Ei sitten sähköä

Eräs tuttava oli ostamassa isohkoa osaketta yhdeltä Helsingin parhaista asuntoalueista. Taloon oli hiljattain tehty perussaneeraus, josta minulla ei ole tarkempaa tietoa. Tuttavallani oli hiljattain hankittuna sähköauto ja siitä syystä hän kysyikin isännöitsijältä sen latausmahdollisuutta. Isännöitsijä   vastasi, että talossa on nyt jo kolmelle autolle latauspaikka, joten se on täysin mahdollista.

Kului sitten kuukausia, ehkä lähes vuosi. Tuttavani oli  tehnyt osakekaupat, koska hän piti kauppaa edullisena, sisältäen myös sen auton latausmahdollisuuden. Talvi oli alullansa ja autoihin tarvittiin lisää sähköä, ei riittänyt enää hänellekään se työpaikan lataus, vaan pitikin saada yöksi kotona lataukseen.

Sitten tapahtuikin se pahin mahdollinen, sähköyhtiö Helén oli ilmoittanut isännöitsijälle, että taloon ei voi liittää lisää latauspaikkoja. Pitäisi tehdä suuri verkoston uusiminen niin siinä talossa, kuin koko alueella. Se tulee maksamaan ja nyt selvitetään onko se yleensäkään mahdollista sillä alueella ja onko niitä maksajia

Tuttavani yrittää  selvittää, mikä on taloyhtiön oikeudellinen vastuu. Silllä alueella on enemmänkin samanlaisia tapauksia.

13 vastausta artikkeliin “Ei sitten sähköä”

 1. Tällä tuttavalla oli ennen hybridiauto ja nyt siis sähköauto. Hänen mielestään molemmat ovat käyttäjän kannalta pelkkää huijausta. Edullisuus löytyy siitä vanhasta polttomoottorista, ehkä kehitys tuo tullessaan jotakin, vaikka vetyauton.

  1. Mietein ihan vakavissani kaasuautoa tuossa joulun alla, kun tuli paku myytyä, mutta päädyin sitten perinteiseen bensiiniin. Kuukaudessa on kertynyt peräti 200 km ajoakin, joten eipä ihme, että naapuri tokaisi minun hankkineen uuden pihakoristeen vanhan tilalle.

 2. Kai se vaan on se tankkausasemien puute. Ei esimerkiksi minun kannata lähteä Forssaan asti tankkaamaan. En kyllä huoli sähköautoakaan, ei siis näillä ominaisuuksilla.

 3. Minä en ole höntti vihreitten tapaan (toisella tavalla voin olla).

  Vihreitten toilailu hehkulamppujen kieltämisestä alkaen on ollut sietämätöntä.

  Sähköinnostus on mielipuolisuuden alalaji.

 4. Eräillä piireillä on kiire kaikkeen muttei ole valmiuksia joilla vois saada asiat toimimaan
  niin tässäkkin asiassa on käynyt eikä asia ole Helsinkin osalta edes huono mutta maakunnissa se on katastrooffi
  Siellä kun ei lataus paikkoja vielä ole paikka paikoin ei ole ainuttakaan jotenka se piiri joka sähkö autoja ajaa nyt pakolla sisään pitäisi järjen tulla mukaan
  Itse en ostaisi sähköautoa vielä ensin huoltoketju sitten autot
  Sitä ennen olis varmaan hybriidi auto parempi sillä kun matkaa voi jatkaa bensalla
  Maakunnissa kun se oma auto ei ole mikään näyttely kapine vaan selvä tarvekalu jolla päsee mm töihin muuta liikennettä kun ei ole
  Kokonaan eri juttu onkin sähkö autojen hinnoittelu yhdessä vuosikymmenssä ei autokantaa ole uusittu jota eräät ovat vaatimassa
  Valla järjen hiventä ja totuushan on ei espalla tarvitse autoa mutta maakunnissa sitä tarvitaan ja paljon terv tepivaari

 5. Liian suuri sähköriippuvuus voi koitua kuolemaksi kylmässä maassa. Ja järkevän energiapolitiikan tuhoaminen vihreällä pölhöilyllä tulee rasittamaan kansantaloutta ja kansalaisia. Kaikki mikä maksaa, tulee myös tuhoamaan luontoa.

  Otetaan nyt vielä esiin tuo mieletön hehkulamppukieltokahelius, joka on levinnyt koronan tavoin ympäri Tellusta:

  Sähkölämmitystaloissa, joita maailmalla on lukuisia, hehkulampun säteilylämpö säästäisi sähköä, koska säteilyn kautta saatava lämpö säästää sähköä tutkimusten mukaan.

  Säästö kohdistuisi lämmityskaudelle, jolloin sähkö on kalliimpaa ja jolloin joudutaan käyttämään fossiilisia polttoaineita. Jolloin myöskään päästöt eivät siirry kasvien ravinnoksi.

  Toki Suomenkin kesässä tarvitaan ajoittain lämpöä kolealla ilmalla ja kosteuden poistoon.

  Mutta kesällä ei tarvita fossiilien polttoa sähköntuotannossa.

  Vihreät ääliövillet ovat muutenkin älyä omaaville melkoinen stressitekijä.

  1. Vihjailin tuossa piruuttani, että vihreiltä puuttuisi älyä. Järkeä heiltä näyttää puuttuvan.

   Älypäät ovat mestareita keksimään kaikenlaisia kotkotuksia, joissa ei ole järjen hiventä.
   Piruuttaan saattavat juoksuttaa hyväuskoisia ihmisiä joron jäljillä.

 6. Juuri niin Tepi, ihan asiaa puhut. Ei täällä maaseudulla enää kovinkaan paljon autolla hienostella. Minäkin taas tänään aamulla kävin autolla laboratoriossa, se on ainoa millä sinne pääsee. Monta muuta tarvetta, joskus saattaa tulla asiaa jopa kauppaan.

  Mutta tämän tapauksen tiimoilta,varmasti tulee kalliiksi ja monta kiukkuista asukasta. Sähköurakoitsija ei osannut sanoa, mitä tulisi maksamaan, mutta enemmän tarvitaan nollia mitä tuhannessa on.

 7. Vihreät päättäjät eivät tunne käytäntöä ja muutosten hitautta. Tässä pakkasilla akku hyytyi ja akun lataus sekin on sitten oma juttunsa sillä pitäisi saada yön yli lataus. No sähkövehkeisiin en vaihda ostan uuden akun a 100,- ja taas mennään.
  – Onko muuten tutkittu täyssähköautojen sähköaltistumista koko kabiini on yhtä sähköä?

 8. Vihreät eivät tunne sääliä niitä kohtaan, jotka joutuvat heidän kotkotuksiensa ja leikkiensä uhreiksi.

Kommentoi