Jäikö Venäjä tahallaan kiinni hermomyrkystä?

Tarinassa Navalnyin myrkyttämisessä novitšokilla on sellaisia epäjohdonmukaisuuksia, jotka ruokkivat minussa epäilyjä Putinin lopullisesta tarkoituksesta. Silläkin uhalla, että joku pitää ajatuksiani vainoharhaisena russofobiana, kerron seuraavassa, miksi minusta tämä asia on erilainen kuin miltä se näyttää.

En voi ymmärtää, miksi valittiin novitšok, vaikka varmempiakin tapoja myrkyttää olisi ollut ja ennen kaikkea miksi valittiin myrkky, josta varmasti tiedetään, että teon taustalla oli valtio. Arkisemmin toteutettu murha olisi aina voinut olla jonkun Navalnyin korruptioselvityksten uhkaaman oligarkin tilaama.

– Miksi Navalnyi päästettiin hoitoon Saksaan, jolloin kiinni jäämisen riski novitšokista oli noin sataprosenttinen?

– Entä jos olikin tarkoituskin kertoa, että Venäjän valtio myrkytti Navalnyin kielletyllä joukkotuhoaseella? Venäjän opposition pelotteluun olisi vähempikin riittänyt?

Venäjä on kansainvälisessä politiikassa joutunut puolustuskannalle. Sen silmissä paha länsi yrittää nujertaa tämän Venäjän imperiumin. Se on raivannut itselleen tilaa sotilasoperaatioilla, viimeksi Syyriassa ja ilmeisesti Malissa. Isossa kuvassa maa kuitenkin on heikoilla, koska sen taloudellinen kehitys on niin onnettoman surkeaa. Joku kutsuikin Venäjää ydinasein varustetuksi Burkina Fasoksi.

Tuntiessaan itsensä nurkkaan ahdistetuksi Venäjä on aktiivisesti muistuttanut juuri ydinaseistaan: meitä ei voi kohdella kuinka huonosti tahansa.

Entä jos se halusi nyt muistuttaa, että maalla on kyky tuhota joukoittain vihollisiaan myös ilman ydinaseita?
——————————–
Lähde:Osmo Soininvaaran blogi-sivusto 3.9.2020 Otsikko sama kuin tässä.
Tämä on tiivistelmä alkuperäisestä tekstistä.

9 vastausta artikkeliin “Jäikö Venäjä tahallaan kiinni hermomyrkystä?”

 1. Toisaalta Osmo Soininvaaran näkemys tuntuu turhan lennokkaalta, toisaalta Navalnyin tapauksessa palikat eivät tunnu sopivan kuvioon millään, joten Soininvaaran näkemys voisi olla mahdollinen.

 2. Olet aika hyvin perustellut.
  Varoitus maailmalle
  Varoitus oman maan oppositiolle
  – aika näyttää miten pitkälle mennään ja missä?

 3. Olkoon Navalnyin myrkyttämisen laita miten tahansa, se on käynnistänyt rajuja mielenosoituksia Putinin hallintoa vastaan paitsi Moskovassa ja Pietarissa, myös muualla Venäjällä, kovista pakkasista huolimatta.

  Vaikka Putinin hallintoa kannattaa tietojen mukaan kaksi kolmasosaa väestöstä, näin suuria mielenosoituksia ei ole nähty Venäjällä kymmeneen vuoteen.

  Aika näyttää miten Putinin hallinnon käy. Jos se kaatuu, mikä on toinen vaihtoehto?

 4. – Näin taistelunhaluisia ja energisiä protesteja ei Venäjällä ole nähty lähes vuosikymmeneen, Allantic Council-ajatushautomon vieraileva tutkija, toimittaja sanoo Foteign Policy-lehdessä.- Verkkouutiset 31.1.2021 otsikolla ”Vladimir Putin on menettänyt tasapainonsa”.

 5. HS=Vai onko kyse siitä, että viranomaiset varoittavat Kremlin vastustajia näyttämällä, että vallanpitäjät voivat tehdä ihan mitä haluavat. Tätä on tarjottu syyksi siihen, että Navalnyi yritettiin murhata Venäjän valtion kehittelemällä hermomyrkyllä, vaikka tarjolla olisi ollut salavihkaisempiakin keinoja.

  Oli päätösten takana millainen ajattelu tahansa, enää se ei tunnu toimivan. Aleksei Navalnyihin on kokeiltu myrkkyä ja vankilaa, mutta mikään ei ole saanut häntä perääntymään. Katumisen sijasta hän on pilkannut Putinia pelkuriksi, julkaissut verkkovideon presidentin omistamaksi väitetystä palatsista sekä kutsunut kannattajansa kadulle.

  Kun yksi ihminen ei pelkää, muidenkin olla helpompi olla pelkäämättä – ja jos kansa lakkaa pelkäämästä, silloin vallanpitäjän on syytä pelätä.

  1. Potaskaa, koska sen hermomyrkyn todisti ainakin kolmen maan huippulaboratoriot.

   1. Yksi ainoa ”todisti”: Bundeswehrin laboratorio, ja ruotslainen ja ranskalaisnen laboratorio tarkastivat päällisuin puolin heidänm loppuraporttinsa tekemättä omia omia kokeita.

    Mutta ja ennen kaikkea: SE EI OLLT VANHAA NEUVOSTOLIITON NOVITSHOKIA, josta YK:N valvontajärjestöllä on tarkat tiedot, vaan jotakin muka ”UUTTA NOVICHOKIA”, JOTA MIKÄÄN EI TODELLISUUDESSA YHDISTÄ VENÄJÄÄN, jos sellaista on ollut. Sellaisesta, että ”Venäjä olisi jtkanut novichokin kehittämistä (Uzbekistanin jälkeen” EI OLE MITÄÄN MUITA KUIN BELLINGCATIN ”PUHELINKUUNTELUTIETOJA” (jotka saattavat muuten olla nekin FSB:n syöttämää disinformaatiota lännen saattamiseksi torveilemaan).

    ” 2. OPCW Technical Secretariat

    Summary of the report on activities carried out in support of a request for technical assistance by Germany (technical assistance visit—TAV/01/20).

    https://www.opcw.org/sites/default/files/documents/2020/10/s-1906-2020(e).pdf

    Date: Oct 6, 2020

    OPCW Technical Secretariat

    S/1906/20206 October 2020Original:ENGLISHNOTE BY THE TECHNICAL SECRETARIATSUMMARY OF THE REPORT ON ACTIVITIES CARRIED OUT IN SUPPORT OF A REQUEST FOR TECHNICAL ASSISTANCE BY GERMANY (TECHNICAL ASSISTANCE VISIT –TAV/01/20)

    … 5.The results of the analysis of biomedical samples conducted by the OPCW designated laboratories demonstrate that Mr Navalny was exposed to a toxic chemical acting as a cholinesterase inhibitor. The biomarkers of the cholinesterase inhibitor found in MrNavalny’s blood and urine samples have similar structural characteristics tothe toxic chemicals belonging to schedules 1.A.14 and 1.A.15, whichwere added to theAnnex on Chemicals tothe Conventionatthe Twenty-FourthSession of the Conference of the States Parties in November 2019. This cholinesterase inhibitor is not listed in the Annex on Chemicals tothe Convention.

    6.The biomarkers identified are contained in the classified report of the Secretariat. ”

    RK: BUNDEAWEHRIN VÄITTÄMÄ AINE EI OLE ”VANHAA” NEUVOSTOLIITTOLAISTA NOVICHOKIA, joka on ”kunniapaikalla” OPCW:n kiellettyjen sotilaskemikaalien joukossa, SILLÄ

    TÄMÄ ”LÖYDÖS” (?) EI OLE KYSEISESSÄ LUETTELOSSA.

    Nyt sinne jokin ”tällainen” on tämän perusteella kuitenkin lisätty.

    Date accessed: December 3, 2020

Kommentoi