”Roosa nauha”

Tuo otsikko saattaa tuoda mieleen taas jonkun feministimanifestin, sitä se vaan ei ole. Se on Suomen yksi suosituimmista keräys- avustus kohteista liittyen syöpähoitojen kalliisiin tutkimushankkeisiin.

Miksi se on suosittu, koska meistä jokainen, tai ainakin suurin osa tuntee syöpää rairastavan sukulaisen, naapurin, tai jonkun muun tuttavan. Saattaa  sitten peräti itse sairastaa sitä pahamaineista tautia, tai ole jo sairastanut sitä, jos ei sitten pelkää sairastuvansa siihen.

Suomessa syöpätutkimukset ja hoidot ovat ihan kansainvälisen mittapuun mukaan peräti huippua ja yhtään valehtelematta Tampereen keskussairaalaan keskittynyttä. Hoidot ovat valtavasti kehittyneitä ainakin viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Jos silloin lääkärit totesivat jonkun syöpäsairauksista, niin  melkein saivat samalla tilata hauturin.

Minä tunnen erittäin hyvin sairauden potilaana, koko kesä huhtikuusta alkaen minua on hoidettu. Alkuun useampia kuvauksia ja koepaloja, jotka kertoivat erittäin vähän. Kuitenkin hoitoryhmä päätti aloittaa varmuuden vuoksi hoitojakson. Se käsitti kuusi kertaa kolmen viikon välein sytostaatti myrkytyksen suoraa suoneen. Se kesti kerrallaan useamman tunnin, taisi parhaimmillaan olla neljä viisi tuntia. Nyt on huomenna viimeisin PET-TT tutkimus, joka sitten kertoo jotakin. Maanantaina on lääkärin vastaanotto, joka tulkitsee kaiken, onko hoidot onnistuneet jne. Minulla tuo hoitojakso hiukan venähti, kun tottakai sairastin vielä keskenkaiken keuhkokuumeenkin.

Pakko sanoa, että sytostaattihoito ei ole sieltä helpoimmasta päästä hoitoja, kyllä niitä lieveilmiötä oli minullakin, vaikka kunto onkin kova. Ensimmäiseksi kiskoi hammaslääkäri  hampaat suusta, hoidon aikana lähti hiukset ja muut karvat. Väsymys ja sen jälkeen suunnaton laiskuus, siinä ne pahimmat ja nyt jo alkaa olla voimatkin tallessa.

Nyt kun minä havaitsin tuon Roosa nauhan minulle vasta selvisi, mikä se oikeasti on. Tällä istumalla lahjoitin muistaakseni 30 euroa kiitokseksi hoidoistani. TAYS; n henkilökunnalle myös iso kiitos.

10 vastausta artikkeliin “”Roosa nauha””

 1. No varsin hyvin tiesin mikä tuo nauha on rinta syöpä asiaa kokonaan terv tepivaari

 2. Tepi lue hiukan tarkemmin, ”ei pelkästään sitä”.

  ”Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys tukee rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimusta.”

 3. Olis se pitänyt tietysti lukea paremmin ei se pelkästään rinta syöpä asia ole no kaikkea sattuu no ostin tuon merkin ja siellä puhuivat rinta syövästä
  Siitä kait tuo rinta syöpä tuli tähän terv tepivaari

 4. Aika hurjasti tipahti painonikin, lyhyellä ajallla toistakymmentä kiloa. Se on meikäläisen kropalle paljon, kun normaalipaino on noin 70 kg

  Nyt olen saanut takaisin noin neljä- viisi kiloa. Lääkärin suosituksesta olen syönyt hyvin energia- ja proteenipitoisia ruokia. Ja lisäksi juonut pullosta proteenia kaiken lisäksi.

 5. Me elämme aika moni vanhemmaksi ja onko siinä se syy että myös syöpä asiat ovatkin kasvaneet kansan keskuudessa
  Ainakin ilmoitus kuoli pitkä aikasen sairauden murtamana on aika lailla yleistä nykypäivänä
  Aina ne asiat ei ole itsestä kiinni vaikka niin usein kuuluu sanottavan terv tepivaari

 6. Piti mennä nyt sinne TAYS;n PET-TT tukimuksiin, kun soitettiin, ettei kannata tulla meillä on koneet hajalla. Oltiin jo melkein Tampereella, kun piti palata takaisin. Kuljettaja sanoi, että hänellä ei ole koskaan käynyt näin, vaikka ajelee satoja kertoja näin. Minulla oli jo toinen, kun kävi vastaavasti.

Kommentoi