Huittisten hullu tuulisähkömies taikayössä

Varmaan kaikki muut paitsi minä ovat kuulleet Huittisten hullusta tuulisähkömiehestä, joka katsoo kalenterit ja säät odottaen taikayötä, jolloin tuulivoimalat käyttävät enemmän sähköä kuin tuottavat.

Taikayönä on tyyntä ja kova pakkanen ja tähdet luovat kelmeää valoaan. Aina tällöin Huittisten hullu mies ottaa huikat tuulisähköllä kirkastetusta paloviinastaan ja lähtee lampsimaan eestaas Taikayöntietä hoilotellen ja ulvoen kilpaa susien kanssa.

Varmaan monikin on tapauksen nähnyt ja kuullut, mutta ei mielellään lähtisi todistamaan tästä oikeudessa etenkään sen takia, kun mitään rikostakaan ei ole oikeastaan tapahtunut. Pientä hulluutta vain.

8 vastausta artikkeliin “Huittisten hullu tuulisähkömies taikayössä”

 1. Vastoin kirjoittajan tietoa nuot muka Huittisten hullut oli Huittisiin muualta tulleita nälkäsiä pula aikana
  Ja tuon tekstin pitäisi oikeasti olle hullumies Huittisissa syö enemmän kun tienaa pistää loput pankkiin ja elää koroilla
  Tuo asia on noin eikä noin että hullumies huttisissta syö enemmän ku tienaa pistää loput pankkiin ja elää koroilla
  Huittinen on ollut tuona pulaa paikkana paikka jossa maan viljelyksen ansiosta siellä oli ruokaa ja siksi sinne myös meni nälän hädästä kärsiviä ihmisiä
  Suurina ihmis laumoina
  Mutta jo pitkään ollut hullusta miehestä Huittista on kääntynyt ja vääntynyt puheissa aivan toiseksi mitä se alunperin on ollut terv tepivaari

  1. Kiitti tarinasta. Kertomus tuon sanonnan takana onkin vähän mietityttänyt.

  2. On se Huittinen varakas kunta ja varakkaita tilallisia kuten Pietilät. Kummisukulaisillani Koskisilla oli Loimijoen rannassa suuri kanala ja munia vietiin aina Tampereelle saakka.

   1. Viljely menestyy Huittisissa.

    Saattoi menestyä myös 1860-luvun hallavuosina jollakin tapaa, jos sinne nälkäisiä kerääntyi juuri tuolloin. Kangasalla kuoli nälkään väkeä.
    Eiköhän suuri tulivuorenpurkaus maailmalla ollut katojen aiheuttaja.

    Supertulivuoren purkaus tappaisi varmaan miljardeja ihmisiä nälkään. Mutta meillä ei ole hätää. Kataisen hallitus päätti puolittaa elintarvikkeiden varmuusvarastot. Ja nekin varastot täytyisi luovuttaa unionin muille maille, koska niillä varastoja ei ole sitäkään vertaa.
    Aikoinaan Sveitsin, Saksan ja Suomen varastot arvioitiin kohtuullisiksi.
    Ihmisten pitäisi kai laittaa omat varastot jenkkilän mallin mukaan ja hankkia pyssyjä turvaksi. Rinssieversti Lipposen mielestä meidän pitäisi ottaa mallia Yhdysvalloista.
    ———
    Huittisissa on vaarana tulvat. Mitenkähän tulevana keväänä?

 2. Niin ja että Huittisiin yleensäkään pääsi, niin piti mennä tuolta meidän nurkalta ”läpi Urjalan taikayön”.

 3. Noinhan se on eikä matka muutoin ole mitään jos ei koe matkaa Urjlan taikayön piirissä terv tepivaari

 4. Kyllä sellanen on olemassa saman järven rannalla kuin minäkin.

Kommentoi