Etninen suomalainen.

Jari Tervo joutui dna-testiin – yllättävä ”lorahdus” löytyi …

suomenkuvalehti.fi › jutut › kotimaa › jari-tervo-joutui…
Näilläkin sivustoilla aina silloin sun tällöinkin vilahtaa tuo termi; etninen suomalainen.
Alussa oleva juttu antoi minulle sysäyksen alkaa hakemaan tietoa ihmisen syntyperästä ja ns roduista ja kuinka ollakkaan; tuon Suomen Kuvalehden jutusta ilmenikin, että kaikki olemme ”sekarotuisia”, tai oikeastaan roduttomia.
Kansalaisuuden ymmärrän nyt paremmin, mutta ihmisten rotuja ja niiden paremmuutta toisiinsa nähden, entistäkin vähemmän.
Yleensähän on todettu, että ihmisasutus tänne Suomen perukoille on pääosin muuttanut idästä, lähinnä nykyisen Siperian alueelta. Jonkin verran muuttoa on myöskin peräisin nykyisen Espanjan, Portugalin alueelta, lähinnä länsirannikolle,  jo maanviljelyksen alkeet omaksuneita. Metsästäjä-keräilijät muuttivat idästä.
Nämä ovat muutoin pohdinnan arvoisia kysymyksiä
 kun puhumme maahanmuutosta. Emmeköhän kuitenkin joka ainut ihminen ole perimältämme maahanmuuttajia, ”sekarotuisia”.
Usein myöskin puhutaan maahanmuuttajista, jotka ovat tulleet ”syömään meidän tienaamiamme verorahoja”.
Toisaalta, jos ihminen on  täysin työhaluton, ymmärrän kritiikin, sillä meillähän on jo kylliksi näitä ”työhaluttomia suomalaisiakin”.

 

31 vastausta artikkeliin “Etninen suomalainen.”

 1. Kunhan kohtuuhintaiset ja luotettavat dna-testit tulevat, olisi mielenkiintoista katsoa, mikä mulatti-eskimo-tataari-aboriginaali-rodut taustaltani löytyisi.

 2. Suomen rasismin isä, A. O. Fteudenthal, oli kielitohtorina sitä mieltä, että kieli on etenkin Suomessa merkittävin tekijä etnisyyden tunnistamisessa ja antaa osviittaa rodun määrittelyssä.

  Erik Allardt oli etnisyyteen perehtynyt tutkija. Hän päätyi tulokseen, ettei rotu eikä kieli riitä etniseen erottautumiseen, tarvitaan myös erilainen kulttuuriympäristö.

  Suomenruotsalaisille etninen erottautuminen on tärkeää. Siksi he rakentavat lankkuaitoja ympärilleen, vaativat surukielisiä palveluita ja estävät lapsiaan saamasta suomenkielisiä kielikylpyjä päiväkodeissa, kouluissa ja armeijassa. Allardtin opit ovat löytäneet maaperänsä.

  Jos suomenkielisetkin haluaisivat säilyttää etnisyytensä unionin ja Telluksen pienenä vähemmistönä, niin meidän pitäisi menetellä surujen tavoin. Siis lankkuaitoja ympärille, muuten finnet liukenevat olemattomiin.

  1. Savikivi- Mage on monistanut nuo fr -jutut laatikkoonsa. Ne ovat vastaukset ihan kaikkeen., vaikka papumössön reseptiksi tai ertyisesti hapansilakoiden.

 3. Tarpeeksi pitkälle taaksepäin kun mennään, niin päädytään mereen, josta aikoinaan kömmittiin kuivalle maalle.

  Kuten tuosta artikkelista käy ilmi, ihmisryhmien välisiä eroja selittää pääosin kulttuuriset tekijät. On aivan sama puhutaanko etnisistä suomalaisista ”rodun” vai kulttuuritaustan perusteella.

  Ei tarvittu kuin kolmen koehenkilön ryhmä, niin jo syntyi eripuraa.Syntyi kiista uskonnon merkityksestä. Kulttuuritausta vaikuttaa ja siten on aivan sama, mitä perimä kertoo.

  Mitä tulee Savikiven kommenttiin, niin on sillä yhteys tähän avaukseen linkin perusteella.

  Lainaus linkistä: ”Esimerkiksi Ranskassa ja Englannissa esiintyi näkemyksiä, joiden mukaan maaseudun ja työläisväestön köyhät olivat eri rotua kuin kaupunkilainen ylä- ja keskiluokka.”

  Tuohan on kuin suoraan ruotsalaisista rotuopeista, jotka pitivät sisämaan suomalaisia itseään ja Suomen rannikkoseutujen asukkeja alempiarvoisina.

 4. Kalle:
  Asiani liittyi vahvasti kuitenkin jutun otsikkoon. Ehkä vahvemmin kuin vitjan muu keskustelu.

 5. Kiduksien jäänteet, hännän tynkä, surkastuneet sormet ja varpaat ja räpylät, joillakin piilokivekset ja väärän sukupuolinen dna tai kromosomien määrä.

 6. Miten ihminen voi syntyä vedestä? Jos on puoli minuuttia upoksissa, soon henki pois. Että ihminen oli alkuaan kala? Hevon höpöä! Tämän narratiivin ”loi” 1800-luvulla Darwinin popularisoija, saksalainen Ernst Haeckell, joka oli etevä taiteilija ja joka väärensi ihmisikiön kehityksen tukemaan evoluutioteoriaa. Nämä sikiökuvat huomattiin väärennöksiksi jo Haeckellin eläessä, mutta silti samaiset sikiökuvat ovat olleet koulun biologiankirjoissa reilusti yli sata vuotta. Ilmeisesti väärennökset sopivat varsin hyvin narratiiviin.
  En kiistä evoluutiota, mutta en oikein usko evoluutioteoriaan, tarkoittaa makroevoluutiota eli lajin vaihtumista toiseksi lajiksi.

  En ole näkemykseni kanssa yksin. Yhdysvaltalainen kuuluisa filosofi ja ateisti Thomas Nagel on sanonut: ”Evoluutioteoria on ideologia, joka on typeryyden riemuvoitto järjestä.”

 7. Näillä keinoin Ruotsissa pidettiin rotu ”puhtaana”.

  – Kallotutkimus: Anders (1796-1860) ja Gustaf Retziuksen (1842-1919) kehittämä rotuoppi korosti ruotsalaisten rotupuhtautta. Esim. suomalaiset ja saamelaiset eivät olleet yhtä puhdasrotuisia kuin ruotsalaiset. G. Retzius perusteli tätä tutkimalla kallojen muotoa. Hänen mielestään kansojen parhaaseen ryhmään kuuluivat Skandinavian maat ja monet Länsi-Euroopan maat, koska ne olivat myös kaikkein taloudellisemmin kehittyneitä maita.

  – Seka-avioliittojen estäminen: Herman Lundborgin (1868-1943) mielestä epäkelpojen ihmisten lisääntyminen pitäisi estää samoin kuin seka-avioliitot esimerkiksi suomalaisten kanssa, jotta rotu pysyisi puhtaana. Rotuhygieniasta löytyi vastaus hänen mielestään kaikkiin yhteiskunnan ongelmiin, kuten köyhyyden ja rikollisuuden torjumiseen.

  – Steriloinnit: Ruotsissa harjoitettiin eugeniikkaohjelman mukaan sterilisaatiopolitiikkaa vuodet 1935-1975, jolloin sterilisoitiin 63 000 henkilöä. Näistä 93 prosenttia oli naisia, ja he olivat etenkin työväenluokasta. Eugeniikan eli hyväsyntyisyysohjelman mukaan esimerkiksi perinnöllisesti sairaiden ja vajaälyisten lisääntyminen oli estettävä.- –

  – Tiukka maahanmuuttopolitiikka: Ruotsissa kiellettiin romanien maahanmuutto vuonna 1914 ja kielto kesti vuoteen 1954 saakka. Toisen maailmansodan aikana Ruotsi oli nihkeä ottamaan juutalaisia pakolaisia maahan aina vuoteen 1942 saakka.

  Ruotsiin perustetiin maailman ensimmäinen rotubiologinen instituutti.
  ————————————————-
  Lähde: Tapio Tamminen: Kansankodin pimeämpi puoli (2015).
  Turun sanomat 18.9.2018, LM Johanna Juupaluoma.
  —————————————————————————————-
  Suomessa säädettiin vuonna 1935 laki, jonka mukaan vajaamielisiä ja mielisairaita voitiin pakkosteriloida tietyin perustein ilman kohteen omaa suostumusta. Steriloinneista luovuttiin vuonna 1969. Vuosina 1935-1970 Suomessa steriloitiin yli 75000 ihmistä rotuhygieenisten syiden perusteella. (Lähde sama kuin muukin teksti.)

   1. Mikä huu-haa?
    Tunnettuja julkisia tosiasioita et tuolla kykene kumoamaan ja ruotsalaiset ovat olleet erityisen tehokkaita roturasismin edistämisessä, vaikka se kuinka ”raapisi rupia” sieluusi.

   2. Missähän Huhaa Karjaisen tieteellisen todisteet ovat?

    **************************************************************************************
    Gustaf Retziuksen (1842-1919):

    ” ..puhdasrotuisia kuin ruotsalaiset. G. Retzius perusteli tätä tutkimalla kallojen muotoa. ”
    *
    Parinkymmenen vuoden kulutta puhdasrotuinen ruotsalainen on maan vähemmistöä.

 8. Pidän evoluutioteoriaa kreationismia uskottavampana.

  **************************************************************************************

  Evoluutioteoria v.s. kreationismi
  .
  .
  Evoluutioteoria on kohdannut erilaista vastustusta aina synnystään 1800-luvulla asti. Vuonna 1859 Charles Darwin esitti kirjassaan Lajien synty, että maapallon kaikki elämä periytyy yhteisestä kantamuodosta luonnonvalinnan vaikutuksesta. Teoria on nykyään yleisesti hyväksytty tieteellinen malli, ja lähes kaikki sen vastustus on peräisin uskonnollisista lähteistä, eikä tiedeyhteisöstä. Teorian vastustajat esittävät sen olevan osittain tai kokonaan epätosi, tai muuten kyseenalainen.

  .
  Kreationismi

  Keskiajan lopulla Euroopassa uskottiin yleisesti että Jumala oli luonut maailman Edenin puutarhassa viikon aikana. Uuden ajan löydöt kuten fossiilit herättivät kysymyksiä, joihin vanhat käsitykset eivät kyenneet enää vastaamaan
  [ Lähde . Wikipedia]

  1. Tänä päivänäkin siellä täällä elää usko siihen että tämä jumalan luomistyö tapahtui 6000 vuotta sitten jolloin maailma muka luotiin kertaheitolla suoraan nykyiseen muotoonsa. Siis ajallisesti sopivasti 4000 ekr, jolloin elettiin vielä viimeisiä esihistoriallisia aikoja ilman mitään ihmisen laatimia kirjallisia dokumenttejä. Missäpä muualla tätä uskoa voimallisemmin vaalitaan kuin vahvasti sivistyneen USA:n ns. raamattuvyöhykkeellä. Trump on siellä kova sana joskaan läheskään kaikki Trump-fanit eivät ole kreationisteja.

   Tiettävästi Kairon yliopistossa opetettiin vielä 1900-luvun alussa että maa on kaikkeuden keskipiste jota muut taivaankappaleet kiertävät. Näin siksi että Koraanin teksteissä on näin sanottu eikä yliopisto voinut tästä auktoriteetista opetuksessaan poiketa. Kuitenkin lienee niin että sielläkin opetus on nyt jo harmonisoitunut läntisen maailman kanssa. Tämä on sikäli lupaavaa että ehkä on inhimillisesti mahdollista että kreationistitkin ajan myötä tarkistavat kantaansa evoluutioteoriaan.

  1. H Karjalainen : ”Mikäs on linkkiviidakkomiehen oma laajempi näkemys ihmisen alkuperästä.”

   H Karjalainen näkee taas jossakin viidakon – onko kyseessä hallusinaatio?

   *************************************************************************************
   Jos joku haluaa muodostaa käsityksen ihmisen tai koko luomakunnan alkuperästä, niin se ei voi onnistua mitenkään vain pelkällä pohdinnalla.

  2. Alla esimerkki Hookarjalaisen tavasta esittää n.s. oma mielipide –”jotta en sotkisi omia mielipiteitäni ..”

   Tämä n.s. mielipide on yhtä kuin linkki hesarin sivustolle,

   https://www.pirkanblogit.fi/2020/heikki_karjalainen/varsinainen-sortinsakki-perussuomalaiset-pyrkii-vallan-kahvaan/comment-page-1/#comment-110558

   Jotta en sotkisi omia mielipiteitäni tähän juttuun muuta kuin otsikon, liitän vain laajan kirjoituksen linkin perussuomalasisten vaarallisista sisäisitä ”aineksista” / HS 20.9.2020. Otsikko: ”Neljä vuotta, jotka edelsivät murhayritystä” .

   Juttu on vain tilaajille, joten hankkikaa HS-digi tai menkää R-kioskille tai kirjastoon.

   https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006640521.html

 9. Mielestäni olisi hyvä pysyä otsikon aiheessa, eli suomalaisten etnisyydessä.
  Jotta voitaisiin pysyä otsikon aiheessa, pitäisi ymmärtää, mitä etnisyydellä tarkoitetaan.

  Ymmärrystä voisi lisätä lähestymällä aihetta muuta kautta:

  Esimerkiksi Ruandassa oli kaksi suurta etnistä ryhmää. Etnisten ryhmien välisessä kilpailussa taisi tulla miljoona ruumista. Se, että eri etniset ryhmät oli ängetty yksien rajojen sisään, johtui siirtomaavaltojen (mm. Ranska) ylimielisyydestä.

  Idi Aminin riehunnalla oli etninen tausta ja tuki.

  Etiopian sodat johtuvat etnisistä ristiriidoista. Muistaakseni myös somalit voidaan jakaa kahteen etniseen ryhmään.

  Kongossa on kaksisataa etnistä ryhmää omine kielineen. Siirtomaavalta sitoi ryhmät samaan nippuun eli vankilaan, jossa nyt kilpailevat vallasta keskenään.

  Keinotekoisesti luodussa Liberiassa on yhdeksän etnistä ryhmää, eikä rauhan päivää. ”Tampereen tapaus” sierra-leonialainen Liberian sisällissodan sotilas on nyt rosiksessa tutkinnassa.

  Nigeriassa etninen ryhmä julistautui itsenäiseksi ja otti kansallislaulukseen Finlandian. Ei auttanut, Nigeria integroi sen väkivaltaisesti omaan ristiriitaiseen sakkiinsa.

  Etelä-Amerikasta eivät etniset ristiriidat lopu.

  Intiassa on etnisiä sisällissotiasotia, kun eivät ole osanneet pystyttää rajoja etnisten ryhmien välille.

  Unionissamme on kymmeniä etnisiä ryhmiä. Jotkut sivistymättömät puolijauhoiset tollot ovat nyt poistamassa rajat niiden väliltä.

  Rajojen poistuessa seuraa taistelu vallasta etnisten ryhmien välillä.

  1. A. O. Freudenthal pohti mahdollisuutta, jossa ruotsinkieliset ylempirotuiset (Suomen tutsit) laittaisivat rajat ympärilleen, mutta päätyi kuitenkin ratkaisuun, jossa finnet alistettaisiin.

   Vuonna 1906 aloittanut RKP perusti toimintansa Freudenthalin opeille. ”Taistelu ruotsalaisen rodun puolesta” poistui puolueen virallisesta ohjelmasta vasta 1950-luvun loppupuolella, mutta näkyy jatkuvan yhä edelleen.

   Olennaisena osana freudentalistien valtataistelussa oli kaikin mahdollisin tavoin vaikeuttaa finnien korkeakoulutusta.
   Valta valtakunnassa oli perinteellisesti ruotsinkielisillä, mutta ruotsinkielisten keskuudessa oli myös oikeamielisiä, fennomaaneja, jotka halusivat nostaa kantaväestön sille kuuluvaan asemaan.

   Svekomaanien harjoittama sortopolitiikka ja säätyjaon pönkitys oli omalta osaltaan johtamaan bolsheviikkikapinaan vuonna 1918.
   Ruotsalaisvastaisuus ei ehkä ollut bolsheviikkien ohjelmassa, mutta kuitenkin käytännössä toteutui lukuisten ruotsinkielisten säätyläisten teloituksissa.

   —-

   Ruotsalaiset rotututkijat olivat oikeassa siinä, että suomalaiset ovat eri rotua. Suomalaisilla on keltaisempi iho kuin ruotsalaisilla ja slaaveilla. Isompi kallo ja korkeammat poskipäät. (Sanna Marin on ugri-kaunotar).

   Taannoinen kokoomuksen opetusministeri isoine päineen vaikutti finneltä, mutta ei silti ryppyillyt pakkoruotsia vastaan.

   Pimeyden peikon, Jörnin, geneettiset sukujuuret olivat vahvasti saksalaiset ja suomalaiset, mutta oli kai äiskänsä kautta imenyt ylimielisyyden suomalaisia kohtaan. Riehui pellenä eduskunnassa freudentalistien riveissä vastustaen suomalaisten vapaata kielivalintaa. Arvelen, että kolmiolääkkeillä oli osuutta tapahtumassa.

 10. Heikki Karjalainen.”Eli kumoat huu-haalla lääketieteelliset ja ihmisen patologiset rakenteet ja siinä historialliset tosiasiat.”

  Kommenttini perustui kokonaisuudessaan lehtikirjoitukseen:Turun Sanomat 18.9.2018, kirjoittaja LM- Johanna Juupaluoma, kirjoituksen alla lukee Lähde: Tapio Tamminen: Kansankodin pimeämpi puoli (2015).

  Tarkoitatko että Tapio Tammisen kyseinen kirja on huu-haata, vai mitä? Varmaan näemme perustelusi.

  Vai etkö halua pysyä avauksen aiheessa, joka käsittelee suomalaista rotua ja geeniperimää ja kansan historiaa? Jos aiheessa pysytään, kyllä minusta silloin pitää ottaa huomioon myös ruotsalaiset, olemmehan naapurikansoja, joilla on monisatavuotinen yhteinen historia, joten oletettavasti suomalais-ruotsalaisia seka-avioliittoja on ollut enemmän tai vähemmän, siis ennen kuin ruotsalaiset rotutohtorit kallonmittauksineen rupesivat vaikuttamaan 1800-luvulla.

 11. Ei se hyvin alkanut tämäkään avaus, pakko poistaa muutama loukkaava mielipide.

 12. Ei ole tarkoitus loukata, mutta väittäisin, että Teuvo Hakkarainen on geneettinen viikinki, mutta etninen suomalainen.

 13. Ihmisen perimä eli genomi tarkoittaa kaikkea ihmisen DNA:han koodattua perintöainesta geenit mukaan lukien, joka on varastoitunut 23 kromosomipariin sekä mitokondrio DNA:han. 22 näistä kromosomipareista ovat autosomeja; 23. pari eli sukupuolikromosomit X ja Y määräävät ihmisen sukupuolen ja sukupuoliset ominaisuudet. Wikipedia.

  Ihmisen perimä selvitettiin lopullisesti vuonna 2003. Esimerkiksi ihmisrotujen tutkimisessa se ei ollutkaan sellainen viisasten kivi kuin oli oletettu, joten näillä näkymin tyydyn tähän: ”Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla, olkaamme siis suomalaisia.”

  1. Eihän noista desribonukleinihapoista ( DNA) ja genetiikasta kannata täällä kirjoittaa, jos ei ymmärrä, mitä kirjoittaa ja miten se liittyy ihmisen etnisyyteen.
   Tatu Vanhanen on polemisoitu etnisyysväittelijä.

 14. Nyt juuri Alfa-teeveessä on mielenkiintoinen Ukkola-live.

  Suomenkielinen Jari Ehrnroth oli havainnut kahdenlaista liberalismia:
  1) Politiikalla hallitaan yleiset asiat, mutta muuten ihmiset saavat elää vapain arvoin
  2) Politiikalla ohjataan liberalismia

  Johtopäätöksiäni:

  RKP kuuluu jälkimmäiseen ryhmään. Se luokitellaan liberaaliseksi puolueeksi, mutta määrittelee poliittisesti liberalisminsa rajat.
  RKP on etnopolitiikassaan PS:n veli. On vaikea sanoa, kumpi on etnoisempi. Jos surujen etno-oikeudet neutralisoitaisiin, uskoisin nähtävän persujakin ärhäkämmän etnopuolueen.

  RKP voisi jo nyt suomentaa nimekseen Perussuomenruotsalaiset, PSR, puhekielessä persurut.

  Koskahan näemme persujen ja persurujen yhteishallituksen. Tähän avautunee mahdollisuus vasta liittovaltiossa persupuolueen turvottua, ellei kumpikin puolue joudu kieltolistalle.
  Ehkä etnopuolueet on unionissa pakko kieltää ja laittaa etnoilijat telkien taakse.

 15. Eihän noista desribonukleinihapoista ( DNA) ja genetiikasta kannata täällä kirjoittaa, jos ei ymmärrä, mitä kirjoittaa ja miten se liittyy ihmisen etnisyyteen.
  Tatu Vanhanen on polemisoitu etnisyysväittelijä.

  Miksi sitten kirjoitat. Mikset tee sitä mitä parhaiten osaat – trollaa.

 16. Kävin tarkistamassa välillä susitilanteen. Latureitillä ei ollut koiraeläinten jälkiä eilen eikä tänään, toisin kuin toissapäivänä. Susilla on usein yli tuhannen neliökilometrin reviiri. Reviirille tulijoista tehdään etnoruokaa. Luulisin, että maaliskuussa sudet tulevat nälissään etsimään etnoruokaa talojen pihoilta. Susi on koira ja koira on susi, mutta etnotietoisuus on valttia.

  Hiihdellessäni mietin tulevaisuuden etnopuolueita persujen ja persurujen lisäksi:
  persa, perussaamelaiset
  perro, perusromanit
  perho, perusvirolaiset
  perve, perusvenäläiset
  perso, perussomalit
  perer, peruseritrealaiset
  perhe, perusgermaanit
  perru, perusruotsalaiset
  perno, perusnorjalaiset
  pertan, perustanskalaiset
  pertur, perusturkkilaiset
  perper, peruspersialaiset
  perarab, perusarabit
  perkur, peruskurdit
  peraf, perusafgaanit
  perpat, peruspataanit
  perju, perusjuutalaiset
  perbri, perusbritit
  perma, perusmarokkolaiset
  peruig, perusuigurit

  Kyllähän näitä etnoryhmiä riittää, vihreät haluaisivat antaa kaikille erityistukea, ettei tarvitsisi kokea ahdistusta vieraassa ympäristössä.

  1. pervi, perusvirolaiset
   perge, perusgermaanit

   Iso sori, etten ajoissa taaskaan korjannut tekstinkäsittelyn tekemiä ”korjauksia”.

Kommentoi