Vihdoinkin vettä

Nyt täällä eteläisellä Pirkanmaalla sataa vettä, sillai ihan sopivasti. Yöllä on satanut noin 10mm, eli sekin imeytyy maahan, eikä virtaa johonkin muualle. Nyt siis on oikein hyvät kasvuolosuhteet jopa mustikalle, joka eilisten uutisten mukaan oli jo uhattuna. Lämpötilakin on aamulämmöksi harvinainen melkein 20 plusastetta.

11 vastausta artikkeliin “Vihdoinkin vettä”

  1. Meilläkin sataa parasta aikaa nytkin tosi eipä sitä ole tullut kun löyly vesienmäärä ja sekin kuumalle asfaltille
    Tuli heitttyä kiukaalle vettä mutta hyvä kun senkin verran ja koko ajan ropsee nytkin hiljalleen ja se on hyvä asia
    Saa nurmikot vettä alkoi oleen kaikki ruskeena terv tepivaari

  2. Eiköhän tämä ole sitä, kun joskus sanotaan ”luonnonsateeksi”. Minä olen ollut noin pari tuntia ylhäällä ja koko ajan ropisee.

  3. Niin meilläkin saman verran olen kuunellut ropinaa ulkoa hyvä kun ei ole kaatosadetta hiljalleen vettä se on nyt paras luonnon anti terv tepivaari

  4. Kyllä tuo vesi näin hissuksiin terveellistä luonnolle ole. Kaatosateita en kaipaa.
    Tämä vesi vanhalle miehelle tietää luonnollisesti lisää ruohonleikkuuta ja kanoillemme rehua.

  5. Parasta oli pölyn putsautuminen luonnossa. Maa tuosta ripauksesta ei vielä paljoakaan kostunut. Yöllä hetken ropisi oikein kunnolla, odoteaan mustia pilviä lisää.
    Maaviljelijät odottavat kuin kuuta taivaalta.
    Meillä viljelyksille vesi tulee Pyhäjärvestä kovalla paineella.

  6. Mökillä tullut pariin otteeseen vettä ihan kunnolla, eilen aamulla ja päivällä, ilmankosteus nousi ja oli tunnelmaa kuin olisi viidakossa, lämpötila ei laskenut vaan nousi. 🌴🌴🌴☀️

  7. Telkussa kerrottiin, että kosteus tuo punkit pintaan maan alta. Joten kannattaa syynätä itseään ja läheisiään. Vieraammat saattavat vieroksua.

    Hyttysiä ja pienempiä kiusoja on ollut liikaa. Nyt lienee hyttysten kolmas sukupolvi kuukahtamassa eteläisessä Suomessa. Pohjoisessa ensimmäinen sukupolvi. Ilkeyttäni toivon, etteivät ole löytäneet munimispaikkoja kuivuuden takia.

    Tilalle ovat tulleet paarmat, joita on nyt tavallista enemmän ihmistenkin ilmoilla. Äkkinäinen lisääntyminen saattaa ennustaa kannan romahdusta.

    1. Paarmoja on ollut paljon ja kun mäntyä tuossa kaatanut ja työstänyt niin sarvijääriä ollut kunnolla vierailulla, vielä sitä suutari lajia jos nyt oikein tunnistin 🤹, eli latinaksi ”Monochamus sutor”. Saa pistää haloiksi vikkelään, otus viihtyy kuoren välissä. Muutoin mukava ”sukulainen” ♠️♠️♠️

  8. Varkaudessa on satanut aivan liian vähän vettä, mutta jospa sitä vielä tulisi. Pienistä kuurosateista silloin tällöin ei ole paljon iloa – tarvittaisiin pitkäaikaista ihan tavallista vesisadetta.

  9. Eilen satoi tosi roheesti, sanoi naapuri. Piha lainehti. Ei omakohtaista havaintoa. Nukuin.

    Äsken tuli taas rankanpuoleisesti.
    Ikävä kyllä forecan historiatilasto ei noteeraa. Ilmeisesti sateet ovat niin paikallisia, että tilastointi olisi harhaan johtava. Vuosi sitten rankat sateet menivät vierestä ohi. Nyt ennustetaan Tampereelle lauantaiksi leveähköä ryöppyä.

    Tästä läheltä pitäisi viikon sisään löytyä haperoita ja mustikoita.

  10. Tänään iltapäivällä tuli ihan hyvin vettä. Ja sademetsän olotila jatkuu 🌴🌴🌴👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *