Keskustapuolue on nuorten suosikki

Nuorisovaalit järjestettiin taas peruskoulujen yläluokilla, lukioissa ja ammattikouluissa. Lähes 27 000 nuorta äänesti, parhaiten pärjäsi Keskusta. Aikamoinen yllätystulos siis, eipä ole paljoa uutisia näkynyt. Ylipäänsä parhaiten pärjäsivät Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset. Suurimmissa kaupungeissa tilanne oli toki erillainen, Kokoomus ja Vihreät olivat niissä voittajia. Jonkinlaisena yllätyksenä pidän myös sitä että Perussuomalaiset oli Espoossa suuri ja Vantaalla Kokoomus. Voisi luulla toisinpäin.

https://www.alli.fi/uutiset/nuorisovaaleissa-aanesti-27-000-nuorta-parhaiten-parjasi-keskusta

 

5 vastausta artikkeliin “Keskustapuolue on nuorten suosikki”

  1. Vaalikonetesteissäni ovat PS, KD ja keskusta aina keikkuneet kärjessä. Ne kaikki ovat ns. pragmaattisia eli käytännönläheisiä puolueita vastakohtana oikean ja vasemman laidan ideologiapuolueille.

    Nyt keskustan käytännöllisenä ratkaisuja on ollut mukanaolo vasurihallituksessa saadakseen maakuntaideansa toteutetuksi.

    Vuonna 1998 keskusta vastusti euroliityntää, koska älysi, että sitä käytettäisiin vipuna liittovaltioideassa ja älysi, että euro tulisi haittaamaan Suomen kansantalouden sopeutumista muuttuviin suhdannetilanteisiin.

    Liittovaltiopyrkimys ja euro ovat haitanneet suomalaisten onnea ja menestystä. Väyrysen kertoman mukaan Juha Sipilä oli aiemmin ollut hänen kanssaan asiasta samaa mieltä. Kun Sipilästä tuli PM, tuli samalla Väyryselle pettymys: ”Ei tässä näin pitänyt käydä”

  2. .Nuoriso ennustaa tietenkin sen mukaan miten heidän mielensä nykyään tahtoo. Moni unelmoi maaseudun luonnosta ja vapaudesta, eivätkä kaikki tiedä siitä maaseudun varjopuolesta mitään. Kyllä se sitten joskus tulee eteen, eikä varmasti kaikki pääse niistä yli ja mieli muuttuu.

    Vihreät tietysti halaavat niitä harvoja puistopuita niin, että kuori irtoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *