Älykännykkä ja sen kujeet

Minulla on pari vuotta vanha Samsung kännykkä, varmaan olen sen täälläkin joskus sanonut. Siinä on monet omanlaisensa ongelmat, mutta toimeen on tultu. Nyt se kuitenkin aloitti ihan uudet ja monet temppuilut.

Ensinnäkin siitä hävisi Googlen hakuominaisuus, ei jäänyt muuta kuin otsikot näkyviin. Samalla puhelin ilmoitti, että laite on vaarallisen täysi toiminnoiltaan, poista joitakin tiedostoja, tai tallenna niitä pilvipalvelun. No, minä poistin joitain sen ilmoittamia, harvemmin käytettyjä tiedostoja. Samalla kuitenkin ajattelin, että uusi puhelin sitten on hommattava lähiaikoina.

Meni sitten muutama viikko ihan hyvin kunnes taas tuli sama ilmoitus, ollaan vaarallisen täysi. Minä poistin sen enempää ajattelematta Iltasanomat, sehän on aika iso tiedosto ja harvememmin kuitenkin luettu.

Meni muutama viikko ja katosikin Pirkanblogit, sitä en sitten mistään löytänytkään, eli en pystynyt lataamaan etusivulle.

Hiukan harmissani pistin kiinni koko kännykän ja ajattelin ole ilman virtaakin sitten, onhan minulla toinenkin puhelin. Se tosin on surkea IPhone, jota en kunnolla osaa edes käyttää. Eli se kun pyytää salasanaa ja tunnusta ihan joka paikkaan, minä vaan olen ne hukannut, eikä niitä pysty edes maahantuoja antamaan.

Iltapuhteella otin taas sen Samsungin käteeni ajatellen, että yritän taas joitain tiedostoja poistaa, jos se vielä auttaisi. Virta siis päälle, mutta nytpä toimikin kaikki ominaisuudet, joita siinä puhelimessa on ollutkin.

Siis taas se vanha sääntö toimikin, että myöskin kännykän pitäisi antaa huilata ilman virtaa aina joskus. Minulla kun sen on unohtunut ja ollut sammuttamatta varmaan viikkoja, jos ei peräti kuukausia.

8 vastausta artikkeliin “Älykännykkä ja sen kujeet”

 1. Sammutan nettikännykkäni monta kertaa päivässä mahdollisten mönkiäisten häätämiseksi.

  Puheluihin minulla on pieni taskukännykkä, vuosimallia 2008.

 2. Ota Samsungin asetukset ( mutteri ) auki.
  Valitse ”laitteen ylläpito”.
  Valitse ”muisti” ja tyhjennä sen tarpeettomat.
  Valitse ” tallennustila” ja vapauta turhia videoita ja kuvia .

 3. Heikin vinkki on ihan hyvä.

  Jonkin verran ihan harrastuksena jeesaan ihmisiä näiden kanssa. Käytännössä ei ole universaalia ratkaisua. Toki siis turhan datan poisto on tärkeää mutta missä ja miten data on, mistä se tulee, on hyvin merkittäviä eroja. Se voi olla kuvia ja videoita, se voi olla sovellusten välimuistia, turhia taustaohjelmia tai moni muu asia.

 4. Hyvä vinkki, mutta väittävätten riittämättömäksi mönkiäisten torjunnassa.

 5. Samaa täällä että pitää poistella tarpeettomia.
  – Nykyään on liikaa kaikenlaista kännykälle ja se muistikapasiteetti ei riitä.
  – Kännyyn ei kannata ottaa kaikemoista hömppää esim Iltalehtiä ym.
  – Valitettavasti olen maallikko ja tekijät eivät tee näitä laitteita maallikoille?

 6. Markulle, toki niin että haittaohjelmien torjunta on oma lajinsa. Sanoisin että tässä on kaksi koulukuntaa:
  1. Jos et ole tietoturvan ammattilainen, hanki kunnon tietoturvaohjelma tietokoneellesi (siis myös kännykälle), koska tarvitset apua suojauksessa.
  2. Jos olet tietoturvan ammattilainen, tiedät miten hyödyllisiä tietoturvaohjelmat ovat joten hankit sellaisen.

 7. Onko sinulla muistikortti puhelimessa? Jos ei niin hanki ja siirrä sinne kaikki kuvat.

  samsungin puhelimissa oli myös ainakin ennen olemassa ihan oma toimintonsa tiettyjen roskien poistolle. En muista tarkkaan, mutta piti näppäillä jotain *#9901# tai sinnepäin ja valita esiin tulevasta englanninkielisestä valikosta joku ”dump… ” ja sitten poistua siitä. Toimi vanhoissa Samsungeissa hyvin, joku asentajan erikoinen. Niitä roskia ei saanut millään muulla pois.

  Minulla on nyt myös Samsungin käytetty puhelin. Pirkkalaan Partolan Veskaan on tullut puhelimia huoltava liike joka myös myy käytettyjä puhelimia. Kun reilut pari vuotta vanha Sony puhelimeni hajosi omia aikojaan ladatessa niin päätin turvautua vanhaan kunnon Samsungiin ja ostin sieltä käytettynä Samsung Galaxy S8:n joka oli muutama vuosi sitten huippupuhelin, siinä on mm. optinen kuvanvakain kamerassa. hyvin on toiminut eikä hintaa tullut kuin pari sataa. Uusista puheliemista en pidä koska en halua raahata mitään matka tv:tä mukana, puhelimen on mahduttava taskuun.

 8. Kiitos vaan neuvoista, suurinpiirtein kaikkia tuli kokeiltua. Ehdottomasti helpoin ja yksinkertaisin keino on tuo virran katkaisu vaikka aina yöksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *