Hyvä veitsenteroitin, mutta raskas kuljettaa

Veitsenteroittimeksi kalliin puoleinen. Ei riitä satanen eikä kaksi. Siinä on useampi hinkkauspinta eripituisille veitsille. Oikea teroituskulma on helppo säätää. Teroituspintaan ajoittain kertyvä karsta poistuu samalla kun hioo veistä teräväksi. Äsken teroitin yhden veitsen ja olen tulokseen tyytyväinen.

Teroitin on myös monipuolinen. Nyt olisi tarkoitus paistaa sen päällä lettuja kolmella pannulla yhtäaikaa. Teroittimessa olisi myös uuni, mutta sinne ei nyt kuitenkaan ole pantavaa.

Se on moro ja terveisiä tutuille.

11 vastausta artikkeliin “Hyvä veitsenteroitin, mutta raskas kuljettaa”

 1. Noinkin voi käydä kun unohtaa laittaa silmä lasit niin luulee hella veitsen teroittimeksi
  Mutta sattuuhan tuollasta terv tepivaari

 2. Aika vahvat ilta-/aamuhörpyt on tullut otetuksi jos luulee hellaa veitsenteroittimeksi; eri asia sitten jos ei osaa oikeita teroitusvälineitä käyttää, silloin voi veistänsä ”hioa” vaikka hellanlevyynkin. Teroitustulos tietenkin sen mukainen.

 3. Ominaisuuksien painokertoimet vaihtelevat aina kulloistenkin tarpeiden mukaan.

  Politiikassakin kaikki arvostavat samoja tavoitteita. Ainoastaan painokertoimet ovat kullakin yksilölliset ja arvoasetelmat eri yksilöiden välillä ristiriidassa.

  1. Noinko luulet ei ne tavoitteet silti kaikilla ole samoja Suomessa toiset elää v 1918 ja toiset v 2021
   Aika iso marginaali terv tepivaari

   1. Tarkoitin tavoitteita eri tarpeitten tyydyttämisessä. Yhteiskuntajärjestelmä on vain väline tuossa ajattelussa.

    1. Olen todennut olevani konservatiivinen perussuomalainen, mutta vasta tänään oivalsin, että olenkin konservatiivinen perussuomalainen siksi, että olen liberaali.
     Perussuomalaisuus toteuttaa minulle tärkeitten tarpeiden optimaalisen tyydyttymisen, sillä onhan Suomi valtakuntien valio, eikä Suomen vakautta kannattaisi seikkailupolitiikalla horjuttaa.

     Liittovaltio veisi meidät kohden fasismia, sillä ilman fasismia ei tuollainen monikulttuurinen keitos pysyisi kasassa. Jo nyt unionin yksittäisillä maillakin on vaikeuksia pysyä kasassa ilman fasistisia otteita.

     Kaikenlainen fundamentalismi on liberaaliuden vastakohta. Mutta voiko aivorakenteeltaan liberaali käyttää käyttää fundamentalismia välineenään tavoitteiden saavuttamisessa?
     Kyllä kai niinkin voi käydä, periaatteessa, jos lähdetään siitä, että liberaalin aivorakenne on joustava ja olosuhteisiin mukautuva.

     Mutta aivoiltaan konservatiivinen henkilö voi kannattaa liberaalia yhteiskuntajärjestelmää totunnaisista syistä, vaikka yhteiskunta näyttäisi ajautuvan päin persettä.
     Liberaali on valmis turvautumaan
     vaikka fasismiin, jos tarve vaatii.

     Heh!

 4. Totta on Heikki; tuolla keraamisella rungolla, kuin myöskin kahvimukin pohjaa käytettiin teränsuun karbidien oikaisuun, varsinaista teroittamista se kuitenkaan ei korvaa. Pyöristynyt terän suu vaatii joko timanttiviilaa+keraamista puikkoa tai hiomakiveä.

 5. Meillä on painava pyöritettävä käsikäyttöinen 40- 50 sm halkaijaltaan oleva tahko. Se olisi todella hyvä, siihen vaan ei ole aikoihin suostunut kukaan pyörittäjäksi. Kirveet, vesurit j a viikatteet saisi äkkiä teräviksi. Niin no, eihän teillä kellään enää mokomia työkaluja, nykyaikana.

 6. Kyllä meillä tuommoinen sementtitahkokin löytyy, vaan se makoilee tuolla pienen rehusilppurin vieressä lähes käyttämättömänä.
  Tuo Scheppachin tahko monine kivineen ja helppouksineen, teräohjureineen yms, peittoaa vanhan sementtitahkon.

Kommentoi