Rokote saatu

Sain AstraZeneca rokotteen torstaina. Minulla ei ole ollut kuumetta kohta 5 vuoteen. Kuume nousi yhdessä illassa 39C ja samaan aikaa kädet ja jalat eli raajat oli alilämpöiset, kämmenistä mittasin 32,3 C, raajat tuntui kuin jääpuikoilta. Oli se outo tunne, mutta koettu on.

Tänään kuume on tippunut ja olipa se  aikamoinen ”rodeo” pari päivää kehossa. Kertoo vain että elimistö toimii ja kehitti valkosoluja. Toisen rokotteen saan toukokuun lopussa.

Jotkut ei ole saanut juuri mitään oireita ja jotkin on saaneet vahvempia oireita. Kirjoitan tämän siksi että älkää ihmetelkö jos tulee parin päivän ”rodeo”.

Tietoa rokotteesta:

 • Rokote ei sisällä eläviä koronavirustaudin aiheuttajaviruksia. Rokote sisältää eläviä muokattuja adenoviruksia, jotka eivät voi aiheuttaa oireita tai lisääntyä.
 • Vaikuttavana aineena on adenovirusta, joka sisältää SARS-CoV-2 viruksen pintaproteiinin koodin
 • Apuaineena on aminohappoa, suoloja, sokereita, alkoholia, polysorbaatti 80 ja vesi.
 • Rokote ei sisällä tehosteainetta.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/koronavirusrokotteet-eli-covid-19-rokotteet-ohjeita-ammattilaisille/astrazeneca-covid-19-koronavirusrokote

 

11 vastausta artikkeliin “Rokote saatu”

 1. Minun normaaliruumiinlämpöni on keskitasoa alhaisempi: 36,3 c. Niinpä 39 asteen kuume veisi minulta hengen, kun jo 37c tuntuisi pahalta.

  1. Aikoinaan minulla oli joka vuosi keväällä ja syksyllä 40 asteen kuumeita, normaali ruumiinlämpö on se 36,3. Aika trippi oli tuo kuumeen nousu nopeasti, vieläkin hiukka puhki poikki olo.

 2. Lapsena sain kerran salmiakkimyrkytyksen ja ruumiinlämpö laski pahasti alalämpöiseksi.

 3. Vaimo sai ensimmäisen rokotteen tammikuun lopulla ja toisen helmikuun puolella, hänellä oli toisen rokotteen jälkeen vasen käsi puutunut ja siihen pisteli kovin, mitään muuta oiretta ei ollut. 👍

 4. Sen verran rokotteesta. Jos se on mahdollisuus saada sitä pitää vaatia ja soittaa useasti, sain toisesta tulleesta erästä viimeisen, seuraava erä tulee kahden viikon päästä. Vaimo sai kaikki heti koska on sairaanhoitaja.

  Pitäkää puolenne! Tsemiä 👍

 5. Jo varatut 50v täyttäneiden riskiryhmäläisten rokotteet kuitenkin annetaan varatulla ajalla. Eli tulen saamaan rokotteen 17.3. jollei ohjeistus taas muutu.

  1. Näin on. On ilmeistä että koko Suomea ei ole rokotettu vuoden 2021 aikana. Siinä voi moni kuolla nyt turhaan jos virus jyllää kunnolla…myös nuoria on kuollut, perusterveitä henkilöitä.

 6. Edelleen helvetin syvä ja kuiva yskä, painuu keuhkoihin asti, ihan kuin olisi nielly hiekkaa. Tälläinen jäi rokotteen jälkeen, liekkö siitä muttei tälläistä nyt yleensä ole.

 7. Onneksi ehdin saada tämän niin voin päästä vielä uutisiin, aina asioissa on hyvä puoli 🙂

  ”Suomi keskeyttää AstraZenecan rokotteen käytön viikoksi varotoimena
  Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo keskeyttävänsä AstraZenecalla tehtävät rokotukset ainakin ensi viikon ajaksi.”

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007870738.html

  Eli oikeassa elämässä, mitä väliä 😉

Kommentoi