Linnuille pönttöjä

Korona karanteenista ainakin pikkulinnuille ollut hyötyä, ahkerasti erilaisin herkuin niitä ravinnut ja pönttöjä nikkaroinut.

Olen tehnyt vähän eri mallisia että löytyisi mieluinen nirsommallekin. Pakko viedä osa metsälööni kun alkaa pihapuut jo olla täynnä.

Jänistäkin olen syöttänyt. Vien aina illalla porkkanan pihalle hankeen pystyyn ja melkein joka yö on se hävinnyt, paikalle jäänyt ruskeita papanoita.

4 vastausta artikkeliin “Linnuille pönttöjä”

  1. Samat näkyvät harrastukset Sinullakin; en edes tiedä, paljonko meillä pönttöjä lienee. Minulla on periaate, että kaikki saavat pihassamme syödä, kunhan Mirriä eivät syö.
    Meillä myöskin jänis, ilmeisemmin rusakko käy porkkanoita einehtimässä. Kauriitkin tykkäävät nykyään pihapiiristämme.

  2. Olisko ne ruskeat papanat rahasta takaisin tulevaa pönttöjä en enää tee kun ei ole paikkaa missä tehdä terv tepivaari

  3. Siinäpä pönttö poikineen. Joskus jonkun väsäsin mökillä, mutta tavallisesta laudasta tekemällä tulee liian ahtaita, pitäisi olla leveämpää lautaa. Toinen ongelma oli suuaukon reuna johon on pakko saada metallia, mutten tikka hakkaa sen heti pilalle. Ostohommiksi menee siis minulla, pari voisi laittaa lisää vielä. Kirjosieppo ja tiaisia niissä on näkynyt edellisinä kesinä.

Kommentoi