Kaikkea ei kannattaisi Purra

Riikka Purra arvostelee sitä että Suomi auttaa Suomen lähetystön palveluksessa olleita turvamiehiä perheineen antamalla heille turvapaikan. Jos hän kuvittelee sillä nostavansa Perussuomalaisten kannatusta niin hän erehtyy. Ilmeisesti ajatus ei Purralla oikein kulje kun hän kuvittelee kaikenlaisen maahanmuuton vastustamisen toimivan. En usko, että Halla-aho olisi lähtenyt samaan. Turvapaikkaa hakevien, rajan yli tulevien mieslaumojen arvosteleminen saa helposti kannatusta. Epäillään, onko oikeasti hätä ja miksi tänne Suomeen asti ollaan tultu, missä ovat naiset ja lapset jne. Mutta kovin monella ei ole epäilystä siitä etteikö afganistanilaisilla olisi nyt hätä ja aika yleisesti todennäköisesti ymmärretään että Suomi kantaa vastuuta niistä jotka ovat suomalaisia auttaneet ja palvelleet. Myös naiset ja lapset tulevat mukana eikä vajaa kolmesataa afgaania ole valtava taloudellinen rasitus. Suomea auttaneet saavat monen sympatiat. Jopa Purran puoluetoveri Tom Packalen oli huolissaan turvamiehistä ja teki asiasta kysymyksen silloin kun heitä ei vielä oltu sisällytetty Suomeen evakuoitaviin. Purran poliittinen pelisilmä on taas pettänyt. Tällä menolla puheenjohtajuus voi jäädä lyhyeksi.

20 vastausta artikkeliin “Kaikkea ei kannattaisi Purra”

 1. No eikös tämä ole aivan loistouuutinen kaikille teille Purran epäonnistumista odotaville, jotka katkeroiduitte Halla-ahon puhenjohtajakauden aikana ?

  Olette varmasti aivan vakuuttuneita myös siitä, että Afganaistanista evakuoidaan vain ja ainostaan ”kiepeimmin apua tarvitsevat reppanat” ?

 2. Tässä casessa huomataan, kuinka paljon Suomen lähetystöillä on apunaan paikallista väestöä ihan oikeasti meidän veroillamme maksamissamme hommissa Suomen apuna. Ja persuille hekin ovat vain mamumassaa.
  Tuossa PS. (suom. jälkikirjoitus) on juuri täysin tuon nimityksen ansaitseman puolueen porukkaa.
  Purra saa sekaisin jo muutenkin sekavan väen puolueen entisestään.
  Kaikesta, mitä negatiivisesti vain voi pistetä hakea, siellä persut luuraavat. Mutta nyt ???

 3. Purra on asialla ja niillä keinoilla säästettäisiin paljon. Pieni Suomi ei voi pelastaa maailmaa ja viimekädessä meidän on pelastettava oma maamme.
  Kokoomus vaatii menoleikkauksia, mutta on hiljaa tässä kohdin?

 4. Veroillamme maksamissamme hommissa paloi miljardi euroa – mitä saatiin aikaan?

  Afganistanistani siirtyi kaaoksesta toiseen.

  Hommissa Suomen apuna – meidän apuna , heh ..

  *
  Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tajusi asian, jonka suomalaet poliitikot olisi pitänyt ymmärtää aikanaan.

  IL:
  Kysyn heiltä, joiden mielestä meidän pitäisi pysyä Afganistanissa: kuinka monta sukupolvea amerikkalaisia tyttäriä ja poikia haluaisitte minun vielä lähettävän keskelle Afganistanin sisällissotaa?

  ************************************************************************

  ”Tässä casessa huomataan, kuinka paljon Suomen lähetystöillä on apunaan paikallista väestöä ihan oikeasti meidän veroillamme maksamissamme hommissa Suomen apuna.”

  1. Jaa tämä vai?

   ”Sakari Rainer Puisto on suomalainen poliitikko. Hän on ollut perussuomalaisten ehdokkaana vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa ja vuoden 2015 ja 2019 eduskuntavaaleissa. Puisto oli hallitusneuvottelijana keväällä 2015. Wikipedia”

   *
   Miksi pääministeriksi? – on mies, onko muita perusteita

   *
   Tämäkö?

   Koulutus: Cambridgen yliopisto (2004), Sammon keskuslukio (1995)

 5. Enpä tiedä muuta, mutta vauhdilla tuo evakuoitavien lukumäärä kyllä kasvaa.

  Noin sadasta lähdettiin aikanaan liikkeelle, pari viikkoa sitten maksimi määrä oli Haaviston mukaan 130, sitten luku pomppasi vajaaseen pariinsataan ja nyt se on 298 henkilöä.

  Enemmänkin kai otettaisiin, mutta taitaa aika loppua kesken.

  Toisekseen jos evakuointikriteeriksi otetaan työskentely Suomen hyväksi jossain vaiheessa näiden kahden vuosikymmenen aikana, niin potentiaalisten evakuoitavien määrää ei tietäne kukaan,

  Mihin vedetään raja ja kuka vetää? Ei kai tuota rajanvetoa voi pelkästään Haavistolle ja Ohisalolle jättää?

 6. ”Ei kai tuota rajanvetoa voi pelkästään Haavistolle ja Ohisalolle jättää?”

  Haavisto ja Ohisalo ovat kuin pukki kaalimaan vartioijina – tämä kaksikko olisi varman valmiita ottamaan kymmeniä tuhansia afgaaneja täysihoitoon Suomeen.

 7. Tämä kaksikko olisi varman valmiita ottamaan kymmeniä tuhansia afgaaneja täysihoitoon Suomeen.

 8. Purra on kuin keväinen tuulahdus tässä Suomen poliittisessa ilmastossa. Kyllähän Halla- ahon jäljiltä paljon tarvitaankin uusia ajatuksia ja tekoja. Minä näin ulkopuolisena jään ihan mielenkiinnolla seuraamaan Purran otteita puolueessaan

 9. Haavistolla on liikaa tunteita pelissä. Itkuiset puheet reppuselkäisestä tytöstä koulutiellä sekä vauvoista kaaoksen keskellä vetoavat kyllä kansaan, mutta ei tälläinen esiintyminen kuulu mielestäni ministerin keinovalikoimaan.

  Semminkin kun ottaa huomioon, että Haaviston mielestä humanitaariseen työhön käytetty raha ei ole mennyt hukkaan.

  Totta kuitenkin on, että korruptio ja muut väärinkäytökset haukkaavat ison osan Suomenkin jakamista avustuseuroista. Kuinka ison, sitä ei kai tiedä kukaan tai ei ainakaan halua kertoa.

  1. Oleellista on annetaanko jollekin rahaa vai apua. Raha voi mennä väärään taskuun, apu menee yleensä perille. Kaikkien etu olisi selvittää miten asian laita on, Toisaalta koska en ole viitsinyt yrittää ottaa selvää niin en tiedä vaikka asia olisikin selvitetty.

   1. Kannatan myös konkreettisen avun antamista. Esim. rakennetaan kouluja, sairaaloita, äitiysneuvoloita jne. Seiniä, jotka on mahdollisimman hankala paikan päällä muuttaa rahaksi.

    Kaikkea tuota varten pitää myös järjestää valvonta.

    Tilisiirto Suomesta valtion X hallinnoimalle tilille ei ole välttämättä onnistunut tapa.

 10. Presidentti Niinistökin antoi tukensa evakuoinneille. Pentin puheet ”maailman pelastamisesta” eivät osu tässä kohdin. Kysymys on rajatusta ihmisryhmästä joka on toiminut Suomen hyväksi. Kysymys on siitä, halutaanko olla kunniallisia vai nilkkejä jotka jättävät ystävänsä pulaan. Perussuomalaisissa Tom Packalen tämän ymmärsi. Purra ei. Haavisto näytti tunteensa, jotkut eivät sitä kestä koska heidän mielestään tunteille ei pidä antaa sijaa. Empatian torjuminen on samalla inhimillisyyden kieltämistä ja sillä keinolla on saatu ihmiset tekemään hirveitä asioita. Kannattaisi miettiä itse kunkin millaista aatemaailmaa ajaa. Itsekkyys ei ole hyve.

  1. Niin,kovin harva vaikuttaa ymmärtävän sitä mikä on empatiaa ja mikä on sympatiaa, ero niiden välillä on kuitenkin merkittävä.

 11. Norppa:Empatian torjuminen on samalla inhimillisyyden kieltämistä ja sillä keinolla on saatu ihmiset tekemään hirveitä asioita. Kannattaisi miettiä itse kunkin millaista aatemaailmaa ajaa. Itsekkyys ei ole hyve.

  Itsekkyys ei tietenkään ole hyvä. Ei myöskään tekopyhyys eikä krokotiilin kyyneleet.

  Ehkä Suomi ja monet muutkin Euroopan maat ottivat opiksensa vuodesta 2015.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *