Varastotilaa.

Pentti se jo tuolla ihmetteli; mihinkäs kaikki sähköhärpäkkeet mahtuvat.

Minullahan tuota varastotilaa riitää; vaan  maan tasolla; esim mönkijä, ajoleikkuri yms: nyt on tilaa.

Tilasin OV Lahtiselta 6m merikontin, nyt sitten on tilaa ajokoneille.

Tilaus, maksut, toimitus toimivat loistavasti. Kontti oli huomattavasti parempikuntoinen kuin tilauskuvissa. Toimitus kotipihaan määrätylle paikalle toimi loistavasti.

Kokonaishinta, pihaan toimitettuna 3100,00€ ei mielestäni ollut paha; nyt voidaan luopua mönkijän, ajoleikkurin, kuormapyörän,  suojapeitteistä.

Ostokseni hintaan ja kokonaiskustannuksiin olen tyytyväinen.

14 vastausta artikkeliin “Varastotilaa.”

    1. Kaupungissa asuminen ei arvatenkaan vaadi muuta kuin osakkeiden järjestelyä ja osinkojen nostelua neljännesvuosittain, tai voihan nekin sijottaa rulettiin uudestaan.

  1. Maalla asuminen vrt kaupunkiasuminen ei liene ihan vertailukelpoinen.
    Maalla asuessani ei liene tarvetta kuntosaleille; päivittäiset pihahommat riittänevät vanhan miehen kuntoiluun. Lenkeilläkään en edes käy puhumattakaan jostain suppailuista; ei ole aikaa.

    1. Niinhän se on. Täällä kaupungissa taas on aikaa vaikka mihin, jos ei leivänhankinta enää kovin pakota. Tein aamulla kesäkurpitsapaitoksen uunissa. Sitten vedin vermeet päälle ja menin alakertamme uudelle ilmaiselle kuntosalille. Sitten odottaa jalan liikkuminen, eilen noin 11 km kaikkineen. Puutarhanhoito vie pari tuntia päivässä.
      Nyt juuri sataa, että ulkoilu saa odottaa.
      Ainoat koneet ovat pikkuauto, ruohotrimmeri ja sähkötyökalut.

  2. Sehän on varastona ihan hieno juttu, eikä pystyttäminen vie kuin hetken. Lautakopin kanssa saisi askarrella monta päivää.

    Minä tarkoitin niiden rojujen säilyttämisen yleisellä tasolla, eikä se minullekaan ole mikään ongelma. Katonalusia onneksi riittää, koska minä haluan, että kaikki on suojassa ja poissa silmistä.

  3. Niin, muuten Tammelassa eräällä yrittäjällä oli tarjolla merikontteja, paljon rupisempia, hintaan 4500,00€ ja siihen olisi tullut vielä kuljetuskustannukset.

  4. Onhan tuota tavaraa vähä kerääntynyt itselläkin mitä oudompiin nurkkiin… mutta koittaa opetella siitä eroon pääsyäkin vähitellen.

    Vähitellen.

  5. Meillä on kunnan varikolla, noin neljän kilometrin päässä meiltä, ilmainen kontti elektroniikkajätteellä. Sinne kelpaavat kaikki kodin koneet ja tietokoneet. Se on vartioitu alue, eli se pysyy asianmukaisessa kunnossa, eikä sieltä kukaan edes varasta.

    Yleensä kaikelle jätteelle on oma konttinsa ja vain sekajäte maksaa jotakin. Minä olen hyvin tyytyväinen siihen palveluun, kuten kaikki muutkin.

    Varikko on auki tiistaisin ja torstaisin, muistaakseni klo.10.00- 16.00

  6. Ainahan tilaa tarvitaan, mutta tyhjiöllä on omituinen tapa täyttyä. Minä olen nuo hallirakennelmat tehnyt täysin omasta puutavarasta. Yhtään en ole tyvestä katkaissut puuta, kaikki olen kokoillut tuulenkaatamista.

    Aikaa myöten sahautin hyötykäytettäväksi puutavaraksi ilman sen parempaa suunnitelmaa. Eräänä päivänä sitten höyläyti n osan ulkovuoraudeksi. Tein ja hyväksytin piirustukset ja siitä se sitten, vähitellen noin kymmenen vuoden aikana.

  7. Kyllähän muistan sellaisenkin ajan kun uudisrakennuksessamme oli varastotilaa vain 30 neliötä.
    Nyt meillä on varastotilaa 150 neliötä ja melko täyttä, ns konekatosta n 15m, lähes täynnä ja nyt sitten tuo kontti. Kontin etu on siinä, että sinne saa sähköt, koska talvisaikaan varsinkin mönkijä tykkää esilämmittämisestä kuin myös auto.
    Tuohon konttihankintaan olen enemmän kuin tyytyväinen. Vielä kun talveksi saan 3-vaihepistokkeen tuonne talon päätyyn ja konttiin pari pistorasiaa.

  8. Eräs tamprelainen ikämies, rautakaupan omistaja, sanoi, että ei ole hävittänyt elämänsä aikana mitään. Hänellä on varastot, vintit, ex navetat ja tallit täynnä tavaraa ja ne ovat sitten perillisten riesana hävittää.

    Meillä on jo vähenthynyt 2 autotallia, paja, liiteri, kellari ja ulkovaja yhdeksi 15 m2 varastoksi ja häkkivarastoksi. Ja siinäkin on liikaa.

  9. Mainio ratkaisu jos on tilaa mihin laittaa. Kovin kaunishan tuo ei ole mutta hyvin käytännöllinen ja nopea ja turvallinen, ei ole varmasti helppo murtautua jos on hyvä lukko.

  10. Tässä on jossakinTampereen ja Urjalan välissä kodinkoneliike vanhan isännän hoivissa, olisikohan Viialassa. Sieltä ei ole vuosikymmeniin myyty mitään pois, aina vaan pistetty hyllyyn mihin on mahtunut. Ei ole niin montaa kuukautta, kun Aamulehdestä katselin juttua ja valokuvaa. Oli siellä hyllyissä tavaraa päällekkäin ja poikittain. Vanha isäntä vaan sanoo, että mitään ei myydä, vai pitäisikö sittenkin aukaista kaupan ovet ja myydä kaikki pois. Siellä olisi tavaraa, mitä ei mistään muualta ei enää saa.

    Perilliset pitää liikettä eri paikkakunnalla, en muista sitäkään.

  11. Sainpahan tänä aamuna kustannusarvion kontin sähköistämisestä. Kytkentä kaapissa 3-vaiheverkkoomme, 16A, kaapelointia 15m, talon nurkalle ulkokäyttöön tarkoitettu 3-vaiherasia. Kontin ulkoseinään pistorasia ja konttiin sisälle 1x 3-vaihe ja 2x 1-vaihe.
    Koko homma tarvikkeineen 1350,00€; en pidä ryöstöhintana. Omaksi hankinnakseni jäi 6m välikaapeli talon ja kontin väliin ja ns ”sähkömiehen muna”. Asennuspäivänkin sitten sovitin sopivaksi.
    Nyt kelpaa lämmitellä kontissa sisällä, niin mönkijää kuin autoakin ulkosalla pikku hitsaustöitäkin pystyy tekemään kun on tuo 16A sulakekoko, oksasilppurinikin vaatisi oikeastaan 16A. Kelpaa syksyn ja talven tulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *