Kaasuputkella se Eurooppa vallataan, järjetöntä.

On aivan järjetöntä luottaa Venäjään ja Valko-Venäjään kauppakumppaneina, varsinkin energian alalla. Nämä suunnitelmat joilla Eurooppaa (Lähinnä sotilaallinen kääpiö Saksa) kiristetään on tehty jo parikymmentä vuotta sitten. Nyt ne toteutuu ja toteutuu täydellisellä hallinnalla.

Ja edelleen myös Suomi on taipumassa kun Rosatom voi ilomarasilla tulla Hanhikiven ydinvoimalaa rakentamaan ja hallitsemaan Suomen energian saantia.

Näin menee nyt tuolla Puolan rajalla jossa kaasuputki hallitsee Saksaa ja näin myös EU:ta ja koko Eurooppaa (Kuva: Twitter)

Tässä taas PS sivuilta hyvin se mihin nämä ”pakolaiset” marssii…

38 vastausta artikkeliin “Kaasuputkella se Eurooppa vallataan, järjetöntä.”

 1. Onkohan Lipponen jännäämässä miten käy, olihan tuo Suomen syöjä konsultoimassa kaasuputkea Itämeren halki (eli sotilaallista hallintaa Venäjälle sille alueelle suvereenisesti), mitä tekee lupposilmä Esko Aho (joka on venäläisen pankin johdossa) saako lisää ruplia jos sota syttyy:

  https://www.verkkouutiset.fi/paavo-lipposen-toiminta-on-eun-etua-vastaan/#6d644290

  Talouselämä: Esko Aholle roima palkankorotus Venäjän Sberbankista – näin paljon hän nettoaa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008287783.html

  Lupposilmä Aho on vielä hyvinkin seuraava Suomen presidentti, Lipponen ei siihen pysty, haahuilee jo tenoissaan…

 2. No onkos tullut kesä ei ole vaan tulossa on talvi kyllä ne putket voidaan vetää niin etteivät mene valkovenäjän läpi
  olisko se kiva juttu Vako – venäjälle sielläkin elää muuten ihmisiä jotka tarvitsee kaasua lämmityksiinsä ruuan tekoonsa halusitte tai ette eihän tuo kasa sielläkään sen kummepi ole kuitenkaan
  Johtajat maalla onkin suuri ????? terv tepivaari

 3. Ei ole Aho asialle tulee monia esteitä tuskinpa edes on kepun ehdokkaan koska siellä on jo nyt eräs toinen vakaalla pohjalla ehdokkaaksi tervv tepivaari

 4. Aljaksandr Lukašenka väittää puolaisten aseistan pakolaisia, joita hänen väkensä ovat paikalle kuskanneet.

  Taitaa äijällä fiirata päässä.

  *
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008399577.html

  VALKO-VENÄJÄN itsevaltainen presidentti Aljaksandr Lukašenka väitti torstaina puolalaisten aseistavan Puolan puolelle rajaa päässeitä pakolaisia ja siirtolaisia ja yrittävän ilmeisesti aseistaa samaa väkeä Valko-Venäjän puolella rajaa.

 5. Valko-Venäjän itsevaltaisen presidentin Aljaksandr Lukašenka’n uho saattaa osua omaan nilkkaan.

  **********************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-11950927

  27.5.2021

  EU:n mahdollisia kohteita voisi olla Valko-Venäjän keskeiset vientialat. Esimerkeiksi Borrell nostaa lannoitteen ja Eurooppaan Valko-Venäjän kautta tuotavan kaasun. Kaasu voitaisiin Borrellin mukaan tuoda toista kautta, jolloin Valko-Venäjä jäisi ilman kauttakulkumaksuja.

 6. Stasi mummo ja KGB agentti kertoo miten EU:n pitää tehdä???

  ”Kremlin lausunnon mukaan Putin ja Merkel keskustelivat tilanteesta Valko-Venäjän ja Puolan rajalla, missä satoja ihmisiä on jumissa jäätävissä olosuhteissa.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin neuvoi EU:ta aloittamaan keskustelut Valko-Venäjän kanssa, jos se haluaa ratkaista siirtolaiskriisin Puolan rajalla.

  Putin kertoi näkemyksistään puhelinkeskustelussa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa torstaina.

  Kremlin lausunnon mukaan Putin ja Merkel keskustelivat tilanteesta Valko-Venäjän ja Puolan rajalla, missä satoja ihmisiä on jumissa jäätävissä olosuhteissa.”(MTV)

 7. Hybridiosaamiskeskuksen Jukka Savolainen ja Ulkopoliittisen instituutin Mika Aaltola esittivät kantansa selvästi. Orpokin oli harvinaisen linjakas puheenvuoroissan.

  Ohisalo ajassa 36:45 : Komisaarit lähtevät neuvottelemaan pakolaisten lähtömaihin, että ihmisvirta Valko-Venäjälle , Puolan rajalle, saataisiin loppumaan. ( niin, että hah hah..)

  ********************************************************************

  https://areena.yle.fi/1-50647037
  .
  A-Talk: Miten Suomi vastaisi hybridioperaatioon rajalla?
  .
  Valko-Venäjä kuljettaa EU:n alueelle pyrkiviä ihmisiä Puolan rajalle ja pakottaa EU:n reagoimaan. Onko Suomi varautunut vastaavaan hybridioperaatioon? Studiossa sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.), entinen sisäministeri Petteri Orpo (kok.), Hybridiosaamiskeskuksen Jukka Savolainen ja Ulkopoliittisen instituutin Mika Aaltola. Juontajana Sakari Sirkkanen. #yleastudio

  1. Ohisalo neuvottelee vielä kun Suomen katuja nimetään kyrillisillä kirjaimilla, tämä henkilö on ihan sekaisin

 8. Lukashenkolta pitäisi viedä matkatoimisto-oikeudet pois. Toiminta ei vastaa hyvää kauppiastapaa.

 9. Mutta kuinka käy Putinin jos kaasuhanoja sulkee, valtion tulot laskevat ja tyytymättömyys maassa kasvaa.
  Saksalaisia pidetään talousviisaina ja siitähän näyttöä on mutta vihreydessä ovat menneet kaunosielujen kelkkaan atomivoimasta luopuessaan.

 10. Ja taas näitä mamukatastrofin purralaisia vedetään höplästä uskottelemalla, että Suomi on avuton tukkipuu näiden edessä.
  Meidän rajaviranomaiset ja puolustusvoimat ja hallitus ovat täysin hereillä tilanteesta.
  Eilen rajavartiolaitoksen päällikkö kertoi a-talkissa viestinnän ja somen olevan merkittävä ase molemmin puolin pakolausvirtonen ohjaamisessa mutta myös tyrehdyttämisessä.
  Onneksi ohjelmassa ei ollut ketään persläpeä möhlimässä.

  1. Onkos herra hk jo unohtanut mitä vuonna 2015 tapahtui Venäjän ja Suomen raja-asemilla.

   Rajavartiostoa ei pidä syytää vaan silloista halitusta, joka itsepäisesti noudatti 1950- luvulla tehtyjä sopimuksia, joita ei monetkaan maat ole noudattaneet vuosiin.

   1. Tiedossa on, mutta mitähän se pikavauhti tarkoittaa kun hallituksen suunnalta ei ole ilmaistu edes tahtoa esityksen tekemisestä?

    Toimimasta ei tosiaan ole estetty, onhan tuolta Valko-Venäjä reitiltä jo Suomeen saapuneita.

   2. Vai luodaan pikavauhtia? Tämän hallituksen aikana homma ei ole edennyt millään lailla.

    Tuossa samaisessa A-talk ohjelmassa Ohisalo veti jälleen korona-kortin esiin selitellessään, miksi mitään ei ole tehty lakialoitteen aikaansaamiseksi.

 11. Eikö nää rajan yli pyrkivät ole tuolta Irakista? Kukas se siellä pisti hulinaksi ja Euroopan hoidettavaksi ? Muuan ”harras uskovainen” herra Bush. Amerikan todennäköisesti kaikkein vahingollisin presidentti.Sinne vaan tappelemaan. jos siitä syntyy pakolaisia tms. Eurooppa kyllä hoitaa. Halusi tai ei.

 12. Mitä tällä koko operaatiolla on tekemistä persujen kanssa. Ei mitään. Suomi toimii juuri niin kuin viranomaisjohto, presidentti ja hallitus päättävät toimia. Siitä ei kukaan tule persuilta kysymään yhtään mitään. Purkoon Purra vain huuliaan, jos pystyy.

 13. Tuota A-Talk ohjelmaa katsoessa hieman huvitti, kun Ohisalo sanoi, että Suomi ei päästäisi näitä ihmisiä maahan.

  Hieman olen kyllä epäileväinen tuon lausuman sujhteen.

  Suomessa on tällä hetkelläkin vuosien 2015-2016 jäljiltä tuhansia laittomasti maassa oleskelevia henkilöitä. Vihreät etunenässä ovat tehneet kaikkensa, jotta näille laittomasti täällä oleskeleville keksittäisiin oikeutus jäädä maahamme.

 14. Oli se niin hienoa, kun huti taas vetosi kansainvälisiin sopimuksiin.
  Kansainvälisten sopimusten mukaan turvapaikkaa pitää hakea ensimmäisestä turvallisesta maasta.
  Turvallisesta maasta laittomasti maahan yrittäviä taas mikään sopimus ei vaadi päästämään maahan.
  Punavirheiden sosiaalitoimisto vaan ei osaa lukea.

 15. Ohisalon mielestä pitää ainakin yksi raja-asema jättää avoimeksi turvapaikkaa hakeville.

  Jos ikivahoja kansainvälisiä sopimuksia halutaan noudattaa, raja-asemia ei voi sulkea.

  Sopimuksien noudattamisesta on voitava luopua pakotavissa tilanteissa. Näin teki m.m Kreikka, kun Turkki alkoi ajamaan pakolaisia Kreikkaan.

  1. Turvallisesta maasta tulevaa ei tervitse päästää maahan kansainvälisten sopimusten mukaan.
   Hänen pitää hakea turvapaikkaa ensimmisestä turallisesta maasta.

 16. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/316815e2-863f-4b3e-a651-5dc734086820

  ”Vestmanin mukaan Suomela sanoi: ”Jos olisi ollut tosiasiallinen mahdollisuus tulla asiallisesti rajanylityspaikan kautta, mutta on siitä huolimatta tullut sen maastorajan yli, niin silloin sanottaisiin, että olisi pitänyt tulla sen rajanylityspaikan kautta, jotta pystyisi turvapaikkaa hakemaan.”

  Toimittajan kysyessä mitä rajan ylittäneille pitäisi tehdä, Suomela vastasi Vestmanin mukaan seuraavasti: ”Silloin hänet pitää palauttaa.””

  Ei voi kuin toivoa, että virheissä tuo terve järki alkaisi vähitellen voittaa ideologisen typeryyden, vaikka lienee turha toivo.

 17. Kun Suomessa puhutaan kansainvälisistä sopimuksista, niin aina nostetaan esiin ehdoton oikeus hakea turvapaikkaa. Sen esitetään ohittavan kaiken muun.

  Tuossa A-talk ohjelmassa Hybridiosaamiskeskuksen johtaja Jukka Savolainen nosti esiin näkökannan, jonka mukaan tuo ”ei-palauttamis” -periaate ei olisikaan niin ehdoton kuin Suomessa jatkuvasti annetaan ymmärtää.

  Yhtä tärkeä kuin on tuo turvapaikanhakuoikeus, on myös itsenäisen, suvereenin valtion oikeus puolustaa koskemattomuuttaan ja turvata yhteiskuntarauhaa ja yleistä turvallisuutta.

  Kuten Savolainen sanoi, aina löytyy juristeja, jotka antavat auttomaattivastauksena ihmisten oikeuden hakea turvapaikkaa, kun heille esitetään kysymyksiä kansainvälisistä sopimuksista.

  Muista yhtä relevanteista kansainvälisistä sopimuksista he eivät puhu mitään.

  1. Punaviherideologiassa vain yksipuoliset oikeudet ovat totta.
   Vastuut ja velvollisuudet eivät kuulu asiaan sen kummemmin kuin maan kansalaisten oikeudet olla ottamatta maahan elintasoturisteja.

  2. Juha U (12.11.2021 15:19) esitti hyvin valittuja otoksia A-Talk’sta.

   Mm. tämän:

   ”Kuten Savolainen sanoi, aina löytyy juristeja, jotka antavat automaattivastauksena ihmisten oikeuden hakea turvapaikkaa, kun heille esitetään kysymyksiä kansainvälisistä sopimuksista.”

   Sanoisin myös, että aina löytyy politiikkoja (esimerkiksi Ohisalo), joiden miestä kaikkien maahamme pyrkivät on päästettävä sisään – mitä kurjempi ihminen , sitä paremmat mahdollisuudet oleskelulupaan

   *
   https://areena.yle.fi/1-50647037

   A-Talk: Miten Suomi vastaisi hybridioperaatioon rajalla?

 18. Tuleeko ala olevista luvuista jotain mieleen? [ 1343 km 400 km ]

  Minulla tulee mieleen : Suomen pitäisi kiireesti alkaa tilamaan piikkilankaa varmuusvarastoon.
  .
  Niin, siis ei mitään maatalouspiikkilankaa
  ,
  Concertina wire or Dannert wire[1] is a type of barbed wire or razor wire that is formed in large coils which can be expanded like a concertina (a small hand-held bellows-type instrument in the same family as the accordion). In conjunction with plain barbed wire (and/or razor wire/tape) and steel pickets, it is most often used to form military-style wire obstacles. It is also used in non-military settings, such as when used in prison barriers, detention camps, riot control, or at international borders. During World War I, soldiers manufactured concertina wire themselves, using ordinary barbed wire. Today, it is factory made. [ Wikipedia]
  .
  Tässä yksi potentiaalinen toimittaja, jos kotimaista ei löydy:
  https://www.yadaventerprises.com/srilanka/index.html

  *
  Suomen ja Venäjän valtakunnanrajan virallinen pituus on 1 343,6 kilometriä.
  .
  Puolan ja Valko-Venäjän välisen rajanpituus on noin 400 kilometriä

  ***********************************************************************

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/puola-pystyttaa-piikkilanka-aidan-rajalleen-esteeksi-valko-venajalta-tuleville-siirtolaisille/8217734#gs.fnr393
  .
  23.08.2021
  .
  Puola ilmoitti maanantaina, että se aikoo pystyttää piikkilanka-aidan Valko-Venäjän vastaiselle rajalleen
  ,.
  Aitahanke on vastaus siihen, että Valko-Venäjän puolelta on tullut siirtolaisia Puolaan.
  ,
  Puolustusministeri Mariusz Blaszczakin mukaan piikkilanka-aita on 2,5 metriä korkea ja pituutta sillä on 130 kilometriä, mikä on noin kolmannes Valko-Venäjän vastaisen rajan kokonaispituudesta.

 19. Mykänenkin alkoi huolestumaan Suomen asemasta.

  ************************************************************************
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kokoomuksen-mykkanen-hallitukselle-tulisiko-suomen-itarajalle-harkita-aidan-rakentamista/8287504#gs.foavsn
  .
  12.11.2021
  .
  Kokoomuksen Mykkänen hallitukselle: Tulisiko Suomen itärajalle harkita aidan rakentamista?
  .
  Jos eilisen perusteella hallituskin kannattaa pikakäännytyksiä tilanteessa, jossa Valko-Venäjän tapaan meille syötetään ihmisiä painostuskeinona. Tällöin joutuu esittämään kysymyksen, että miten pikakäännytykset toimeenpannaan, jos ihmiset ovat jo tulleet Suomen puolelle ja naapuri ei ota heitä enää ota takaisin.
  .
  – Tästä seuraa kysymys, että olisiko tällaisen inhimillisen tragedian ennaltaehkäisemiseksi järkevää Suomessa harkita kulkuesteiden rakentamista. Tämä tulisi kyseeseen sellaisilla raja-alueilla, joista isoja ihmismääriä voi kulkea maastorajojen yli Suomeen.

    1. Eli onko niin, että natolanka rajoilla on hyvä juttu kunhan sitä vain ehdottaa joku muu taho kuin perussuomalaiset.

     No eipä yllätä. Mikä vaan käy kunhan se kommentaattorin mielikuvitusmaailmassa näpäyttää perussuomalaisia.

    2. ”Vanhojen puolueiden” siunaus on se, että on riittävästi omaan ajatteluun kykenemättömiä tuuliviirejä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *