”Hybridivaikuttamista”…?

Lähdin Kalakukkojen pääkaupunkiin, kylämme polttoaineautomaateista kolme eri yhtiön laitetta ei toiminut…kassalle pystyin aamulla yhteen paikkaan maksamaan, käteinen oli jäänyt maastotakin taskuun. Sama ilmiö maksuhäiriöissä mm S-ketjussa, Lidl yms. Sekä samantyyppisiä ongelmia Ruotsissa….yhtäaikaa Suomen kanssa.

Kyseessähän on tietoliikenneongelma…sattumaa, Venäjä sanoi marraskuun alusta pistävän Saimaan kanavan liikenteelle rajoituksia.

Sattumaa, minä en usko sattumiin…

Entäpä jos kyseessä oli”hybridi sodankäynti” tietojärjestelmiä kohtaan…

Testi…🤔

https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/abe64af7-ee04-43bd-bd02-2f8033623b36

”– Korttimaksamisen palveluntarjoajalla on meneillään häiriö, joka vaikuttaa maksamiseen kaupoissa koko maassa. Aamulla alkanut häiriö on palveluntarjoajalla korjauksen alla, mutta sen mahdollisesta kestosta ei tällä hetkellä ole tietoa”

5 vastausta artikkeliin “”Hybridivaikuttamista”…?”

  1. Tässä voitiin hyvinkin testata meidän järjestelmiä…toivotaan ettei kovien pakkasten aikana tapahdu samaa testausta…sähköverkkoja kohti…

  2. Prismassa oli aamulla ongelmia korttimaksujen kanssa. Yritin maksaa kahdella eri kortilla, ei onnistunut – maksoin käteisellä. Minua edellisellä asiakkaalla korttimaksu ei toiminut yhdellä kortilla, mutta toimi toisella. Minun jäljessä tuleva asiakas ei onnistunut maksamaan ostoksiaan.

  3. Kun systeemit saadaan sekaisin, ei voi maksaa syömisiään, polttoaineita, laskuja ,,,,

  4. Aikanaan oli suomessa Luottokunta joka hoiti varmistukset ja se järjestelmä melko hyvin toimi.

    Nyt on vain ulkomaisia jättejä tässä, kuten Nets ja muita. Kun joku Suomessa hajoaa, heitä kiinnostaa melko vähän korjata asiaa nopeasti.

  5. Suosittelen kaikkia pitämään myös käteistä mukanaan ja muuallakin saatavissa. Pelkkien muovikorttien kanssa saattaa tulla isompiakin ongelmia kuin tänään oli.

    Nyt sentään oli sähköt, joten voi maksaa normaalisti käteisellä. Sitten kun tulee pitkä sähkökatko ja kassat eivät toimi, niin voi tulla mieleen sana kotivara.

Kommentoi