Säännöistä näköjään poikkeuskin.

Aina väitetään, että uroskissa vaeltelee varsin laajallakin alueella, jopa neliökilometri.

Vaan se tuo meidän Mirri; aamusella sinne postilaatikolle kanssani, saa aamiaisen ja sisälle menen.

Mirri syö aamiaisensa ja sitten mökkiinsä. Kun lähden kanoille päivän rehuja viemään, oitis Mirri mukana.

Sisälle kun menen, Mirri vetäytyy mökkiinsä.

Siinä tuo näkyy touhuilevan kanalaan vievän polun varrella ja näyttää keksineen jos mitä. Mirrin poistumissäde mökiltään n 50m, mitenkäs tähän vuodenaikaan sanotaankaan noiden uroskissojen hakevan parittelukumppania (vähän sama kuin meillä ihmisillä nuo Lapinreissut), no, Mirri ei ole edes yrittänyt Lappiin, jos en minäkään.  Tuossa se päiväsajan mökissään makoilee, minun seuranani kaikissa pihatouhuissani.

Jos minua Lapin reissut eivät kiinnosta, olisikohan tuon Mirrin kanssa sama asia; vähän poikkeavia elelijöitä kumpikin.

Jaa, mitenkäs se vanha viisaus; vakka kantensa valitsee?

6 vastausta artikkeliin “Säännöistä näköjään poikkeuskin.”

  1. Mukava kirjoitus. Hienosti yhteiselo Mirrin kanssa sujuu, molemmat onnellisia toisistaan.

  2. Noinkin on mahdollista mutta oletkos varma ettei sitä ole leikattu silloin ne ei mene koti piiristäään minnekkäään seksi reissulleen terv tepivaari

  3. Tärkein asia kissalle, sukupuolesta riippumatta lienee, päivittäin runsas ravinto, hyvä, kuiva ja lämmin pesätila ei ole tarvetta ravinnonhankkimisreissuille. Edellisestä huolimatta, kissan vahva saalisvietti panee sen metsästämään mutta kylläinen vatsa ei pakota reissulle.

    1. Mitenkäs Kalle Mirri suhtautuu siihen, jos olet joillakin asioillasi jonkun päivän, lähteekö se haeskelemaan sinua jostain kauempaakin, vai onko se niin osava, että kun sanot sille, että odottele vaan rauhassa tässä omissa nurkissa, isäntä palaa muutaman päivän kuluttua ja että emäntä huolehtii sinun ruokintasi minun poissaollessani, luota häneen.

  4. Tuo olikin Arvi yllättävän fiksu kysymys. Vastaus siihen, että kun lähden autolla pihasta, Mirri painelee omille poluilleen, kyllä se äijä sitten tulee.
    Vaimoni on Mirrille ikään kuin ”Varakalle” ja kun reissuiltani palaan; Mirri on ehdottomasti ensimmäinen vastaanottaja.
    Vielä oikeastaan; ihmiselle pitää aina eri asioita selittää; toisaalta hyvässä kontaktissa ihmisen kanssa elävä esim kissa; ei tarvitse sille selitellä, se tuntee kehonkielesi, toimenpiteesi ja osaa päätellä: Näin tämä on.

Kommentoi