100 km vartioitu muuri Puolan ja Valko-Venäjän rajalle

Näin tekee NATO maa Puola. Pistää työvoimaansa 3-vuorotöihin ja alkaa rakentamaan Joulukuussa 2021 oikeaa MUURIA itärajalleen idän ja lähi-idän invaasiota vastaan. Rakennelman hinta n 350 miljoonaa euroa ja pituus n 100 kilometriä! Tietää myös sitä että sinne pystytellään vartiotorneja ja systeemejä jotka havaitse ja varoittaa liikkumisesta muurin läheisyydessä. Liekkö miinakettää tarjolla…?

Puola aikoo rakentaa muurin Valko-Venäjän vastaiselle rajalleen – parlamentti hyväksi kiistanalaisen suunnitelman https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008370106.html

Mitä tekee Suomi? Mykkänen (KOK) ehdottaa jonkin aidan rakentamista joihinkin osiin rajanylitys paikkojen läheisyyteen (luultavasti normaali häkkiaita, josta voi kiivetä tai leikkurilla napsauttaa itsensä sisään) ja senkin häkkyrän valmistamista vasta mietitään (vie kaikkine istuntoineen ja valituksineen seuraavat 10-vuotta tässä maassa?) Ja lopulta se hylätään. Jos PS olisi tätä vaatinut olisi se ollut rasismia ja muuta vastaavaa lehdistön mielestä, eli hyvä että joku muu puolue sitä edes ehdotti, vaikkei tule toteutumaan koska tämä on täällä tälläistä…

Nostan hattua puolalaisille! Näin pitää toimia, ASAP eikä kymmenen vuoden päästä!

Kuvassa mennyttä aikaa kun ilman aitojakin se idän vainolainen ja kaikki muutkin pysähtyi rajoillamme (kuva minun arkistoista):

9 vastausta artikkeliin “100 km vartioitu muuri Puolan ja Valko-Venäjän rajalle”

 1. Siinä olisi Suomen rajallekin rakennusmiehille ja kuljetusfirmoille paljon töitä! Se voitaisiin tehdä ihan kotimaisin 🇫🇮 voimin ja tarvikkein. Salpalinja II.

 2. ”Viron ja Venäjän välistä raja-aitaa on rakennettu nyt jo vuoden ajan Luhamaan rajanylitysaseman ja Viron, Latvian ja Venäjän rajojen yhtymäkohdan välisellä, 23,5 kilometrin pituisella osuudella. Seuraavan etapin, 39,5 kilometriä pitkän rajaosuuden, rakennustyöt alkoivat juuri, syyskuun puolivälissä. ” (IL 27.9.2021)

  Missähän vaiheessa tämä työmaa on nyt, mukana on myös suomalainen firma sitä rakentamassa. Venäjä pystyttää myös omalle puolelleen jotain aitaa..?

 3. Olen ainakin pari vuosikymmentä ollut rajojen kannattaja. Jokainen kulttuuri tarvitsee ympärilleen palomuurin suodattamaan kulttuurivaihtoa.

  Ymmärrän siis jossain määrin RKP:n toimintaa, mutta RKP ei ymmärrä finnejä.

  Pää kaikilla, mutta ymmärrys harvoilla.

 4. Tänä päivänä raja-aitaa ei tarvitse tehdä yksinomaan muureilla. Teknologia tarjoaa muitakin apuja.

  Tuhannen kilometrin aita kuulostaa idiootin touhulta, mutta rajan tehostaminen monin eri keinoin yhdessä voisi toimia.

  1. Se Viron aita on hidasteaita. Aitaa valvotaan monin tavoin elektronisesti. Hidaste auttaa siihen, että viranomaiset ennättävät ottamaan laittomasti rajan ylittäneet kiinni. Ei ole myöskään kyseessä ”eksyneet” – ei kukaan eksy sen aidan ylitse,

 5. Nyt nämä ”pakolaiset” heittelee kiviä puolalaisia kohtaan ja riehuvat siellä rajalla. Siis aikuisia ukkoja…

 6. Useimmat suomaliset ovat nähneet uutisia Puolan ja Valko-Venäjän rajalta. Kuvista ja videoklipeistä maallikkokin voi päätellä jotakin.

  Ilman aitoja ei Puolan tuhatpäinen armeija pystyisi estämä muutaman tuhannen siviilin pääsyä rajan yli.

  ( Puolan tuhatpäinen armeija, nyt yli 12000 miestä )

  [ Lähdemme kai olettamasta, ettei Puolan armeija voi käyttää ampuma-aseita aseettomia maahan pyrkijöitä kohtaan.]

 7. Kokoomuksen aitapuheet toteutettuna voisivat päinvastoin houkutella väkeä?
  Toisaalta puolue ei ole kertonut mistä rahat? Heidän leikkauspuheillaan moni menettäisi omien joukoissa leivän suustaan.
  Jos ja kun tulijoita ryöpsähtäisi tuhatmäärin, niin heille pitäisi sitten osoittaa työ jolla maksavat elantonsa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *