Eestin tehotarkastukset Tallinna – Helsinki.

Poliisiluutnantti Ardi Hintsin mukaan tehovalvonnassa on saatu kiinni muun muassa rattijuoppoja ja etsintäkuulutettuja henkilöitä. Kuva: Rain Kooli / Yle

….. – Tehotarkastukset ovat peloteviesti. Suomeen tai muualle Pohjoismaihin pyrkiviltä ihmissalakuljettajilta otetaan luulot pois: Viron kautta ei kannata yrittää, toteaa kenttäjohtaja Ardi Hints.

Tekstilainaus ja kuva YLE.

Eestin itärajan aidan rakentaminen, vaikkakin sen olisi pitänyt kattaa liki 300 km itä-rajaa, näin kertoi jo vuosia sitten eräs suomalainen Eestin sotilasasioiden asiantuntija Suomessa ja näilläkin sivustoilla; valmiina tosiasiassa ainoastaan 27 km ja vuosia on sitten mennyt jo yli puolenkymmentä.

Eilen illalla palasin Tallinnasta lääkärireissulta ja ainuttakaan poliisia en mennen tullen nähnyt. Oli muuten siinä mielessä erikoinen reissu, että kaupoissa en käynyt missään. Siis ei ollut ostosreissu.

Kyllä täytyy sanoa noista eestiläisistä viranomaisista; paljon porua, vähän villoja. Toisaalta, aika monissa maissa on samanlainen kulttuuri.

Eestissähän jo monia vuosia sitten yhdistettiin virkamieskunnassa rajavartiosto ja poliisi = nykyään Eestin poliisi- ja rajavartiolaitos. tulli on ainut poikkeus hallinnollisesti.

Sitten minun rekissuuni; kovin huolellisesti suhtauduin, ei yksin määräyksiin vaan myöskin suosituksiinkin. Omalla autolla kun liikuin, se jo oli omiaan alentamaan riskiä.

Kliinik 32:lla kun kävin, sieltä parkkitalosta joutuu kulkemaan Stockmanin lävitse; Stockmanilla, paljon myyjiä, vähän asiakkaita. Tallinnan Stockmanilta en ole koskaan tullut ostaneeksi mitään.

Kliinik 32:lla on tiukka kontrolli koronan suhteen; jokainen asiakas joutuu ottamaan maskin, täyttämään terveystietolomakkeen, ellei sitten ollut kotona täyttänyt lomaketta.

Minulla oli oma maski ja täytetty lomake, jonka toimiston tytöt, nyt jo vanhoja tuttuja, nimeänikään ei tarvitse mainita; Katrin kyllä sen muisti ja kertoi nuoremmille.

Yksi vastaus artikkeliin “Eestin tehotarkastukset Tallinna – Helsinki.”

  1. Jäi tuohon lisäämättä, että Helsingissä tarkastettiin kaikkien tulijoiden koronatodistukset.
    Tarkastajat olivat pressukatoksen alla suojassa; Tallinnassa poliisit olisivat olleet taivasalla ja vesisateessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *