Kirsi Piha

Lobbaritoimisto Ellun Kanojen omistaja Kirsi Piha pyrkii Helsingin pormestariksi. Tämä on erinomainen uutinen kaikille läpinäkyvyyden kannattajille. Kirsi on suurteollisuuden lobbari – vähän niin kuin Anne Berner, mutta pahempi. Lobbaritoimistot eivät paljasta asiakkaitaan, ja niiden toiminta perustuu hyväveljeilyyn ja vallankäytön vaivihkaiseen ohjailuun. Olisihan se supereettistä, että Piha edistäisi suurkorporaatioiden asiaa yhtä aikaa sekä lobbarina että pormestarina! Malli on kopioitu vihreiltä, joiden kaikki varapuhikset ovat kätevästi töissä lobbarifirmoissa.

Neljännen aallon feministipoliitikot ovat tehneet upean poliittisen innovaation – kritiikin kieltämisen. Jos heidän hankkeensa kohtaavat kritiikkiä, he eivät vastaa siihen aluksi mitenkään. Sen sijaan he vetäytyvät piiloon miettimään, miten vastustus voidaan kieltää. Uusi taktiikka tuottaakin meheviä tuloksia. Vasemmistolaisen naispoliitikon esitysten kritisointi ei ole enää tavanomaista oppositiopolitiikkaa vaan naisvihaa ja seksismiä. Opposition keskustelu on spleinaamista ja kritiikki on turvattomuuden luomista. Maahanmuuton kritisointi on rasismia, EU-tulonsiirtojen vastustaminen on putinismia, ilmastopanikoinnin toppuuttelu on tieteenvastaisuutta, denialismia ja Äiti Maan saastuttamista. Turvat tukkoon siis, äijänkäppänät!

Leimaaminen sulkee suita tehokkaasti. Se iskee erityisen tehokkaasti esimerkiksi kokoomuksen pintakiilto-osastoon, jolle tahraton julkikuva on tärkeämpää kuin looginen politiikka.
——————————
Blogini lähteenä olen käyttänyt: Suomen Uutiset 17.2.2021 otsikolla ”Pääkirjoitus: Uusvasemmiston pettämätön logiikka”, teksti Matias Turkkila.

27 vastausta artikkeliin “Kirsi Piha”

 1. Toisaalta, hänellä voi olla juuri sen alan osaamista millä saa luotua Helsinkiin uudenlaisia siltoja ihmisten, yritysten ja oppilaitosten välille. Hän on narujen yhdistäjä ja sellaisena kenties tarpeellinen.

  Tai sitten hän on kyseenalainen lobbari. Mistä sitä tietää varmaksi, mutta pakko ainakin yrittää etsiä hyviäkin puolia.

 2. Piha poikkeaa massasta, ymmärrettävää että moititaan jos ei edusta omaa puoletta.

 3. Sinnehän se, Kokoomuksen entinen puoluesihteerikin katosi, ”Ellun kanoihin”. Sopii hyvin seuraansa, Taru Tujunen ym.

 4. Ala-arvoisia henkilöön meneviä kommentteja poistettu. Taas.

  Helvetti vieköön nyt kakarat, ihmisellä saa olla puolueista ja sen avainhenkilöiden teoista mielipiteitä, eikä se tarkoita että ihminen on sen takia… noh, mitään niistä adjektiiveista joita tässä luin.

 5. Eiköhän tuo liene tapana, että kun saa jonkin tuollaisen viran niin siihen loppuu entisten hommien parissa pyöriminen. Ei presidentitkään edusta jotain pientä klikkiä ja sen etuja.

 6. Jätin tarkoituksella panematta kommenttiosion alkuun ilmoituksen ”Suomi24-tyylinen sanailu ei ole tässä blogissa sallittu”. Blogin aiheesta ja lähteestä johtuen aattelin, että josko kerrankin Aapelin lohkaisu olisi tarpeeton. Se että ”Sanokaamme sana ”sivistys” hyvin hiljaa, etteivät apinat nauraisi”.

 7. Jos oikeasti haluaa tutustua millainen on Piha naisiaan niin lukemalla kirjan Pimeän yli selkenee henkilökuva tai sitten ei koska aivan yksinkertainen ei ole Pihan sisäinen maailma.

  Kirja koostuu kirjailija Hannu Mäkelän ja Pihan kirjeenvaihdosta viime vuonna. Mäkelä on paljon maailmaa nähnyt viisas mies joka vanhoilla päivillään ei kovin kiihkeä ole politiikan suhteen, nuorempanahan oli enemmänkin vasemman laidan kulkija.

 8. Minä ihmettelen Kallon lähteitä, jotka ovat lähes yksinomaan perussuomalaisen propagandan tuottajia – tässäkin.
  Jos eivät muut huomaa, on se syytä mainita ihan erikseen.

  1. Tekstejä voi arvioida asiapohjalta tuijottamatta lähteisiin – niin jos haluaa ja pystyy

 9. Edellisestä puheenvuorosta. ”Eiköhän tuo liene tapana, että kun saa jonkin tuollaisen viran niin siihen loppuu entisten hommien parissa pyörittäminen”

  Luulenpa ettei yleisesti ottaen tällaista tapaa ei ole – jokainen viran saanut on oman kaltainen yksilönsä.

  Niinistö on niinistö ja Halonen on halonen

  ****************************************************************************************

  ”Lobbaritoimisto Ellun Kanojen omistaja Kirsi Piha,,” [ siis: omistaja]

  Voidaanko ajatella Kirsi Pihan luopuvan firmastaan? – tuskinpa voidaan

 10. Melestäni on oikeasti aivan sama kuka on Helsinkissä pormestari ei paljonkaan vaikuta Tmpereella terv tepivaari

 11. On tervettä demokratiaa, että eri puolueet koittavat onkia kaikki ongelmakohdat kilpailijoistaan. Persut onkivat Pihasta ongelmia, mutta niin monet muutkin onkivat persuista näitä. Äänestäjä päättäköön.

  En näe ongelmaa tältä osin, etenkin kun kirjoittaja on asiallisesti kertonut lähteensä. Tottakai se on puolueellista, ehtaa propagandaa. Matias Turkkila on myös äärimmäisen yksiselitteisesti todennut, että (myös heidän) puoluelehtensä on puolueellinen eikä muuta yritäkään väittää.

 12. Heikki Karjalainen.
  ”Minä ihmettelen Kallon lähteitä, jotka ovat lähes yksinomaan perussuomalaisen propagandan tuottajia – tässäkin.
  Jos eivät muut huomaa, on se syytä mainita ihan erikseen.”

  Suomi24-tyylisellä sanailulla tarkoitan mm. seuraavaa:
  Jos jokin asia ei ole kommentoijalle mieleen, syy on ”persuissa” ja/tai ”piilopersuissa”. Vaikka ei-mieluinen henkilö kuuluisi johonkin muuhun puolueeseen kuin PS:ään tai olisi sitoutumaton, hän on ”piilopersu”, piste.
  Sellainen sanailu on minusta paitsi sivistymätöntä, myös laiskaa ajattelua. Ei tarvitse rasittaa aivonystyröitään eikä pähkäillä mitä sanoo ja miten sanoo. Pudistaa vain hihastaan sanat ”persu”, ”piilopersu”, tavanomainen rähjääminen päälle ja piste. Kommentti on lennossa valmis.
  Ei hyvä.

  Jos keskustelu ei jatkossa pysy ruodussa, asiattomat kommentit lähtevät bittiavaruuteen.

 13. Ei vaikuta mihinkäänTampereella kuka on Helsinkin pormestrina

  Muuten tuo Helsinkin väkiluku on tuo minkä sanot mutta alueella on todellisuudessa ihmisiä n 1.5 miljoonaa eihän noilla Espoolla Vantaalla oikeasti mitään rajaa ole
  Valta osa on kaiken lisäksi työssä Helsikissä terv tepivaari

 14. Joku ala-arvoinen kriitikko näyttää poistaneen asiallisia kommentteja.

 15. Markku, olen se ala-arvoinen kriitikko. Jos kritiikki menee henkilöön, se menee roskakoriin.

  Oikeasti, vaikka seisoisitte käsillänne ja laulaisitte hoosiannaa, se ei poista suomesta persuja, heidän kannattajia, eikä heidän vastustajia, eikä muitakaan puolueita.

 16. Voimme vain todeta että äänestäjät päättävät ja sitten teot käytännössä näyttävät aikanaan. Henkilö saa olla vaikka perus…

 17. PB:ssä Heikki Karjalaisen nimellä kirjoittava henkilö ei näköjään ole ymmärtävinään, että vaikka sananvapauden nimissä voi yrittää sabotoida, terrorisoida, trollata toisen henkilön kirjoituksia, se ei ole kovin hyvä ajatus.

  Vaikka tällä tavalla toimivat henkilöt voivat sanoa sanottavansa solvaavasti, röyhkeästi ja loukkaavasti, he varovat menemästä niin pitkälle, että solvauksen kohde tekisi poliisille tutkintapyynnön. – Oikea henkilöllisyys paljastuisi ja sabotöörin jatkoura olisi kortilla.

 18. Heikki Karjalainen: ”Minä kirjoitan oikealla nimelläni ja olen sen takana, mitä kirjoitan.”

  Ok, uskotaan tällä kertaa.

  Poistin Karjalaisen kommentista hänen kootut selityksensä solvaamisesta tms.

 19. ”Natsikulkue ikkunan alla” – kokoomuksen pormestariehdokas Kirsi Piha varoitti ahdasmielisyyden vaikutuksesta MTV:llä.

  Pihalta kysyttiin MTV:n Uutisaamun haastattelussa, miksi hän suhtautuu myönteisesti monikulttuurisuuteen ja maahanmuuttoon ja miksi monikulttuurisuutta hänen mielestään kannattaisi tavoitella. Piha on nähty maahanmuuton suhteen vastaparina perussuomalaisten ehdokkaalle Jussi Halla-aholle, mutta myös kokoomuslaiselle vastaehdokkaalleen, maahanmuuttokriittiselle Wille Rydmanille.

  Uusi Suomi kysyi, miten Kirsi Piha ja Wille Rydman veisivät kokoomuksen voittoon Helsingissä – Näin he hetki sitten vastasivat
  Kokoomuksessa kuohuu – Petteri Orpo tulehdutti tilanteen jo 1,5 vuotta sitten
  Piha toivoi, että erilaisuuteen voitaisiin suhtautua ”avoimin mielin, kiinnostuksesta, uteliaisuudesta” ennakkoluulojen sijaan. Hän viittasi työvoimaan ja innovaatioihin todetessaan, että maahanmuutto on elintärkeää Suomessa.

  ”Me tarvitaan ne huippuosaajat, superkoodarit, Wolt-kuskit, lähihoitajat”, Piha luetteli. – Uusi Suomi 17.2.2021.
  —————————————–
  Piha siis haluaa koneinsinöörejä lisää Suomeen ja ahdasmielisyyden sijasta vapaamielisyyttä, ilmeisesti intersektionaalisessa hengessä, eli että Ivan Puopoloa mukaillen: Helsingin alueella syntynyt suomalaisen narkkariäidin valkoinen poika on enemmän tasa-arvoinen kuin Helsingin alueella syntynyt Irakilaisen lääkäripariskunnan tytär.

  Uuden Suomen artikkelista minulle ei selvinnyt mitä tarkoitti ”natsikulkue ikkunan alla”. No, ehkä se oli pantu otsikkoon kuriositeetin vuoksi.

  1. Ehkä Piha koittaa viestittää olevansa ei-natsi ja pitävänsä suuremman kuin hajuraon niihin, joita pitää natseina.
   Olisi nyt viestintäalan ammattilaisena ammattilainen ja kertoisi ketä.
   Tuo sekasotkuinen sepustus kun ei ammattimaiselta vaikuta.

 20. Kirsi Piha on kokoomuslainen ja Petteri Orpon johtama nykykokoomus on omaksunut kulttuurimarxismin nahkoineen päivineen siinä kuin muutkin puolueet lukuunottamatta perusuomalaisia ja kristillisiä. Näinpä ollen kokoomus hyväksyy ehdoitta kulttuurimädätyksen ja siihen kuuluvan pakolla toteutetun monikulttuurisuuden.

  Kokoomus on ajanut vähintään yhtä tarmokkaasti sananvapauden rajoittamista Suomeen kuin vasemmistopuolueet. Tämä on tapahtunut liioittelemalla rasismiongelmia ja jankuttamalla vihapuheesta/maalittamisesta. – Miksi tämä vihapuhe pitäisi saada kirjattua Suomen lakiin, vaikka laissa on jo ennestään kaikki tarpeelliset pykälät, mitä ilman rangaistusta saa julkisesti puhua/kirjoittaa?
  Koska: Maahan aiotaan pakkoasuttaa ensimmäisessä vaiheessa 100 000 pakolaista ja sen jälkeen aina sopivissa määrin miljoonaan tulijaan asti. Tosin miljoona olisi vasta alkua sillä entinen pääministeri Jyrki Katainen totesi v. 2016, että me tarvitsemme 1,8 miljoonaa tulijaa. Se ei onnistu ilman diktatuuria ja sananvapauden suitsimista.

  Ns. populismin lisääntynyt kannatus Euroopassa ja tietenkin korona ovat jarruttaneet tätä vaarallista kehitystä. Turha kuitenkaan uskoa, että kokoomuksen kuin myös muidenkaan samanhenkisten voimien suunnitelmat olisivat muuttuneet mihinkään.

  ”Piha toivoi, että erilaisuuteen voitaisiin suhtautua ”avoimin mielin, kiinnostuksesta, uteliaisuudesta” ennakkoluulojen sijaan. Hän viittasi työvoimaan ja innovaatioihin todetessaan, että maahanmuutto on elintärkeää Suomessa.

  ”Me tarvitaan ne huippuosaajat, superkoodarit, Wolt-kuskit, lähihoitajat”, Piha luetteli. – Uusi Suomi 17.2.2021.”
  ——————————————
  Kommenttini lähdeaineistona olen käyttänyt Juha Ahvion kirja ”Sananvapaus uhattuna Suomessa” (2018) sivut 111-115.

 21. Äärivasemmistolaista väkivaltaa Saksassa – Antifa hyökkäsi AFD:n vaalikojua vastaan.

  Vasemmistolainen Antifa-iskuryhmä hyökkäsi kansallismielisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (Alternative für Deutschland, AfD) vaalikojua vastaan Baden-Württembergissä.

  – Kun meihin kohdistuu väkivaltaa, niin yleinen kiihtymys ja tunnekuohut loistavat poissaolollaan, kritisoi AfD:n liittopäiväedustaja Jürgen Braun.

  Braun, joka oli paikalla Scharndorfissa hyökkäyksen tapahtuessa, selvisi siitä vahingoittumattomana. Hän esitti raskaita syytöksiä poliitikkoja ja mediaa kohtaan.

  – Antifan väkivaltarikolliset uskaltavat tehdä näitä väkivaltarikoksia vain koska saavat tukea tai näiden rikosten vähättelyä median taholta. – Verkkolehti Kansalainen 22.2.2021.
  ——————————————–
  Natsikulkue ikkunan alla (?)

 22. Jos Helsingissä kisataan vain siitä kuka on vähiten natsi ja jätetään muut asiat unholaan, tulee aika tylsät vaalit, jotka tuskin sujuvat kilpakumppaneille halutulla tapaa.

 23. Hän varmistelee vain Halla-ahon vopittoa ja valintaa. Sitten hän pääsee ministeriksi.

 24. Piha poistui takavasemmalle (kirjaimellisesti?) Helsingin pormestarikissta koska huomasi, että kaikki kokoomuslaiset eivät olleetkaan yhtä innostuneita monikulttuurisuudesta kuin Piha itse.

  Pihan mielestä Helsingin kokoomuksesta löytyy liian laaja kirjo erilaisia arvoja, jotta hän voisi toimia onnistuneesti Helsingin pormestarina.

  Eli pitäisi yksituumaisesti kannattaa maahanmuuttoa ilman minkäänlaista kritiikkiä. Maksoi mitä maksoi.

Kommentoi