Koiravaljakot.

Koiravaljakot

Tuommoista uutisointia tänä aamuna. Kotkalainen koirahoitolayrittäjä aikoo tuoda Lapista koiravaljakoita Kotkaan.
Hyvähän se on, että yrittää mutta realiteetit eivät näytä ihan kunnossa olevan.
Kyseessä olisi viisi valjakkoa, siis n 30 koiraa.
Jos lasketaan kuljetuskustannukset, koirien ruoka, ainakin kolmen hengen palkat ja majoituskulut, verot, vakuutukset, päivärahat yms kulut; epäilen, että suomalaisista ei löydy maksuhalukkuutta riittävästi.
Kaiken lisäksi asiakkaiden tulisi saapua Kotkan seudulle. Aikanaan kun tuota hommaa tein, minun tuli kalustoni kanssa mennä tapahtumapaikalle ja asiakas sitten pääsisi ajelemaan.
Viidestä valjakosta tulisi olla tuottoa minimissään n 1000€/päivä/valjakko. Asiakkaitakin pitäisi löytyä täysi määrä ainakin viitenä päivänä/vko ja monta monta viikkoa putkeen. Kyllä minulla tästä kohtuullisesti kokemusta on.

4 vastausta artikkeliin “Koiravaljakot.”

 1. Itsekkin tuosta luin ja ajattelin, että ruuhkausuomessa tuskin on elämisenmahdollisuutta, vaikeuksia riittää jo paikkojenkin osalta, mitkä olisivat harrastamiseen otolliset ja edes lainmukaan mahdollistaisivat ammatillisen toiminnan.
  Kyllä ne sopivat erämaaluontaiseen ympäristöön, jossa on lääniä ja tilaa ja jonne ne paksun lompsan omaavatkin lähtevät hakemaan elämyksiä harmaan arkensa piristykseksi.
  Ja luntahan se vaatii ja nykyinen lumitilanne mikä nyt vallitsee eteläsuomessa, saattaa seuraavan kerran olla vasta ehkä kymmenen vuoden kuluttua.

 2. Kyllähän Etelä-Suomessakin ajouria löytyy ja vesistöjen jääpeitteet, suoalueet, lisäksi mutta asiakkaalla pitää se paksuhko lompakko tosiaan olla.
  Tänä talvena vielä tuota lunta on ollut; kauankohan, viime talvi taas aivan toinen ääripää.

 3. Täällä meilläpäin aika niukasti enää lunta ja jäälle en menisi mistään hinnasta.

  Mahtaakohan hallitus, eli valtio maksaa jotain yrittäjätukea, sehän aika helposti nykyään rahaa lapioi.

 4. En nyt oikein ihan tämän päivän tilanteen mukaan kommenttiani laatinut.
  En menisi minäkään meidän vesillämme jäille tällä hetkellä.
  Meillä on Tammelassa ihan aitoja erämaa-alueita, kansallispuistoja jne.

Kommentoi