olipa puolue mikä hyvänsä
  Niissä ei ole henkilökohtaista missään kohtaa terv tepivaari

  1. Tepi:

   Viimeksi sanoit minun luulottelevan, vaikka esitin todisteet. Ja sitten esitit perättömän väitteen äärioikeistolaisuudesta.

   Haastoit siis riitaa, vai yritätkö lukeutua ääripöljien sankkaan sakkiin.

   1. Ei muuten pidä paikkaansa en haasta riitaa mihinkään suuntaan terv tepivaari

 9. Höpö höpö sun juttus tiedetään leimaat muita noilla kirjoituksilla alaarvoista touhua kokonaan
  Yhteenkään ns kalluppiin en usko mistään kohtaa terv tpivaari

 10. ”Höpö höpö sun juttus tiedetään leimaat muita noilla kirjoituksilla..”

  Vertaa..

  ”Teppana on kyllä tolkuton sälli. Ei juurikaan aattele, mitä näpyttelee.”

  *
  Jälkimmäisen lauseen kirjoittaja ei varmastikaan tarkoittanut teuvomast’a , sillä hän ei ollut vielä kirjoittanut mitään tähän blogiin.

 11. No en ollut kirjoittanut mitään tuo Markku vaan aina näkee vain minut no sitä se on ollut jonkun aikaa terv tepivaari

  1. Et ole kirjoittanut mitään, hah – ainakin tämän:

   ”Höpö höpö sun juttus tiedetään leimaat muita noilla kirjoituksilla..

   1. Niin kirjoitin mutta vasta sen jälkeen kun toinen teki henkilö tason solvauksensa tämänkin sitten kirjoitin terv tepivaari

 12. Täällä kaikki ovat olleet minulle kilttejä ja kiitän siitä. Mutta silloin aamulehti blokeissa yksi laittoi minulle herjaavan kommentin koska minulla on psyykkinen sairaus. Annoin asian silloin olla enkä vastannut, vaikka asia harmitti minua.

  1. Hän ken herjaa toista hänen sairautensa vuoksi, jonka oireetkin lääkitys pitää kurissa, tämmöisen henkilön kommentti lentäisi oitis roskakoriin, vaikka en hanakka olekkaan moiseen touhuun.
   Tämän tyyppiset herjaajat ovat kyllä mielestäni itse lääkärin tarpeessa.

 13. Timo tuon lajin asioita pidän toiselta syyn takeettomina ei pidä irvistellä kenenkään henkisiä asioita ne ovat vakavia asioita
  Mutta Timo olen sinut tuntenut blogeissa vuosia hyvää illanjatkoa ja tulevaa mittumaaria terv tepivaari

  1. Kiitos samoin Tepi. Vielä en tiedä vietänkö juhannuksen Lahdessa vai lähdenkö mökille Kuhmoiseen.

 14. No samoin on itsellä juhannus vielä avoin mutta reilu tunti olen kapeenkylässä Teiskossa terv tepivaari

 15. Minä en pidä sairauteen liittyvistä asiattomista nimittelyistä, enkä henkilökohtaisista loukkauksista. Minä tiedän helvetin hyvin mistä puhun, minulle on lääkärit suoraan sanoneet, että sairastan vakavaa tautia. Ainoastaan raskas hoito ja vahvat lääkkeet pitävät sitä kurissa, kukaan ei tiedä miten pitkään. Minä.hyväksyn täysin asiallisen keskustelun, jo ihan omien kokemusteni perusteella. Minulle vaan on ihan turha tulla laskemaan siitä leikkiä ja puhumaan asiattomasti. Tuntuu ehkä jyrkältä, mutta niin se vaan on.

  1. Suomi on demokraattinen maa, jonka lehdistöä ja mediaa ei hallitse tai tule hallitsemaan äärioikeistolaiset poliittiset voimat kuten persut. Yle on demokraattisesti yhteiskunnan poliittisin voimasuhtein valvoma mediatalo.
   Ääriliikkeet voivat meuhkata vesilasissaan.

   1. Ylen demokraattinen ”valvonta”:
    ”Rakel Liekin rekrytoinnit Yle-kolumnisteiksi: Feministipoliitikko, feministiaktiivi, vihreä poliitikko, transaktivisti, vasemmistoaktiivi, feministiaktivisti, feministi, vasemmistoaktiivi..”

Kommentoi