Näin Marin käyttäytyi 2015…

Niin se on ihmisen muisti lyhyt. Ollessaan toisella puolella 2015 oli puhe tähän tyyliin kun päätöksiä arvosteltiin, kuinkas nyt kun omat toimet on kuin hidastetusta elokuvasta. Viisikko seikkailee Suomen kalleimman seikkailun, onneksi ei ole sota sillä olisimme kaatuneet jo…

(Kuva: kuvakaapattu vuoden 2015 välikysymyskeskustelusta)

45 vastausta artikkeliin “Näin Marin käyttäytyi 2015…”

 1. Marin oli oikeassa ollessaan huolissaan lainvalmistelun tasosta. Ei onnistu vaikka hallitus vaihtuu. Pitäisikö vaihtaa virkamiehet jotka nitä tekevät? Vai onko järjestelmä huono kun mitään ei saada aikaan? Hallitus yrittää hallita mutta hallitsemattomaksi menee.

 2. Lain valmistelu ei ole yhden käsissä ja siihen tarvitaan aikaa ja eduskunnan hyväksyntä – miten muuten olisi ollut mahdollista kun kädet on täynnä koronakriisiä?

 3. Hallitus on yksinkertaisesti ” pääsiäiskäsi”

  ”Pääkirjoitus: Rokotusten rivakka alueellinen painotus olisi suojellut ihmishenkiä, mutta hallituksen hidastelu vesittää tavoitteen” (IL)

 4. Vaalikone 2015 , Sanna Marin

  *
  https://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/pirkanmaa/ehdokkaat/5656

  3. Maahanmuuttoa Suomeen on rajoitettava terrorismin uhan vuoksi.

  Sana Marinin kommentti:
  Maahanmuuton rajoittamiselle ei ole tarvetta.

  *
  1. Ilmastonmuutoksen hillitseminen pitää asettaa teollisuuden kilpailukyvyn edelle.

  Sana Marinin kommentti:
  Ilmasto- ja ympäristöteknologian ympärille on mahdollista luoda uutta osaamista, vientiä ja työpaikkoja. Ilmasto- ja ympäristökysymyksiä ei yksinkertaisesti ole varaa sivuuttaa päätöksenteossa, jos haluamme, että meillä on tulevaisuudessakin mahdollisuus hyvään elämään kuten puhtaaseen luontoon, veteen ja ruokaan.

  [ Mitä ilmastoon tulee, niin kehityksen kulkua eivät suomalaiset päätä. ]

  3. Suomen pitää ottaa suurempi vastuu EU:n alueelle tulevista turvapaikanhakijoista.

  Sana Marinin kommentti:

  Suomen tulisi ottaa vastaan nykyistä enemmän pakolaisia ja turvapaikanhakijoita.

  2. Hyväksytään periaatepäätös uuden ydinvoimalaitosyksikön rakentamisesta.

  Sana Marinin kommentti:

  EI

  Suomi tarvitsee turvallisia, työllistäviä ja kestäviä energiamuotoja sekä parempaa energiatehokkuutta ja älykkäitä sähköverkkoja. Jos haluamme ympäristö- ja ilmastoteknologiasta keskeisen vientituotteemme, tulee meidän panostaa tähän teknologiaan myös kotimaassa. Ydinvoima ei ole yhteiskunnan kannalta kestävä, edullinen tai edes päästötön vaihtoehto.

  1. Pankkopelle sepustaa, mitä sepustaa, ideologisen asenteensa mukaisesti ja putkinäköisesti.
   Tosiasiassa Marinin sakin jääräpäinen puuhastelu, holtiton kiirehtiminen, asiaoiden perusteeton vetkuttelu ja asiantuntijoiden näkemysten sivuuttaminen on ollut selkeästi törkeämpää.
   En kuitenkaan näe tarpeelliseksi alkaa tekemän siitä kaikesta listaa, koska ne on jo moneen kertaan täälläkin käsitelty – joidenkin hallitusta sokeasti ihailevien mieliharmiksi.

   1. Oliko Timosen jutussa joku asia valetta ? Ei tässä kenelläkään ole sokea uskoa mihinkään, vaan enemmänkin katsoa asian toinenkin puoli, mitä taas suun soittajat välttelevät.

    1. Ei siinä varmaan valetta ollut – vain tavanomaista putkinäköisyyttä Sipilän hallituksen mollaamiseksi ja Marinin viisikon puolustelemiseksi.
     Kuten totesin, on Marinin sakki muninut selkeästi enemmän ja pahemmin, utta eiväthän ne munaukset mielestäsi munauksia ole, vaikka niitä merkittävä joukko merkittäviä asiantuntijoita sellaiseksi katsoo.
     Tämän enempää pankkopellen sepustuksiin kajoamatta tällä erää.

    2. Kerrohan Heikki, kun nyt nähtävästi tuet Timosen kirjoitusta kritiikittä, niin miten ihmeessä Sipilän hallitus oli aivan yhtä virheetön ja kaiken kritiikin yläpuolella, kuin nyt on Marinin hallitus?

     Tämä on asia joka minua kyllä mietityttää, esim. Kiurusta on tullut aivan huippuosaaja soteasioissa, kun viime hallituskaudella et ketään muuta Kiurua enempää haukkunut ja nimenomaan sotea koskien.

     Sipilän talouspolitiikka oli virheetöntä ja nyt Marinin talouspolitiikka on virheetöntä, ne vaan ovat lähes vastakkaisia keskenään.

     Miten tämä logiikkasi oikein toimii?

      1. En tiedä onko Timosen jutussa mikään väärin, mutta en kyllä toisaalta ole niin paljon kiinnostunut Timosen turinoista, että lukisin läpi kaikki hänen omiin aikaisempii kirjoituksiinsa johtavat linkit, joihin hän siis itse kirjoituksesaan vetoaa, joten sillä perusteella hän ei ainakaan omasta mielestään ole missään asiassa väärässä.

       Se on kuitenkin hyvä mainita, rettä ensimmäinen mainittu oikeustieteilijä Jukka Kekkonen on suorastaan kiihkeä demari, aivan kuten on myös Timonen itse.

       1. Ei kai se puolueesta ole kiinni, miten ”riipumatonta” lakia tulisi soveltaa oli sitten demari tai kokkari. Mutta, jos lakeja aletaan soveltamaan ”puoluenäkökulmasta”, metsässä ollaan ja ollaankin.

 5. Saku Timosen komiikkaa 2:

  ”Tässä vain muutamia esimerkkejä perustuslakivaliokuntaan pysähtyneistä tai jo sitä ennen pois vedetyistä Sipilän hallituksen esityksistä. Silloin ei revitty jättiotsikoita hallituksen epäonnistumisista, vaan asiat kuitattiin vähin äänin tai ei ollenkaan. Lainvalmistelun heikosta tasosta puhuivat kyllä muutkin kuin Sanna Marin, mutta sama pään hakkaaminen perustuslakiin sai jatkua vaalikauden loppuun.”

  Ote otteesta: * vaan asiat kuitattiin vähin äänin tai ei ollenkaan.”

  Puhuiko Sanna Marin vähin äänin? – tuskin puhui

  1. Nuo edelliset ja kummatkin blogin kommentit on irroitettu kokonausuudesta, eivätkä liity Mariniin suoraan, vaan mm. edellisien hallituksien henkilöhin kuten persujen Mäntylään maahanmuuttoasioissa.

 6. ”Ei kai se puolueesta ole kiinni, miten ”riipumatonta” lakia tulisi soveltaa oli sitten demari tai kokkari. Mutta, jos lakeja aletaan soveltamaan ”puoluenäkökulmasta”, metsässä ollaan ja ollaankin.”

  No kun annetaan ”asiantuntija” kommentteja hallituksen vastuusta lainsäätämisessä, niin kyllä ”asiantuntijan” poliittinen tausta on perusteltua tuoda esiin.

  Nythän vaikuttaa aivan siltä, että yritetään hallitus saada näyttämään siltä, ettei sillä olisi vastuuta esittämistään laieista, joka ei tietenkään pidä paikkaansa ja toisaalta sillä miten edelliset hallitukset ovat törmänneet perustuslakiin, ei silläkään ole mitään merkitystä tässä ja nyt.

 7. Sanna Marin on jäämässä ”sielunsisarensa” jalkoihin, kyllä Annika Saarikko vahvana ihmisenä ja persoonana hoitele politiikan kiemuroita. Hänellä on nyt jo vahva asema hallituksessa, Saarikko ajaa sivuraidetta pitkin tasavallan kärkinimien joukkoon, röyhkeys on se voima jolla tätä maata johdetaan.

 8. HK: ”Milöän ei ole merkitystä, edes ja ainkakaan opposition rääkymisellä.”

  Tässä tapauksessa oli opposition ’rääkymisellä’ merkitystä. Hallitus laitettiin miettimään uudenlaisia rajoituksia.

  Merkillistä (?) oli Antti Rinteen innokkuus hallituksen esityksen torppauksessa.

 9. Kuuluu tosi huonosti –

  Puolueettomia ihmisiä ei ole.

  Etenkin – Voiko entinen puoluepamppu olla puolueeton?

  *
  Nyt kuuluu paremmin –

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000007898421.html
  .
  Setä Arkadia: Antti Rinne pani stopin hallitukselle – miten Marin päätyikin lopulta Anttivangiksi?
  .
  Timo Haapala ihmettelee politiikan kiertokulkua: miten juuri entinen pääministeri, Sdp:n ex-puheenjohtaja Antti Rinne talutteli sanoillaan perustuslakivaliokunnassa seuraajansa Sanna Marinin tämän uran pahimpaan arvovaltatappioon. Marin joutui perustuslakivaliokunnan Anttivangiksi.

   1. Kyllä yksi hallitususkovainen pankkopellen lööppejä julistaessaan panee paljon paremmaksi.

   2. Uskon omin päätelmäkykyyni, en Heikki Karjalaisen letkauksiin enkä Uuninpankkopoika Saku Timonen tarinoihin.
    .

    *********************************************************************************
    HK : ”Nuo edelliset ja kummatkin blogin kommentit on irroitettu kokonausuudesta, eivätkä liity Mariniin suoraan, vaan mm. edellisien hallituksien henkilöhin kuten persujen Mäntylään maahanmuuttoasioissa.”
    *
    :Onkohan HK edes itse lukenut Pankkopojan tarinaa?

    Otetaanpa mukaan myös HK:n kaipaama tekstiyhteys

    https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2021/04/03/ihanko-eka-kerta/

    Sipilän hallituksen ensimmäinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä julisti heti ministeriksi tultuaan, että hänen kärkihankkeensa on maahanmuuttajien saamien tukien alentaminen.
    Hän ei ymmärtänyt, että ajatus on vastoin perustuslain takaamaa yhdenvertaisuutta ja että turvapaikanhakijoiden tuet ovat jo pienemmät kuin muiden. Hän siis esitti sekä olemassaolevan lain että perustuslain vastaisen lain säätämistä. Kun perustuslakivaliokunta tyrmäsi esityksen, niin se vedettiin vähin äänin pois. Asiasta uutisoitiin muutaman rivin verran.

 10. Perustuslakivaliokunnan vastaus hallituksen esitykselle vastaa ainakin kokoomuksen ja PS:n linjaa.

  Kun kuuntelee Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Antti Rinteen esitystä, huomaa puheen tiukkuuden. Ettei vain Antilla olisi jotain hampaankolossa Sannaa kohtaan.

  *
  https://areena.yle.fi/1-50800716

  Alusta 0:45 Antti Rinne

  Yle suora : Perustuslakivaliokunta päätti liikkumisrajoituksia koskevasta lausunnosta

  1. Puuta heinää ja linkeillä venkurointia. Jatka sammaan malliin, niin hauskaa riittää ainakin itselläsi.
   Timosen jutun todenperäisyyttä ette pysty kumoamaan.

   1. Totta siinä on muutama mainittu tapahtuma.
    Sen sijaan satu siitä, että Marinin hallitus olisi muninut vähemmän, on edelleen satu – ja muniminen tulee vain jatkumaan mukaan lukien se edelleen kesken oleva sotepelleily.

    1. Sipilä oli silloin pääministerinä ja Mariini oppositiossa terv tepivaari

  2. https://areena.yle.fi/1-50800716

   Tarvitse kuunnella (katsella) vaikka vain muutaman minuutin ajan Antti Rinteen esiintymistä, niin selviää miten tyytyväinen hän on saadessaan ilmoittaa Perustuslakivaliokunnan päätöksestä, jolla hallituksen ( Sanna Marinin) esitys torpataan.

 11. Turhaa höpötystä albaanukselta hän ei tiedä ihmis suhteista yhtään mitään terv tepivaari

  1. Minä, niin kuin useimmat PB.ssä (uskoisin), luottavat omiin päätelmiinsä.

   *
   ”Turhaa höpötystä albaanukselta hän ei tiedä ihmis suhteista yhtään mitään terv tepivaari”
   .
   Minusta, esimerkiksi, tuo yllä oleva letkaus ei ainakaan anna hyvää käsitystä vaarin ihmissuhteista.

   Uskonpa, T-vaarilla on hyvin paljon turhaa PB:ssä höpötystä.

   1. Varmaanon tyhjääkin mutta en pastaa mitään eli lainaa toisienkirjoituksia
    Ei mun tarvii miettiä ihmissuhteitani ne toimii mainiosti jokasuuntaan
    Ja eipä Albaanuksen kiroituksia voi sanoa muuta kun turhaksi pulinaksi terv tepivaari

    1. Mielestäni teuvonast kirjoittaa PB:hen suurimaksi osasi turhaa höpinää. Lainaisit mieluummin tekstejä muilta.

     1. No eipä ole turhaa höpinää missään kohtaa en lainaa kenenkään tekstiä viittaan korkeintaan parilla sanalla nekin lainausmerkeissä terv tepivaari

 12. Juu, hevosmiesten tietotoimistohan tietää kaiken, kuten radio Jerevan.

 13. juhak on sulla juttuja ne ei ole oikeasti mitään uutta terv tepivaari

Kommentoi