Kannatan kannabiksen laillistamista

”Vihreät kannattaa nykyään kannabiksen myynnin laillistamista ja nykyisen kieltolain kumoamista.

Vihreiden puoluekokouksessa hyväksyttiin tänään puoluekokousaloite, jonka mukaan vihreät kannattaa kannabiksen kieltolain kumoamista ja sitä, että kannabiksen käyttö, hallussapito, valmistus ja myynti sallitaan.

Lisäksi puoluekokous kannattaa, että kannabikselle toimeenpannaan nykyisiin sallittuihin päihteisiin rinnastuva sääntely, mukaan lukien myynnin ja valmistuksen sääntely ja verollepano.

Puoluekokous lisäksi kannattaa, että kannabiksen käytöstä aiheutuneet rekisterimerkinnät poistetaan.

Äänestys oli tiukka, sillä aloitetta kannatti 183 ihmistä ja 181 oli sitä vastaan.” – Iltalehti 12.9.2021.

 

Itse kannatan kannabiksen laillistamista. Se on nähdäkseni Suomessa(kin) edessä ennemmin tai myöhemmin. Tuohon, että ”kannabiksen käytöstä aiheutuneet rikosrekisterimerkinnät poistetaan” en tällä haavaa osaa ottaa kantaa.

Laillistaminen vähentäisi uskoakseni merkittävästi kyseisen aineen ympärillä pyörivää rikollisuutta ja moni säästyisi turhalta rikosrekisterimerkinnältä.
Itselläni ei ole omakohtaista kokemusta muusta huumeesta kuin alkoholi-nimisestä, mutta luetun ja katsotun perusteella oletan, että kannabis tuottaa vähemmän haittoja kuin alkoholi niin käyttäjälleen kuin myös sosiaalisesti.

Olen katsonut riittävän monta poliisi-raporttia kuin myös muita raportteja (myös ulkomaisia) huumeista kuin myös saanut tietoja huumeista lukemieni tekstien välityksellä ollakseni varma näkemyksestäni.
Olen silti valmis muuttamaan näkemystäni, jos tarvetta ilmenee, mutta luulenpa vain ettei näkemykseni muutu.

Lääkekannabis on oma, myönteinen juttunsa, mutta siitä ei tässä yhteydessä tämän enempää.

36 vastausta artikkeliin “Kannatan kannabiksen laillistamista”

 1. https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/3222124

  Pedro Viljanen, 52, on sairastanut 7-vuotiaasta asti diabetestä, jonka seurauksena hänelle on kehittynyt mm. viheliäinen monihermovaurio eli polyneuropatia. Viljanen itse kuvailee kipujaan v-mäisiksi.

  Hän on kohdannut elämänsä aikana lukuisia lääkäreitä, joista jokainen on yrittänyt auttaa Viljasta parhaansa mukaan.
  Helsingin yliopistollisen sairaalan kipupoliklinikalla hänelle määrättiin aimo joukko mielialalääkkeitä.
  – Itseni ne vetivät siihen kuntoon, etten ollut kiinnostunut mistään, en edes elämästä, Viljanen sanoo.

  Viimeiset puolitoista vuotta Viljanen on käyttänyt laillisesti kannabista. Loputtomalta tuntuneen lääkerallin jälkeen todellinen apu löytyi vasta luonnontuotteesta. ”Vihdoinkin kivut pysyvät jotenkin hallinnassa”, sanoo Viljanen.

  Viljasen näkemyksen mukaan suomalaislääkärit ovat ”ulalla” lääkekannabiksen annostuksista tai muista.

  (Artikkeli on vuodelta 2015.)

  1. Lääkärit ympäri maailmaa käyttävät lääkekannabista. Tässä on kyse muusta, sen laillistamisesta vapaaseen käyttöön, joka on laitonta ja pysyy, paitsi reseptituotteena kontrolloituna mahdollisesti.

 2. Seuraavan omaa käsialaani olevan kommentin olen lainannut PB:n blogistani 4.11.2019 ”Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?”

  ”Kuten avauksessa sanoin, kannabis pitäisi laillistaa Suomessa. Se on kuitenkin tehtävä ennemmin tai myöhemmin. Muuta järkevää vaihtoehto en näe.
  Kanada on laillistanut kannabiksen käytön ensimmäisenä teollisuusmaana ja toisena maailmassa. Sitä ennen vain Uruguai on laillistanut kannabiksen. Yhdysvalloissa se on laillistettu yhdeksässä osavaltiossa. Norjassa kannabiksen laillistaminen on kuulemma myötätuulessa.

  Se, että Suomi hanttaa vastaan, ei ole minulle yllätys.
  Länsimaana me kyllä otamme nopeasti vastaan kaiken hölynpölyn, kuten gender-ideologian (sosiaalinen sukupuoli), ilmastovouhotuksen ja sukupuolten moninaisuuden, mitä se sitten tarkoittaakin, mutta asia-asiassa, kuten vaikkapa transrasvojen käyton kieltämisessä ja eläkekaton aikaansaattamisessa vitkuttelemme jälkijunassa. Ehkä myös siinä että ammattiliittojen ja Sosiaalidemokraattisen puolueen allianssille pitäisi panna toppi”

 3. Selvähän se on että tähän suuntaan mennään. Kuten muutama on spekuloinut, todennäköisesti Ruotsi ottaa etulyöntiaseman ja tekee omasta pohjolan puhtaasta luomukannabiksesta kansainvälisen hittituotteen ja me menetämme mahdollisuuden tehdä työpaikkoja tänne.

  Mutta, katsotaan nyt… politiikkaa tehdään monella polttoaineella, mutta tutkittu tieto ei ole yksi niistä.

  1. Kyse ei ole mitenkään tutkitusta rajallisesta tiedosta vain kannabiksesta ja sen vapauttamisesta, vaan siitä, että se on entistä helpompi portti päästä muiden huumeiden sekakäyttäjäksi, jolla on taas hirveät seuraukset jo hyvin nuorille.
   Se vapauttamista ei pystytä mitenkään pitämään kontrollissa, ei laajuutta, ei määriä pois katukaupasta, ei mitään.
   Jouduin seuraamaan Lahdessa ”mopopoiken miittejä” lenkeilläni puskien takaa
   ”Kariniemen mäellä”, jossa jo alle 15 vuotiaat panivat lusikkaan jauhetta, sytkärillä sulattivat ja imivät se piikkiin ja pistivät. Se oli heroiinia JO !
   Lahdessa näkyi perheiden huumehelvetti, joka vei monien tavarat ja ison osan omaisuutta. Kaikilla näillä se oli alkanut tupakasta, siidereistä, kannabiksesta porttina helvettiin.
   Mikään maa laillisessa vapauttamisessa ei ole tässä onnistunut, ei Kanadakaan. Meksiko jatkaa mafioineen entiseen malliin ruumiskasoineen.
   Luulisi Suomen olevan sivistynyt maa ja pitävän huolen edes viinapolitiikastaan ja ongelmapelaajistaan ilman lisää huumeita perheisiin.

   Tässä yritetään tehdä huumeista laillista talouden perätuupparia, jolla ei ole todellisesti mitään tekemistä talouden kanssa muussa mielessä kuin sosiaalisairauksien räjähdysmäisessä kasvussa ja kuluissa soteen.

   US:n kirjoituksissa mm. Teppo Syvärilällä on takana omakohtainen ja läheisen huumemaailma, jossa laillinen kannabiksen vieroituskäyttö on pelastanut. Puoltajat kuuluvat tähän kastiin tai ovatko omakohtaisia käyttäjiä mm. puolet vihreistä ?

 4. https://tekniikanmaailma.fi/tiede-vastaa-kumpi-haitallisempaa-terveydelle-kannabis-vai-alkoholi/

  Ainuttakaan puhtaasti kannabiksen käytöstä johtuvaa kuolemaa ei ole koskaan vahvistettu.

  Riippuvuus: Kannabis on maailman yleisimmin käytetty laiton päihde.
  Lähes puolet Yhdysvaltain aikuisista on kokeillut kannabista vähintään kerran elämässään. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan n. 700 000 suomalaista on kokeillut kannabista joskus elämänsä aikana.

  Vuonna 1994 toteutetussa tutkimuksessa todettiin, että n. 9 prosentilla kannabista kokeilleista täytti myöhemmin riippuvuuden tunnusmerkit.
  Alkoholiriippuvuudesta kärsii n. 15 prosenttia käyttäjistä. vertailun vuoksi: kokaiinin riippuvuudesta kärsii 17 prosenttia, heroiinin 23 prosenttia ja nikotiinin 32 prosenttia.

  Väkivalta: Useat tutkimukset linkittävät alkoholin ja väkivallan tiivisti toisiinsa. Yhdysvaltain kansallisen alkoholismin ja huumeriippuvuuden neuvoston(NCDD) mukaan alkoholi on osallisena n. 40 prosentissa väkivaltarikoksista.

  Kannabiksen käytön ei ole todettu lisäävän väkivaltaista käytöstä – itse asiassa päinvastoin.

  Yhteenveto. Vaikka pitkän aikavälin tutkimukset kannabiksen vaikutuksista puuttuvat laajalti edelleen, näyttäytyy kannabis siis nykytiedon valossa alkoholia pienempänä terveysriskinä.

  1. ”Kannabiksen käytön ei ole todettu lisäävän väkivaltaista käytöstä – itse asiassa päinvastoin.”
   Käytännössä tuo hampun poltto on tosiasiassa aiheuttanut väkivaltaista käytöstä.
   Sitä on ollut ainakin silloin, kun käyttäjällä ei ole ollut rahaa ostaa hamppua eikä äiti ole antanut siihen rahaa.
   Tämän olen itse erään tuttavan tapauksessa ollut todistamassa useankin kerran, joten se väkivaltainen käytös johtui hampusta, kun sitä ei saanut.

   1. No mutta eihän hampunpolton kannattajat tällaista hyväksy hampun viaksi 🙂

 5. Jos jossain on kaikki huumeet parasta vapauttaa niin USAssa ja Meksikossa ja Kolumbiassa muun muassa. Ehkäpä silloin huumekauppiaat joutuvat konkurssiin. Sitä ainetta kun saa halpaan hintaan vaikka lähimmästä kioskista tai apteekista. Ei tartte virkavallan hypätä huumekauppiatten ja veikkojen perässä. Homma joka on täysin hyödytöntä.

 6. ”Kannabiksen käytön ei ole todettu lisäävän väkivaltaista käytöstä – itse asiassa päin vastoin.

  Vuonna 2014 julkaistussa tutkimuksessa huomattiin, että kotiväkivalta on huomattavasti harvinaisempaa kannabista käyttävien pariskuntien keskuudessa verrattuna pariskuntiin, jotka eivät käytä kannabista laisinkaan. Tutkimuksessa seurattiin pariskuntia ensimmäisen yhdeksän avioliittovuoden aikana.” – Otanta on peräisin lähteestä: Tekniikan maailma 14.11.2017 ”Tiede vastaa: Kumpi on haitallisempaa terveydelle, kannabis vai alkoholi?”

  1. Luitko rikoskomisario, kansanedustaja, eu nevonantaja Jari Kinnusen näkemyksen, mihin hän elävässä elämässä törmää aina- rikoksiin ja kannabikseen.

 7. Poliisilla on hyvin kapeakatseinen mielipide. Toki heillä on siihen oikeus, mutta emme elä poliisivaltiossa. Poliisi katsoo asiaa myös hyvin yksiulotteisesti, koska heidän tehtäviin ei kuulu katsoa yhteiskunnallisia vaikutteita alusta (he puuttuvat vasta kun on tilanne päällä) eikä lopusta (heidän työ loppuu oikeusistuimeen). Poliisin kyvyttömyys kitkeä huumerikollisuutta omiensa parista myös vie uskottavuuspisteitä. Poliisi on myös ollut useaan kertaan pahasti väärässä arvioidessaan lakimuutosten vaikutuksia. He tekevät loistavaa työtä omassa lajissaan, mutta ote laajemmasta yhteiskunnasta on hukassa.

  Olen heikin kanssa eri mieltä. Kyse on tutkitusta tiedosta ja nimenomaan siitä. Tiedämme erinomaisen hyvin laillistamisen vaikutukset, hyvät ja huonot puolet, kompastinkivet yms. kiitos vuosien tutkimuksen lukuisissa eri maissa.

  Laillistaminen on kaukana ongelmattomasta ja riskittömästä ratkaisusta, mutta myös erittäin kaukana yksiselitteisen huonosta ratkaisusta.
  – Rikollisuus vähenee – ei katoa, mutta vähenee merkittävästi, etenkin vakava
  – Nuorten käyttö ei lisäänny, mutta eläkeikäisten käyttö saattaa lisääntyä
  – Terveysongelmat lisääntyvät

  Luen kernaasti tutkimustietoa joka osoittaa esimerkiksi em. tiedot vääräksi. Tutkimustieto ei ole yksittäisen henkilön mielipide, vaan vertaisarvioitu yliopistotutkimus tai vähintään pitkäaikainen tutkivan journalismin työ.

  Tieto on ainoa kestävä tie eteenpäin.

  1. Paras tutkimustulos on jo siinä, miten vieroitushoidot onnistuvat kontrollissa. Huonosti.
   Paras on myös kenttätutkimus poliisilla, jotka näkevät todellisuuden, portit sekakäyttöön ja lopputulokset.
   Vapaus ja ei- rankaiseminen johtavat saman lopputulokseen suurelle joukolle käyttäjiä- riippuvaiseksi ja orjaksi ja alisteiseksi väkivaltakoneeksi rikollisille.

   Tieteellisiä luotettavia tutkimuksia vs.kenttätotuus ei ole ja ne ovat manipuloituja.

 8. Uruguai hyväksyi v. 2013 lain, joka sallii kannabiksen viihdekäytön ja säätelee sen tuotantoa ja kauppaa. Uruguaista tuli maailman ensimmäinen maa, joka laillisti kannabiksen.
  V. 2018 Kanada laillisti myös kannabiksen viihdekäytön ensimmäisenä G7-maana sekä toisena valtiona maailmassa Uruguain jälkeen.

  En ole kuullut, että kumpikaan valtio olisi ollut tyytymätön kannabiksen laillistamiseen.

  1. Kanadassa liikenneonnettomuudet, joissa syyllinen on kannabishuumeessa, ovat merkittävästi lisääntyneet.
   Odotettuja ”etuja” esim. bisneksessä ei ole saavutettu, vaan useimmat suurtuottajat tekevät miljoonien tappioita, vaikka myyntihinta on korkeampi kuin pimeässä kaupassa.
   Korkeamman hinnan takia myöskään pimeä kauppa ei ole loppunut.

 9. ”Vuonna 2001 Portugali muutti radikaalisti huumepolitiikkaansa siirtymällä käyttäjien rankaisemisesta haittojen vähentämiseen. Ensimmäisenä toimenpiteenä dekriminalisoitiin kaikkien huumeiden käyttö ja hallussapito sekä ryhdyttiin tarjoamaan riippuvuudesta kärsiville hoitoa rangaistusten sijaan. Viisi vuotta lain voimaan astumisen jälkeen vuonna 2006 huumekuolemat putosivat Portugalissa 400 vuosittaisesta tapauksesta 290 tapaukseen. Lisäksi uusien HIV-tartuntojen määrät romahtivat 1400 tapauksesta 400 tapaukseen. Laki siis vähensi huomattavasti huumeiden aiheuttamia terveysongelmia, eikä se lisännyt maan pääkaupungin Lissabonin suosiota huumeidenkäyttäjien keskuudessa. Tutkimuksen mukaan laki ei lisännyt huumeiden käyttöä, joka oli jo ennestään alhaisempaa kuin useissa muissa Euroopan maissa. Portugalin liberaali huumepolitiikka on lisännyt suosiotaan maassa, ja sen tuloksia pidetään kaiken kaikkiaan positiivisina. – Wikipedia-artikkeli otsikolla ” Huumeiden dekriminalisointi.”

 10. ”Portugali lopetti huumeiden käyttäjien rankaisemisen 2001 – paikallinen KRP:n edustajan mukaan yksikään poliisi ei palaisi entiseen.”
  Otsikkko 15.3.2018 MTVUutiset-sivusto.

 11. Induktiivinen päättely eli induktio on päättelymuoto, joka lähtee liikkeelle yksittäisestä havaintojoukosta ja muodostaa niistä yleistyksen tai teorian.

 12. Niin Uruguaissa kuin Kanadassa kaikki ei mennyt niin kuin Strömsössä kannabiksen laillistamisen jälkeen, mutta hyödyt ovat olleet selvästi haittoja suuremmat.

  ”Kanadan lääketieteellinen yhdistys julkaisi puolestaan huhtikuussa Yhdysvalloissa toteutetun tutkimuksen, jonka mukaan viihdekäytön laillistamisella voi olla yhteys pieneen, mutta merkittävään kasvuun kuolemaan johtaneissa (siis v o i o l l a) moottoriliikenneonnettomuuksissa. Tutkijoiden mukaan Kanadaan suhteutettuna tämä tarkoittaisi 308:aa ylimääräistä liikennekuolemaa vastaavalla aikajaksolla.

  Statistics Canadan kyselyn perusteella kannabiksen vaikutuksen alaisena autoilussa on kuitenkin tapahtunut laskua sitten vuoden 2019 niiden keskuudessa, jotka kertoivat käyttäneensä kannabista viimeisen vuoden sisällä.” – Ilta-Sanomat 13.9.2021 ”Kanada laillisti kannabiksen kolme vuotta sitten – nämä ovat olleet seuraukset tähän mennessä”.

 13. Kaikki muut Suomen poliittiset puolueet kuin vihreät tyrmäävät kannabiksen vapauttamisen. A-studiossa Antti Häkkänen kertoi selkokielisesti mitä se tarkoittaa. Vihreiden sekopäinen varapj sähäsi puheillan kuin olisi ottanut kunnon pölyt.
  Ei rikokseksikin aiheuttaa vaaran humeden käytön hyväksymiseksi. Eli se siitä, piste.

  Kannabiksen käytöstä seuraa sama käry kuin alkoholista auton ratissa tai työpaikalla.
  Pitäisi lisäksi panna jokainen ”Seutulaan” lapion varteen. Rakennuspuolella on työvoimapula.

 14. Samanlaisia ennakkoluuloja on ollut myös Uruguaissa ja Kanadassa ennen kuin kyseiset maat laillistivat kannabiksen.

 15. Suomessa jo n. puolet rattikänniläisitä on huumeen vaikutuksen alaisena, vaikka se on laitonta.
  Hyväksymisen jälkeen ongelma räjähtäisi käsiin ja kuolemat lisääntyisivät, kuten kävi Kanadassa.

  1. ”Kanadan lääketieteellinen yhdistys julkaisi puolestaan huhtikuussa Yhdysvalloissa toteutetun tutkimuksen, jonka mukaan viihdekäytön laillistamisella voi olla yhteys pieneen (siis v o i o l l a), mutta merkittävään kasvuun kuolemaan johtaneissa moottoriliikenneonnettomuuksissa. Tutkijoiden mukaan Kanadaan suhteutettuna tämä tarkoittaisi 308:aa ylimääräistä liikennekuolemaa vastaavalla aikajaksolla.

   Statistics Canadan kyselyn perusteella kannabiksen vaikutuksen alaisena autoilussa on kuitenkin tapahtunut laskua sitten vuoden 2019 niiden keskuudessa, jotka kertoivat käyttäneensä kannabista viimeisen vuoden sisällä.” – Ilta-Sanomat 12.9. 2021 otsikolla ”Kanada laillisti kannabiksen kolme vuotta sitten – nämä ovat seuraukset tähän mennessä”.

 16. Jos kannabiksen käyttö laillistettaisiin, niin miten voitaisiin pitää kannabiksen tuottaminen ja maahantuonti laittomana?
  .
  Ehkei voisikaan – Osmo Soinivaara (vihr.) esittää, että Alko laitettaisiin myymään kannabista,
  .
  Kannabiksen käytön vapauttamista tukevien ihmisten kannattaisi lukea vaikkapa alla oleva artikkeli.
  .
  Olen ymmärtänyt, että huumevieroitushoidot tehoavat varsin huonosti, jos hoidettavalta ihmiseltä puuttuu oma tahto päästä irti huumeesta.

  ************************************************************************

  https://paihdelinkki.fi/fi/oma-apu/huumeet-ja-laakkeet/opas-kannabiksen-kayton-vahentamiseen-tai-lopettamiseen/lopettamisen-tai-tauon-vaikutus-kehoon-ja-mieleen
  .
  Lopettamisen tai tauon vaikutus kehoon ja mieleen
  .
  Kannabiksen käytön lopettaminen tai tauon pitäminen käytöstä vaikuttaa kehoon ja mieleen monin tavoin. Kannabiksesta vieroittuminen voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen, joista kullakin on omat tunnusmerkkinsä ja ongelmansa.

 17. Kannabiksen haittavaikutukset Kanadassa on luku sinänsä, mutta myös laillisen kannabiksen myynti takkuaa. Pimeiden markkinoiden tuote on laadukkaampaa ja edullisempaa.

  ***************************************************************************
  https://www.theguardian.com/society/2020/mar/18/cannabis-canada-legal-recreational-business
  .
  Vancouverin kannabis’in fokusoituneessa Reddit feeds’ssä [keskustelualusta] ollaan yksimielisiä siitä, että lailliset markkinat ovat vaikeuksissa houkutellessaan ostajia, koska sen tuote on kalliimpi mutta huonolaatuisempi kuin pimeiden markkinoiden vaihtoehto.
  .
  ”Hallituksen tuote on liian kallis. Valtio ei näytä sinulle kuvaa tuotteesta, mitä ostat, ennen kuin ostat sen, joten et voi saada tietoa kuluttajana. Hallituksen ruoho on ollut täynnä vikoja, homeinen tai joissakin tapauksissa liian kuiva, ja pääsy sinne [myyntipisteeseen] kestää usein liian kauan ”, eräs käyttäjä sanoi.

 18. ”Suurin osa kannabiksen tuottajista raportoi edelleen useiden miljoonien Kanadan dollarien suuruisista tappioista. Lisäksi ongelmana on pidetty sitä, että hallituksen lisenssillä tuotantoa pyörittävät yritykset ovat pitkälti valkoisten omistamia, eivätkä kannabiksen laittomuudesta vuosikymmeniä kärsineet vähemmistöt ole päässeet osallisiksi nyt laillisesta miljarditeollisuudesta.

  Viime vuoden lopulla tehdyn arvion mukaan Kanadan kannabisteollisuus toi valtiontaloudelle kuitenkin 14,6 miljardin Kanadan dollarin tulot (9,7 miljardia euroa). Vielä alkuvuodesta 2020 arvio oli reilut kahdeksan miljardia.” – Ilta-Sanomat 12.9.2021.

 19. Saataisiinkohan heroiinin myynnin vapauttamisesta vielä suuremmat tulot valtiolle?

 20. ” Kanada: Viihdekäytön laillistamisen vastustajat olivat huolissaan muun muassa siitä, että lakimuutos saattaisi rohkaista erityisesti teini-ikäisiä kannabiksen käyttöön. Elokuun alussa julkaistun tutkimuksen mukaan laillistaminen ei näytä johtaneen merkittävään kasvuun nuorten kannabiksenkäytössä.

  Tutkijoiden mukaan positiivista on se, että myös nuorten kannabikseen liittyvät pidätykset ovat vähentyneet. Sääntely on puolestaan johtanut entistä paremmin kohdistettuun terveysvalistukseen.” – Ilta-Sanomat 12.9.2021.

  Onhan toki alkoholi länsimaissa suuri bisnes, mutta tuskin sitä kannabiksen laillistaminen niin paljon heikentää, että sen puolesta pitäisi lobbaamalla lobata. Tai tiedä häntä.
  On myös teoria, että alkoholia reippaasti käyttävät (myös lääkärit) haluavat ettei narkkareita hoideta, jotta he eivät tuntisi olevansa yhteiskunnassa ”pahnan pohjimmaisina”.

 21. Olen keskittynyt kalastelemiseen, joka on muutoin monin verroin kannabista parempi ja haittavaikutuksiltaan vähäisempi mielihyvää tuottava harrastus.

  Pidän kuitenkin hieman outona kannabiksen puolesta puhuvien tutkimusten korostamista, aivan yksiselittäisiä ne eivät kuitenkaa ole, pikimminkin jotain aivan jotain muuta.

  itse en kannata kannabiksen laillistamista ja samalla toivon, että jokainen joka kannattaa ymmärtää myös sen, että kannabis ei suinkaan ole yksi tietty kasvi, vaan jotain aivan muuta.

  Kasveilla on ihan yhtä paljon eroja kuin on Trapantilla ja Rolls Roycella.

  Lääkekäytössä kannatan kannabiksen käyttöä huomattavasti nykyistä enemmän, siitä on aivan kiistatonta näyttöä, mutta että lailliseksi vihdekäyttöaineeksi, ei kiitos.

 22. https://thl.fi/fi/-/huumeongelma-ratkeaa-tehokkaimmin-sosiaali-ja-terveydenhuollon-toimin-kertoo-laaja-katsaus-huumeiden-kayton-dekriminalisoinnista

  Sota huumeita vastaan on hävitty ajat sitten. Miedoimman huumeen, kannabiksen laillistaminen vähentäisi nähdäkseni merkittävästi kannabiksen ympärillä pyörivää rikollisuutta, tarjoaisi ihmisille viihdekäyttöön kahdesta pahasta myös sen pienemmän pahan, ja toisi valtiolle verotuloja.
  Jos kannabiksen laillistamisen katsotaan häiritsevän liikaa alkoholibisnestä ja alkoholikulttuuria (onhan siinä tietty nostalgiatekijä), sitten huumeidenkäytön dekriminalisointi olisi varmaan paras ja toimivin ratkaisu.

  Itse en käytä enkä ole käyttänyt muuta huumetta kuin alkoholi-nimistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *