Vihreistä pormestari, jos kokoomuksen vaihtoehto on ex-demari.

Eilen taas ”sorruin” kuuntelemaan ja katselemaan yhtä vaalipaneelia Alfan puolelta ja se täytyy kyllä sanoa, että joka näiden perusteella kykenee äänestyspäätöksensä tekemään, niin on kyllä Nobelinsa anssainnut.

Kyse oli siis Helsingin pormestariehdokkaiden ”kokoontumisajoista” ja  voi sitä kaiken hyvän ja kauniin määrää mitä kukin ehdokas lupasi Helsinkiläisille tarjota.  ( Halla-aho poikkeus )

Juontajakaksikko Sanna Ukkola / Lauri Nurmi oli pohjanoteeraus.

Ja jos nyt tämän vaalipaneelin perusteella pitäisi valinta tehdä niiden kahden puolueen ja ehdokkaan välillä jotka pormestariuden todennäköisesti  saa, eli kokoomuksen ex-demari Vartiainen ja vihreiden Sinnemäki, niin valintani menisi kyllä Sinnemäelle.

Mutta onneksi ei tarvitse heitä ja heidän puoluettaan äänestää ja tulihan sekin päivä koettua, että vihreät nostan kokoomuksen edelle kahdesta huonosta.

 

6 vastausta artikkeliin “Vihreistä pormestari, jos kokoomuksen vaihtoehto on ex-demari.”

  1. Vihreä Sinnemäki on naamioitunut dr. Tuho, joka tuhoaa Helsingin kulttuuriympäristöä luontoineen mallia mm. keskuspuiston nakertaminen ja Malmin lentokentän suolle asuntojen rakentamisella. Kaapattuun Sipoon alueelle varmaan vain Hesalaisten jätekuormat.
    Hesa on ollut Vapaavuoren ajoista kuin Valko-Venäjän diktatuuri.
    Pormestarit Siitonen ja Ilaskivi olivat sentään pormestareita.
    Vartiainen on sentään fiksu taloustieteilijä ja kielitaidoltaan kuin Stubb.

  2. Aivan hyvin olisivat voineet vihreät, demarit, kokoomus ja vasemmistoliittoa mennä Helsingin pormestarivaaliin yhteisehdokkaalla, sillä niin samasta puusta he olivat veistetyt ainakin eilisen perusteella.
    Vartiaisellekkin kävi kaikki mitä sosialistit esittivät, kun kumarteli ja kosiskeli äänestäjiä, mutta jotenkin nauttisin suunnattomasti, että kokoomus häviäisi pormestarikisan vihreille Helsingissä, vaikka eihän sillä todellisuudessa ole suurtakaan merkitystä kumpi Helsinkiä vie väärään suuntaan.

  3. Kävipä Helsingin vaalissa miten tahansa Sinnemäen tihutyö jatkuu. Se jatkuu kiihtyvästi jos hänestä Vihreiden tullessa suurimmaksi ryhmäksi tulee yksinvaltias (de facto) pormestari. Jos Kokoomus on suurin ja Vartiainen pormestari, Sinnemäki jatkaa nykyisessä apulaispormestarin pestissään ja mm. keskuspuiston tuhoaminen jatkuu. Vartiainen on sinänsä merkityksettömässä haastattelulausunnossaan ilmoittanut Helsingin keskuspuiston olevan hänelle tärkeä ja läheinen paikka, mutta keskuspuisto jää joka tapauksessa Sinnemäen käsiin.

    Pormestarijärjestelmä on tuhoisa. Helsingissä sen turmiollisuus korostuu kun huhujen mukaan johtavat puolueet ovat hiljaisesti sopineet että suurimman valtuustoryhmän ehdokkaasta tulee automaattisesti pormestari. Huhu pitänee paikkansa. Tätä voi nimittää palatsivallankaappaukseksi kun puolueiden välinen politikointimahdollisuus tärkeissä virkanimityksissä salassa eliminoidaan etukäteen.

    Valta turmelee ja yksinvalta turmelee ehdottomasti. Tämä on henkilöstä riippumaton lainalaisuus. Helsingin pormestari Vapaavuoren otteet tämän hyvin osoittavat. Vika on mädässä autoritaarisessa näennäistehokkaassa pormestarijärjestelmässä mikä käytännössä vie vallan demokraattisesti valitulta elimeltä valtuustolta. Politiikassa pitää olla enemmän politiikkaa, neuvottelua, kiistelyä, kompromisseja, lehmänkauppoja, muuttuvia tilanteita – vain siten säilyy ja vahvistuu kansanvaltaisuus.

    1. Pormestarijärjestelmästä olen samaa mieltä ja tässä nyt ”matkitaan” valtakunnantason politiikkaa, kun eduskuntavaalien suurin puolue on tuleva pääministeri puolue yhteisesti sovitun linjan mukaisesti.
      Molemmat joutavat romukoppaan.

  4. Lapset voivat pelätä, kun Sinnemäki lonksottelee leukaluitaan. Vartiainen tuhisee kotoisasti.

  5. Vartiainen on semmoinen perusoppinut perusvirkamies. Hän ei herätä liialti tunteita ja ehkäpä sellainen juuri olisi paikoillaan. Kaikki muut ehdokkaat ovat äärimmäisen voimakkaita tekemään kaikkensa ”omille” ja vastaavasti tuhotakseen kaiken ”niiltä muilta”.

    Mutta, totta puhuen Helsingin menoa kuuntelen vain sivunenällä jos silläkään. Tampereella tilanne on parempi: Lauri Lyly on hyvä tyyppi ja Anna-Kaisa Ikonen on hyvä tyyppi. Voimme voittaa tai voittaa.

    Kale on niin vihattu ihminen, per AL gallupit, että eiköhän hän jää syrjään heti vaalien perään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *